Η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη από την ύφεση του 1930, λέει το ΔΝΤ

Κανένα σχόλιο

Η ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της, ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τις ΗΠΑ από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης του 1930, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας πως υπάρχουν πιθανότητες 25% για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο έχει στην κατοχή του το Bloomberg, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,7%, έναντι 4,1% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο.«Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την αγορά ενυπόθηκου χρέους των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2007 έχει εξαπλωθεί ταχύτατα, και με απρόσμενο τρόπο, για να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στις αγορές και τα ιδρύματα στη βάση του χρηματοοικονομικού συστήματος», αναφέρει το ΔΝΤ και προσθέτει:

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ.Στρος-Καν«Η παγκόσμια ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της, ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τις ΗΠΑ από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης».
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι πιθανότητες υποχώρησης της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 3% ή και χαμηλότερα το 2008 και το 2009 (ποσοστό που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ύφεση) αγγίζουν το 25%. Όσον αφορά την ανάπτυξη στις ΗΠΑ φέτος, ο οργανισμός αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του σε 0,5% από 1,5%. Για το 2009, προβλέπει 0,6%.

"Sponsored links"

Για την ευρωζώνη, εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,3%, έναντι 1,6% που έκαναν λόγο οι προβλέψεις του περασμένου Ιανουαρίου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live