Καλοκαιρινή Καταιγίδα

Κανένα σχόλιο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία ενός κόμματος είναι δυναμίτης εναντίον των δημοκρατικών θεσμών. Τα κόμματα είναι εθελοντικές μαζικές οργανώσεις τι οποίες ενώνουν κοινά συμφέροντα , όνειρα, ιδεολογία, επιδιώξεις, φιλοσοφία. Είανι συστατικό της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μόνο ένας Φασίστας , άτομο, ή ομάδα, ή και κόμμα ακόμη φασιστικό που κρύβεται πίσω από δημοκρατικά επιχρίσματα θα μπορούσε να τοποθετεί εκρηκτικούς μηχανισμούς στα γραφεία των κομμάτων.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

7010100.jpgΑυτή η πράξη ταράζει τις γαλήνιες θάλασσες των λουομένων στις παραλίες των Χανίων, και ρίχνει πέτρες στην ραστώνη του καλοκαιριού, μα το ήρεμο Κλίμα δεν πρέπει να διαταραχτεί για τοπικές αντιδικίες και συμφέροντα. Αλίμονο αν αφήσουμε ελεύθερα τα πράγματα και σε κάθε διαφωνία μας παίρναμε τα κουμπούρα και αυτοδικούσαμε. Θα καταργούσαμε την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου. Ο άνθρωπος «δυναμίτης» που εξερράγη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι δειλός, τυφλός και γελοίος.

Κρυμμένος στα βάθη του αρχέγονου παρελθόντος του ανθρώπου, τότε που ζούσε στα σπήλαια και έβγαζε άναρθρες κραυγές. Λέγεται στα καφενεία και σε πολιτικά γραφεία ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός για το έγκλημα. Είναι λένε ο δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με τις ανακοινώσεις του επειδή έβγαλε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖ Αλέκο Αλαβάνο.

Παλιότερα τον Μάρτιο κήρυξε ανεπιθύμητο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη. Διαφωνώ με τις «διαταγές» περί ανεπιθύμητων από ένα σύλλογο που δεν εκπροσωπεί παρά μόνο 300 δικηγόρους. Μπορεί να είναι μορφή πάλης για διεκδίκηση αιτημάτων αλλά είναι ακραίες εκφράσεις οι οποίες δύναται να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τα Χανιά είναι η κοιτίδα του πολιτικού φιλελευθερισμού με το κόμμα των ξυπόλητων (Φιλελεύθερων) αλλά και πρωτοστάτησε στο αντιδικτατορικό κίνημα της Κρήτης το 1938 που έτριξε συνθέμελα την δικτατορία του Μεταξά. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν οι συνθέσεις απόψεων και συμφερόντων κι όχι οι δυναμίτες και οι ακραίες συμπεριφορές που πρέπει να απομονώνονται.

Μήπως όμως και ο Αλαβάνος με την επιμονή του έριξε λάδι στην τοπική αντιπαράθεση; Ας αναρωτηθούν εκεί στα ερειπωμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως τα ΜΜΕ κυρίως οι τηλεοράσεις δεν μετέδωσαν ότι ο Αλαβάνος ζήτησε και αποκέντρωση υπηρεσιών. Διότι η σύγκρουση πουλάει στο πόπολο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live