Δήλωση Ευτύχη Μαυρογέννη προς την άτυπη επιτροπή διεκδίκησης της ανακατασκευής του Εθνικού Σταδίου

Κανένα σχόλιο

Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα στις εφημερίδες ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που θα έχει ως σκοπό την ανακατασκευή του Σταδίου. Ως παλαιός πρόεδρος επί 5ετίας του Ε.Α.Κ. (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) στο οποίο ανήκει το Εθνικό Στάδιο χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή και δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω ενημερώνοντας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανακατασκευή, καθ’ ότι έχω όλη τη σχετική αλληλογραφία. Κάποιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν μικρότεροι τόσο της ιστορίας της πόλης όσο και των περιστάσεων.

Είχαμε κάνει τότε όλοι μαζί έναν αγώνα καλό και υπάρχουν έτοιμα σχέδια να προχωρήσει άμεσα η ανακατασκευή. Αν κάποιοι προβάλλουν διαφωνία με το ύψος τότε ας αναλάβουν την ευθύνη να συνεννοηθούν με τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου να χαμηλώσει το «μπόι» του Σταδίου. Όχι όμως από την αρχή νέα σχέδια γιατί τότε θα χαθεί ένα έργο που είναι έτοιμο σχεδόν για δημοπράτηση. Στην καθυστέρηση του έργου υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Ας τους βρει η ιστορία και ας τους αποδώσουν οι Χανιώτες την όποια ευθύνη.

"Sponsored links"

Τώρα θα πρέπει να σηκώσουν όλοι το ανάστημα πάνω από το μπόι τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε για την πόλη μας ένα στάδιο σύγχρονο, λειτουργικό, με ωφέλιμους χώρους για τους αθλητές και προπάντων, με γρήγορες διαδικασίες κατασκευής. Επαναλαμβάνω, αν είναι ένα πρόβλημα το ύψος ας το κουρέψουν. Όμως ας μη χρησιμοποιούν το ύψος ως πρόσχημα της μη κατασκευής. Η χανιώτικη νεολαία ας μπει μπροστά στη διεκδίκηση αυτού του ζητήματος.

Η σημερινή διοίκηση προφανώς έχει άλλα στο μυαλό της. Είναι απλοί διαχειριστές χωρίς ίχνος διεκδικητικότητας και οράματος. Ας μην πέσουμε στην παγίδα των μεταξύ μας αντιθέσεων (πράγμα που κάθε φορά το εκμεταλλεύεται η κεντρική εξουσία προκειμένου να ματαιώσει δίκαια αιτήματα) και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί, σωματεία, θεσμικοί φορείς, για μια συνάντηση τοπική στα Χανιά και στην συνέχεια όλοι μαζί στο Υπουργείο για να ξεβαλτώσει το θέμα. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην επιτροπή γιατί αισθάνομαι ότι ένα έργο έμεινε ατελείωτο και πρέπει να ολοκληρωθεί σε όφελος όλης της πόλης.

Χανιά 25-6-2008

Με τιμή

Μαυρογένης Ευτύχης

Δικηγόρος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live