Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Καταστροφή δέντρων (2ο)

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζοντας το…σήριαλ των καταστροφών των δέντρων επισημαίνουμε πως πάρα πολλές τέτοιες καταστροφές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Αγυιάς. Θύματα κυρίως ευκάλυπτοι. Όταν δεν κόβονται παράνομα και εν ψυχρώ για να πουληθούν για ξύλα, κόβονται με κάποια προετοιμασία που καλύπτεται με νομιμοφάνεια. Μερικές φορές παίρνουν άδεια από τη Δνση Δασών για να «κλαδέψουν» ένα μεγάλο δέντρο, με κάποια λογικοφανή αιτιολογία, το «κλαδεύουν» με…..καρατόμηση, και λίγο καιρό αργότερα, το εξαφανίζουν τελείως. Σε μια σχετικά πρόσφατη περίπτωση στην περιοχή «Οαση», ένας κάτοικος πήρε άδεια για κοπή 2-3 ευκαλύπτων με το αιτιολογητικό πως εμποδίζουν τις γεωργικές του εργασίες, και τελικά έκοψε ολόκληρη δεντροστοιχία, πάνω από δέκα δέντρα (βλ. φωτογραφία). Το γεγονός επιβεβαιώνει και η Δνση Δασών, στην οποία κάναμε ερώτημα-καταγγελία.

kommenadentra Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, είναι προσβολή για το κοινωνικό σύνολο και πρέπει να καταδικάζονται από όλους και να τιμωρούνται οι ένοχοι, εφ’ ‘όσον είναι γνωστοί.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live