Μαγική εικόνα

Κανένα σχόλιο

Ο εξοχότατος κ. Νικόλα Γκούεσκι, τέως και νυν (και… αεί;) πρωθυπουργός των Σκοπίων, έκαμε, όπως είναι γνωστό, «εκλογές». Σε πείσμα πολλών, που εξέβραζαν την απορία, τι τις χρειαζόταν ο κ. Γκρούεσκι (κάργα… μακεδονικό όνομα, ε; Κατευθείαν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο ή έστω από κάποιον Πτολεμαίο ή Περδίκα!…) τις εκλογές, μια που κατείχε την εξουσία και κανείς δεν του την αμφισβητούσε.

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

"Sponsored links"

grueski Κάποιοι διατείνονται ότι αντίθετοι με τις εκλογές ήταν και οι Αμερικάνοι. Κάτι που μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας, δεδομένου ότι οι Αμερικάνοι ελέγχουν απολύτως τη μικρή αυτή βαλκανική χώρα, με καθεστώς που ελάχιστα υπολείπεται…. στρατιωτικής κατοχής! (Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος, η κ. Μ. Πυργιώτη, συνελήφθη ενώ περιεργαζόταν τις εγκαταστάσεις της υπό ανέγερσιν νέας αμερικάνικης πρεσβείας, η οποία καταλαμβάνει έκταση κάποιων… εκατοντάδων στρεμμάτων!

Όχι από τις αρχές ασφαλείας των Σκοπίων, αλλά από άνδρες ασφαλείας απροσδιορίστου ιδιότητας, οι οποίοι «παρέδωσαν» την αιχμάλωτη σε κάποιο αστυνομικό τμήμα των Σκοπίων, απ’ όπου απελευθερώθηκε, ύστερα από παρέμβαση των ελληνικών διπλωματικών αρχών. Τυχερή ήταν που δεν την μετέφεραν στο… Γκουαντανάμο ή σε κάποιο από τα μυστικά στρατόπεδα, προς τα οποία γίνονταν εκείνες οι μυστηριώδεις πτήσεις, που περνούσαν κι από την Ελλάδα και τη ΣΟΥΔΑ, αλλά που αποσιωπήθηκαν επιμελώς!… (Την κ. Πυργιώτη μάλλον «έσωσε» το γεγονός ότι χρεώνεται ως δεξιών πεποιθήσεων δημοσιογράφος…)

Τώρα, και έπειτα από το όργιο βίας και νοθείας που έλαβε χώρα κατά τις εκλογές αυτές (κυρίως σε καθαρά αλβανικές περιοχές) έγινε γνωστό γιατί ο κ. Γκρούεσκι (που είναι αρχηγός του ακροδεξιού και… βουλγαρικών καταβολών κόμματος «ΒΕΜΕΡΟ») ήθελε τις εκλογές: Ήθελε να απαλλαγεί από τον «ενοχλητικό» ηγέτη των Αλβανών Αχμέτι (ο οποίος δηλώνει παντελώς αδιάφορος για την… μακεδονικότητα ή μη του κ. Γκρούεσκι) και να ισχυροποιήσει τον έτερο Αλβανό (που είναι υποχείριά του) ηγέτη Θάτσι! Εξ ού και η εκτεταμένη βία και νοθεία! Όμως δεν του «βγήκε»!….

Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας (και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνει ότι καθεστώτα με εκλογές αυτού του είδους δεν έχουν οποιαδήποτε μελλοντική προοπτική ένταξης στους κόλπους της…) ο εξοχότατος (και φυσικά εντιμότατος) κ. Νικόλα Γκρούεσκι αναγκάστηκε να ξανακάμει εκλογές στις αλβανικές περιοχές. Και ώ του θαύματος: Το κόμμα του κ. Αχμέτι αναδείχθηκε θριαμβευτής των εκλογών!!!

Αυτή τη… μαγική εικόνα της πλέριας δημοκρατικότητας (και σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων) που εμφανίζει το καθεστώς Γκρούεσκι, οι τόσον «ευαίσθητοι» γύρω απ’ αυτά Αμερικανοί (πώς δηλαδή «άλλαξαν» μέσα σε δυο βδομάδες άποψη οι Αλβανοί εκλογείς) πάτρωνες και προστάτες του κ. Νικόλα Γκρούεσκι, την… παραβλέπουν!…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live