Εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο

Κανένα σχόλιο

Εκδήλωση με θέμα «Παιδικό Βιβλίο Κείμενο- Εικόνα» θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 5 Απριλίου 2008 ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 . Η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ) Παράρτημα Κρήτης και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Πρόγραμμα Ημερίδας

"Sponsored links"

10.00 Έναρξη Χαιρετισμοί

10.15 Το εικονοκείμενο για παιδιά προσχολικής ηλικίας ή στιγμές μύησης στον πολιτισμό των ενηλίκων. Αλεξάνδρα Ζερβού Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

11.00 Γιατί γράφω. Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το Βιβλίο. Βούλα Μάστορη,. Συγγραφέας Υποψήφια για το διεθνές βραβείο Άντερσεν 2008.

11.45 Διάλειμμα Εγγραφές για το εργαστήριο δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης στην κ. Κατερίνα Κορακάκη

12.00 Ένα διαθεματικό πείραμα στο Νηπιαγωγείο: Λογοτεχνία και Φυσική. Αγγελική Γιαννικοπούλου , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

1.45 Από το κείμενο στην εικόνα και από την εικόνα στο κείμενο. Μια αμφίδρομη σχέση Αργυρώ Πιπίνη Συγγραφέας Μαρία Μπαχά Εικονογράφος

13.30-15.30 βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης με τις Αργυρώ Πιπίνη Μαρία Μπαχά για 35 άτομα

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα λειτουργεί για ενημέρωση σας έκθεση με «Τα βιβλία όλων των εισηγητών – Βιβλία ταγμένα στις προσχολικές τάξεις.

Την Ημερίδα θα συντονίζει η νηπιαγωγός κ. Δήμητρα Κυρίτση.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live