Υπογραφή μνημονίου για νέες τεχνολογίες

Κανένα σχόλιο

Ημερίδα για τη σύσταση Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας μεταξύ Δήμων της Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ηρακλείου. Η δημιουργία του συγκεκριμένου δικτύου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Ιωάννη Κουράκη, και του Δημάρχου Χανίων, κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη, με την παρουσία στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, του Πρόεδρου Νέων Τεχνολογιών της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Ταμήλου, καθώς και Δημάρχων & Αντιδημάρχων των Δήμων, που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

"Sponsored links"

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Δικτύου συνεργασίας μεταξύ Δήμων της Κρήτης και των Νήσων Αιγαίου με το όνομα «ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ» (αφιερωμένο στον πρώτο άνθρωπο που με τα φτερά του  προσπάθησε να σπάσει το φράγμα της  επικοινωνία). Μέλη του δικτύου είναι Δήμοι, που έχουν υλοποιήσει Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών χρηματοδοτούμενα από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Οι 15 (δεκαπέντε) Δήμοι, που συμμετέχουν στη δημιουργία του Δικτύου είναι οι εξής: Δήμος Αγ. Νικολάου, Δήμος Βαθέος Σάμου, Δήμος Ερμουπόλεως, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Καλλιθέας Ρόδου, Δήμος Μυτιλήνης, Δήμος Νάξου, Δήμος Νέας Αλικαρνασσού, Δήμος Πάρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Ροδίων, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων και Δήμος Χίου.

clip_image004Η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός φορέα, ο οποίος θα έχει ως  στόχο την προώθηση  της  Ευρυζωνικότητας αλλά και γενικότερα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, με απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση της «Κοινωνίας της Γνώσης» και της Πληροφορίας για όλους. Ειδικότερα, διαμορφώνει ένα πλαίσιο συνεργασίας για τις πόλεις- μέλη του ώστε να μοιραστούν τη γνώση και τις ιδέες, να ανταλλάξουν την εμπειρία, να αναλύσουν τα κοινά προβλήματα και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας υπεγράφη και ένας καταστατικός χάρτης των υποχρεώσεων των δημοτικών αρχών έναντι των πολιτών στην “Κοινωνία της Γνώσης”. Σε αυτόν ορίζεται εκτός των άλλων ότι: «.. στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η «Κοινωνία της γνώσης» που διαμορφώνεται να είναι μια κοινωνία για όλους, χωρίς κινδύνους ανισοτήτων όπως η ψηφιακή διαίρεση, όπου διαφυλάσσονται τα δικαιώματα του πολίτη, καθώς και η ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης».

clip_image006

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο εκπρόσωπος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Βαφειάδης, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της επέκτασης και συντήρησης των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών μέχρι το τέλος του 2010.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος, κ. Αριστείδης Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης, κ. Γαβριήλ Μαρινάκης, η Προϊσταμένη του τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, κα. Σεβαστή Πολυχρονάκη, και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Χανίων, κ. Μάρκος Περράκης.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live