Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διεθνές συνέδριο Στατιστικής Φυσικής

Κανένα σχόλιο

Από τις 14 έως τις 18 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων το διεθνές συνέδριο Στατιστικής Φυσικής με τίτλο ΣΦ 2008. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν περίπου 300 ερευνητές από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το 90% από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα εκτός Ελλάδας που εκπροσωπούν γεωγραφικά και τις πέντε ηπείρους. Ο αριθμός των συνέδρων αυξήθηκε κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη συνέλευση, η οποία διοργανώθηκε επίσης στην Ορθόδοξη Ακαδημία πριν από τρία χρόνια.

Οι ερευνητικές παρουσιάσεις κάλυψαν τόσο θεωρητικά θέματα που αφορούν στην Στατιστική Φυσική όσο και στις εφαρμογές της σε άλλες ερευνητικές περιοχές και σε πρακτικά προβλήματα, όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα χρηματοοικονομικά μοντέλα, το περιβάλλον, τα βιολογικά συστήματα και η ενέργεια.

"Sponsored links"

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον καταγόμενο από τα Χανιά καθηγητή Γιώργο Κανιαδάκη του Τμήματος Φυσικής του Πολυτεχνείου του Τορίνο με την αρωγή των καθηγητών Anna Carbone και Antonio Scarfone του ιδίου Πανεπιστημίου. Το Πολυτεχνείο Κρήτης ανέλαβε την τοπική διοργάνωση του συνεδρίου, καθόσον ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνάδει με τον ερευνητικό προσανατολισμό του Π.Κ. σε καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις. Οι καθηγητές Διονύσης Χριστόπουλος (τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων) και Δημοσθένης Έλληνας (Γενικό Τμήμα) του Π.Κ. οργάνωσαν εστιασμένες συνεδρίες σε επίκαιρες εφαρμογές της στατιστικής φυσικής σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τις γεωεπιστήμες και την θεωρία κβαντικών υπολογιστών. Το συνέδριο παρακολούθησαν και παρουσίασαν εργασίες τους ερευνητές κα επιστημονικοί συνεργάτες του Π.Κ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου τιμήθηκε, με την ευκαιρία των εξηκοστών γενεθλίων του, ο διακεκριμένος φυσικός, καθηγητής Giorgio Parisi του Πανεπιστημίου της Ρώμης, για την πολυετή ερευνητική συνεισφορά του σε θέματα σχετικά με την θεωρία των άτακτων μαγνητικών συστημάτων με υαλώδη χαρακτηριστικά (spin glasses).

Η διοικητική επιτροπή του Τμήματος Στατιστικής και η Γραμμικής Φυσικής της Ευρωπαϊκής Φυσικής Εταιρείας υπό την προεδρία του καθηγητή Jean Pierre Boon (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών) πραγματοποίησε έκτακτη συνέλευση στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στην διάρκεια της οποίας ο κ. Κανιαδάκης εξελέγη μέλος της. Επίσης υπογράφηκε η ιδρυτική πράξη που καθιστά το συνέδριο ένα σταθερό θεσμό ε συνελεύσεις επαναλαμβανόμενες ανά τριετία.

Η επόμενη συνέλευση του συνεδρίου θα γίνει σε τρία χρόνια στην Κύπρο. Εξίσου σημαντική εξέλιξη, ενδεικτική της επιτυχίας του συνεδρίου, αποτέλεσε η πρόταση να τεθεί το συνέδριο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φυσικής Εταιρείας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live