Επιστολή για το πρόβλημα εξυγίανσης και διάπλασης του ποταμού Κλαδισσού

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διεθυντά, σας αποστέλλω συνημμένα επιστολή που κατέθεσα στο κύριο Δήμαρχο Θερίσου που αφορά το μεγάλο πρόβλημα της εξυγίανσης και διάπλασης του ποταμού κλαδισσού. Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας την επιστολή μου, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά μόνο τον Δήμο Θερίσου αλλά όλη την ευρύτερη περιοχή. Για το λόγο αυτό κύριε Διευθυντά και προκειμένου να ενημερωθούν μέσα από την έγκριτη εφημερίδα σας, τόσο οι δημότες μας, όσο και όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, σας παρακαλώ για την δημοσίευση της επιστολής μου.

DSCN1569 ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Θερίσου Κ. Γεώργιο Τσαπάκο

"Sponsored links"

θΕΜΑ: Μελέτη εξυγίανσης και περιβαλλοντικής διάνoιξης – κοιτοποίησης του ποταμού Κλαδισσού

κ. Δήμαρχε,

Όπως ξέρετε το 2002 σαν Αντιδήμαρχος υπεύθυνος επί των έργων, ξεκίνησαν ενέργεια; για την εκπόνηση μιας μελέτης εξυγίανσης και περιβαλλοντικής διάνοιξης – κοιτοποίησης του ποταμού Κλαδισσού από τον κόμβο της εθνική; οδού στο Βαμβακόπουλο έως και την γέφυρα του Κλαδισσού στο Οικισμό Αγίου Στυλιανού.

Με συντονισμένες τότε ενέργεια; μας αλλά και της Νομαρχίας και της ΔΕΥ ΑΧ, καταφέραμε να εγκριθεί από την περιφέρεια η χρηματοδότηση της. Η ανάθεση έγινε από την ΔΕΥ ΑΧ η οποία είναι και η επιβλέπουσα υπηρεσία και το έργο ανέλαβε γραφείο μελετών των Χανίων.

Το 2004 για λόγους αδιευκρίνιστους, οι εργασίες εκπόνησης της μελέτης σταμάτησαν και δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Σε ερωτήσεις που σας έκανα, μου απαντήσατε ότι το θέμα τελειώνει ….

κ. Δήμαρχε,

α.- Επειδή η διαπλάτυνση – κοιτοποίηση του ποταμού είναι ένα από τα ποιο σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας και όχι μόνο.

β.- Επειδή ο μεγάλος όγκος των ομβριών που οδηγούνται σε αυτόν, ίδιος τώρα και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων των Νοτιοανατολικών περιοχών όπου όλα τα όμβρια που θα απορρέουν από αυτά θα έχουν αποδέκτη τον Κλαδισσό, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και προδικάζουν σίγουρες καταστροφικές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

γ. – Επειδή όπως θα γνωρίζετε χωρίς μελέτη ένα τέτοιο μεγάλο έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη να ενσωματωθεί σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (υπόλοιπα του 3ου ΚΠΣ στο υπό σύνταξη ΕΣΗΑ 2007 -2013 κοινοτικό πρόγραμμα κ.λ.π.)

"Sponsored links"

δ.- Επειδή μετά από ενημέρωση για το θέμα που επεδίωξα και είχα από τον τεχνικό προϊστάμενο της ΔΕΥ ΑΧ, έμαθα ότι το πρόβλημα που υπήρχε ξεπεράστηκε χωρίς να μάθω λεπτομέρειες.

ε.- Επειδή από το 1986 έως και το 1999 και κατά την διάρκεια της θητείας μου σαν Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Βαμβακόπουλου, όπως θα γνωρίζεται έγιναν αρκετά έργα εξυγίανσης – κοιτοποίησης του ποταμού και η συνεχή; ενασχόληση μου με αυτό πιστεύω ότι μου δίνει και σήμερα το δικαίωμα να αγωνιώ και να ενδιαφέρομαι, ιδιαίτερα δε όταν τα τελευταία οκτώ χρόνω τίποτα σοβαρό δεν γίνεται, ούτε καν ο ετήσιος σωστός καθαρισμός.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση επί του θέματος και πιο συγκεκριμένα, πότε προβλέπεται να τελειώσει η μελέτη και ποιες ·ενέργειες πρέπει να κάνουμε ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του από ανάλογο πρόγραμμα.

Δημοτικός Σύμβουλος

Χαράλαμπος Δρακάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live