Σοφοκλής Ελευθερίου Βενιζέλος: Η πολιτική διαδρομή. Το πρόσωπο. Η εποχή

Κανένα σχόλιο

Μόλις κυκλοφόρησε από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη το βιβλίο «Σοφοκλής Ελευθερίου Βενιζέλος: Η πολιτική διαδρομή. Το πρόσωπο. Η εποχή». Η έκδοση επιχειρεί να επαναφέρει στην επιστημονική συζήτηση ένα πλέγμα θεμάτων που έχουν εν πολλοίς αγνοηθεί: την πολιτική πορεία του φιλελεύθερου Κέντρου στο κρίσιμο διάστημα 1940-1963· τις εντάσεις, τις στρατηγικές, τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες μιας μεγάλης πολιτικής παράταξης και ειδικά της συνιστώσας της που άρρηκτα συνδέθηκε με τον Σοφοκλή Βενιζέλο.

Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο πανεπιστημιακών και ιστορικών ερευνητών, το οποίο επιπλέον περιέχει πλούσια βιογραφικά στοιχεία για την προσωπική διαδρομή του σημαντικού Έλληνα πολιτικού, καθώς και άγνωστο φωτογραφικό υλικό. Επιπλέον, περιλαμβάνει λόγους που εκφωνήθηκαν και κείμενα που γράφτηκαν με αφορμή το θάνατό του Σοφοκλή Βενιζέλο από τους Γεώργιο Παπανδρέου, Χρήστο Λαμπράκη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και την γενεαλογία των βενιζελογενών κομματικών σχηματισμών που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό πολιτικό τοπίο σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live