Τελετή Αναγόρευσης Επίτιμου Διδάκτορα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει τελετή αναγόρευσης του διακεκριμένου Καθηγητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης Massachusetts Institute of Technology Δημήτρη Μπερτσεκά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Χρυσόστομος» (Χάληδων 83).

Πρόγραμμα

"Sponsored links"

  • 18:30 Έναρξη τελετής – είσοδος Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων.
  • 18:35 Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Ιωακείμ Γρυσπολάκη.
  • 18:40 Παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του Δημήτρη Μπερτσεκά από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης κ. Μάρκο Παπαγεωργίου.
  • 18:55 Ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος, της αναγορεύσεως και του διδακτορικού διπλώματος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Τσουρβελούδη.
  • 19:00 Αναγόρευση του Καθηγητή Δημήτρη Μπερτσεκά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης και επίδοση του διδακτορικού διπλώματος από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • 19:05 Ομιλία του τιμωμένου με θέμα “Geometric Duality Theory for Optimization” (στην αγγλική γλώσσα)
  • Τέλος τελετής – αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων.
  • Πέρας προσέλευσης: 18:20

Με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Καθηγητής Δ. Μπερτσεκάς θα δώσει διάλεξη στην Πολυτεχνειούπολη την Πέμπτη 28η Μαΐου 2009 (ώρα 11-12.30, αίθουσα Β1.001) με θέμα: Approximate Dynamic Programming and Extensions

Λίγα λόγια για τον τιμώμενο

Δημήτρης Μπερτσεκάς

clip_image002Ο Δημήτρης Μπερτσεκάς έλαβε το δίπλωμα μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το 1965, μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ το 1969 και διδακτορικό στην επιστήμη συστημάτων από το Πανεπιστήμιο MIT το 1971.

Ο Δρ. Μπερτσεκάς εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο Stanford (1971-1974) και στο Πανεπιστήμιο του Illinois, Urbana (1974-1979). Από το 1979, διδάσκει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΜΙΤ. Συνεργάζεται τακτικά με το βιομηχανικό κλάδο και ταυτόχρονα ασχολείται με την επιμέλεια επιστημονικών άρθρων σε έγκυρα περιοδικά. Η έρευνά του στο MIT καλύπτει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της βελτιστοποίησης, του ελέγχου, των υπολογισμών μεγάλης κλίμακας και των δικτύων επικοινωνίας πληροφοριών. Δραστηριοποιείται ενεργά τόσο στη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο όσο και στη συγγραφή βιβλίων. Έχει συγγράψει πολλές ερευνητικές εργασίες και δεκατρία βιβλία, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ως εγχειρίδια διδασκαλίας στο MIT.

Διακρίσεις:

INFORMS 1997 Βραβείο Αριστείας για Έρευνα στον τομέα Επιχειρησιακής Έρευνας και Επιστήμης Υπολογιστών και το βιβλίο του “Neuro-Dynamic Programming” (που συνέγραψε μαζί με τον John Tsitsiklis),

2000 Ελληνικό Βραβείο Επιχειρησιακής Έρευνας

2001 ACC John R. Ragazzini Βραβείο Εκπαίδευσης

"Sponsored links"

2001 εκλογή ως μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών

Βιβλία:

“Introduction to Probability” (2002),

“Convex Analysis and Optimization” (2003),

“Dynamic Programming and Optimal Control: 3rd Edition” (2007), εκδόσεις Athena Scientific.

“Convex Optimization Theory” (2008)

Πέραν των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, ο Καθηγητής Δ. Μπερτσεκάς ασχολείται με τη φωτογραφία και φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί πολλές φορές στο ΜΙΤ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live