Περιβαλλοντική εκπαίδευση και νεολαία: Συζήτηση από τους Οικολόγους Πράσινους Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης οργανώνουν συζήτηση στα Χανιά, το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 10.30 .με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Νεολαία» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στο καφέ «Ταράτσα». Σε μια εποχή που καθημερινά συνειδητοποιούμε τη δραματική κλιματική αλλαγή και την καταστροφή της φύσης, την εξαφάνιση του πρασίνου στις πόλεις και την κυριαρχια του ΙΧ, τον αφανισμό του δασικού πλούτου από τις πυρκαγιές και την οικοπεδοποίηση – τσιμεντοποίηση, εκτός από την καθημερινή ενεργοποίηση και δράση των πολιτών, περισσότερο από ποτέ γίνεται αναγκαία η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των πολιτών, τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων.

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον κι όχι καταστρέφοντάς το, ώστε να διαμορφώνονται ενεργοί πολίτες, με περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες και κριτική συνείδηση, που αγωνίζονται καθημερινά να αλλάξουν τον κόσμο, να προστατέψουν το περιβάλλον.

"Sponsored links"

Πώς λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα ο θεσμός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τι προβλήματα αντιμετωπίζει, τι δυνατότητες δίνει σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς και να συζητήσουμε τι θα πρέπει να προτείνουμε σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Εισηγήσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν από τους Παύλο Δασκαλάκη, υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας (με θέμα το θεσμό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τον τρόπο λειτουργίας τους) και Φώτη Ποντικάκη, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο και το ρόλο των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Μετά από τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τους τρόπους οργάνωσης και παρέμβασης των νέων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live