Μαγική επίδειξη από την ακροβατική ομάδα της RAF, «κόκκινα βέλη»

Κανένα σχόλιο

Μαγική επίδειξη την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από  τα διάσημα “κόκκινα βέλη” (Red Arrows), τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους την 68η επέτειο της μάχης της Κρήτης. Με απίστευτες φιγούρες και σχηματισμούς ακριβείας, το 9μελές πλήρωμα του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους red arrows πρόσφερε ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Μάλιστα προέβησαν και σε ελιγμό τον οποίο παρουσίασαν πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο και τον αφιέρωσαν στην Ελλάδα, με την ονομασία Ρόλερ Κόστερ.

Τα « Κόκκινα βέλη» είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Το σμήνος της Raf παρουσίασε για πρώτη φορά το «τρενάκι», μια αεροπορική φιγούρα στην οποία δύο αεροσκάφη που έρχονται από αντίθετη πορεία διασταυρώνονται απότομα στον αέρα. Το σμήνος Κόκκινα βέλη δημιουργήθηκε το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το «σήμα κατατεθέν» τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.

"Sponsored links"

Το  Red Arrows έχει εννιαμελές πλήρωμα. Ο πιλότος θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα κύκλο αποστολών στην πρώτη γραμμή της μάχης με ένα πολεμικό αεροπλάνο, ενός εκ των Tornado, Harrier ή Jaguar, να έχει βαθμολογηθεί με βαθμό άνω του μετρίου και να έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσεις. Ακόμα και αν πληροί τα κριτήρια αυτά, θα είναι δύσκολο να επιλεγεί κάποιος, καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου σαράντα αιτήσεις. Ο πιλότος μένει στην ομάδα για τρία χρόνια. Η ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό πιλότο και αν κάποιος δεν μπορεί να πετάξει, η επίδειξη γίνεται με οκτώ πιλότους.Τα αεροπλάνα των επιδείξεων είναι τύπου BAE Hawk.

Τα κόκκινα βέλη, μέχρι σήμερα έχουν κάνει περίπου 4000 επιδείξεις σε 52 χώρες. Η επίδειξη έχει διάρκεια 22 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 23 φιγούρες. Οι πιο γνωστές φιγούρες είναι το Διαμάντι και η καρδιά που περνάει από μέσα της ένα βέλος.

Πηγή: paramythia.pblogs.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live