Ο Δήμος Βουκολιών για τον κόμβο Ταυρωνίτη: “Δώστε λύση στο πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού του κόμβου!”

Κανένα σχόλιο

Η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο του Ταυρωνίτη είναι ένα πρόβλημα που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου προς την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ και την προβολή του θέματος από τα τοπικά Μ.Μ.Ε, δεν έχει δοθεί λύση. Καθώς οι εγκαταστάσεις είναι ήδη έτοιμες εδώ και καιρό, υπάρχει δικαιολογημένη η αγανάκτηση όλων, Δήμου και πολιτών σχετικά με τη μη σύνδεση των φωτιστικών σωμάτων με το δίκτυο ηλεκτρισμού. Έχουν ήδη συμβεί ατυχήματα και το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο προκειμένου να μην υπάρξουν και άλλα τέτοια ή σοβαρότερα περιστατικά.

Έχοντας κάνει κάθε προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεραίνουμε ότι υπάρχει εμφανής έλλειψη συντονισμού αλλά και βούλησης όλων των εμπλεκομένων, για αυτό σας ενημερώνουμε για την κατάσταση και προσδοκούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία προκειμένου επιτέλους να ηλεκτροφωτιστεί ο κόμβος του Ταυρωνίτη. Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί ως εκλεγμένοι αιρετοί έχετε το καθήκον αλλά και τη δυνατότητα να αποσπάσετε μια δεσμευτική δήλωση για το πότε θα γίνει η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

"Sponsored links"

Ακολουθεί η αλληλογραφία του Δήμου με την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ

Θέμα : Ηλεκτροφωτισμός κόμβου Ταυρωνίτη

Επανερχόμαστε στο σοβαρό ζήτημα του φωτισμού του κόμβου Ταυρωνίτη που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια περίπου. Έχει εδώ και καιρό γίνει η εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και όλες οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, όμως δεν έχει γίνει σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η έλλειψη φωτισμού δυσχεραίνει την κυκλοφορία και έχει γίνει, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες αιτία ατυχημάτων. Όλοι οι διερχόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής σχολιάζουν αρνητικά τη μη ηλεκτροδότηση των φωτιστικών σωμάτων. Το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της συνολικά προβληματικής και επικίνδυνης εικόνας της Νέας Εθνικής Οδού. Ο Δήμος μας έχει πολλές φορές επισημάνει εγγράφως την υπάρχουσα κατάσταση και έχει ζητήσει επανειλημμένα την επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας, χωρίς να έχει καταφέρει την ηλεκτροδότηση του δικτύου

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης

Θέμα : «Επεμβάσεις στον κόμβο Ταυρωνίτη»

Σχετικό : το υπ’ αρίθμ. 2165/24-5-2006

Επανερχόμαστε στο θέμα των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στον Κόμβο του Ταυρωνίτη και παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση τους από εσάς διότι καθημερινά υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

– Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

"Sponsored links"

– Αντιμετώπιση καθιζήσεων του οδοστρώματος (ήδη εξαιτίας του προβλήματος έχει γίνει θανατηφόρο ατύχημα)

– Ανεπαρκείς εγκαταστάσεις φωτισμού στην ανατολική έξοδο

– Αποκατάσταση των πρανών στο χώρο εγκατάστασης των πυλώνων φωτισμού.

Παρακαλούμε για την άμεση επίσκεψη αρμοδίου από την υπηρεσία σας , προκειμένου να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης

Θέμα : «Επεμβάσεις στον κόμβο Ταυρωνίτη»

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το επείγον αντιμετώπισης των παρακάτω προβλημάτων του Κόμβου Ταυρωνίτη.

– Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

– Αντιμετώπιση καθιζήσεων του οδοστρώματος (ήδη εξαιτίας του προβλήματος έχει γίνει θανατηφόρο ατύχημα)

– Ανεπαρκείς εγκαταστάσεις φωτισμού στην ανατολική έξοδο

– Αποκατάσταση των πρανών στο χώρο εγκατάστασης των πυλώνων φωτισμού.

Παρακαλούμε για την άμεση επίσκεψη αρμοδίου από την υπηρεσία σας , προκειμένου να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ο Δημαρχος

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης

Θέμα : «Φωτισμός και αντιπλημμυρική προστασία κόμβου Ταυρωνιτη».

Με το έγγραφο μας αυτό επανερχόμαστε για Τρίτη φορά επισημαίνοντας τα οξύτητα προβλήματα που υπάρχουν στον κόμβο του Ταυρωνίτη, της Νέας Εθνικής οδού Χανιά – Κολυμπάρι, και αφορούν τα θέματα του ηλεκτροφωτισμού και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό οι εργασίες τοποθέτησης φωτιστικών στύλων στον κόμβο του Ταυρωνίτη, ακόμη δεν έχει γίνει η ηλεκτροδότηση τους, με αποτέλεσμα να παραμένει το πρόβλημα της ορατότητας κατά τις βράδυνες ώρες για τα διερχόμενα οχήματα.

Επίσης σας τονίζουμε ότι λόγω της αυξημένης κίνησης που παρουσιάζει το τμήμα αυτό, και ιδίως τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος, εκτός από τον κίνδυνο ατυχημάτων (τα οποία είναι συχνό φαινόμενο), υπάρχει και δυσκολία στον προσανατολισμό των διερχομένων οχημάτων. Πιστεύουμε δε, ότι χρειάζεται να γίνει επέκταση των φωτιστικών στύλων και προς την κατεύθυνση για Χανιά και προς Ταυρωνίτη, για να υπάρχει καλύτερη ορατότητα.

Το δεύτερο και εξίσου σοβαρό θέμα για το οποίο επανερχόμαστε είναι η κατασκευή έργων αντιπ/κης προστασίας τα οποία πρέπει να γίνουν στον κόμβο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε χειμώνα, και τα οποία είναι πολύ σοβαρά καθότι μεγάλες ποσότητες νερού, με μεγάλη ορμή τις οποίες δεν μπορούν να δεχθούν τα υφιστάμενα τεχνικά, οδηγούνται στο κέντρο του δ.δ. Ταυρωνίτη με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν αρκετά σπίτια και καταστήματα και να προκαλούνται πολλές υλικές ζημιές, αλλά να κινδυνεύουν και άνθρωποι. Επίσης τα νερά αυτά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα και για την κυκλοφορία των οχημάτων με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη λοιπόν τα παραπάνω λοιπόν θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να προβείτε σε ενέργειες που θα αντιμετωπίσουν τα όσα τόσες φορές σας έχουμε επισημάνει

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης.

Θέμα : Φωτισμός και αντιπλημμυρική προστασία κόμβου Ταυρωνίτη

Σχετικά : Α. Το έγγραφο σας με Α.Π. 1706/20-4-2007

Β Το έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ/ΓΓΔΕ/Δ3β/0/1/49-Η/13-3-2007

Σε απάντηση του παραπάνω (Α) σχετικού, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ταυρωνίτη της περιοχής του Δήμου Βουκολιών, γίνεται στα πλαίσια του έργου «Συμπληρωματικά και παράλληλα έργα στο τμήμα Γαλατάς –Κολυμπάρι – Καστέλλι (Β’ Φάση)». Το έργο αυτό περιλαμβάνει διάφορες εργασίες οδοποιίας σε διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων και οδικό ηλεκτροφωτισμό στους κόμβους Σούδας, Γαλατά, Ταυρωνίτη, Κολυμπαρίου, Καληδωνίας, Νωπηγείων, Απτέρων και Καλαμίου όπως και στο τμήμα του Α.Κ Σούδας –Α.Κ Μουρνιών.

Η κατασκευή του έργου γίνεται κατά φάσεις (εκσκαφή χανδάκων, τοποθέτηση σωληνώσεων, κατασκευή βάσεων σκυροδέματος, τοποθέτηση ιστών, καλωδίων, πινάκων, δοκιμές και ηλεκτροδότηση).Στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό η εγκατάσταση των ιστών στον Α.Κ Ταυρωνίτη, με εξαίρεση το Ανατολικό τμήμα αυτού, όπου λόγω ειδικών συνθηκών (κατολισθήσεις, αντιπλημμυρική προστασία και ύπαρξη της γέφυρας) θα ακολουθήσουμε άλλη μέθοδο εγκατάστασης. Οι Εργασίες που τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ολοκλήρωση των καλωδιώσεων και η διαδικασία για την ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ, και γίνονται οι σχετικές οχλήσεις προς τον ανάδοχο για την επίσπευση τους.

Όσον αφορά στην έκταση που θα ηλεκτροφωτισθεί, όπως προαναφέραμε θα επεκταθεί για να καλύψει και τη γέφυρα του ποταμού προς Ανατολάς, όπως προβλέπεται και από τη μελέτη του έργου.

Για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας , έχουμε απευθυνθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ένταξη της σε άλλα έργα που είναι υπό εκτέλεση , με τα υπ αρ. πρωτ. 2716/10-11-06 και 2902/16-11-06 έγγραφα μας, στα οποία μας απάντησαν όμως με το (Β) σχετικό ότι αυτό δεν είναι δυνατό στην παρούσα φάση.

Μετά από αυτό και δεδομένου ότι οι εργασίες αυτές είναι εκτός του αντικειμένου των εκτελουμένων έργων από την Υπηρεσία μας, θα επανέλθουμε προς την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ένταξη τους σε πρόγραμμα της Υπηρεσίας και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ο Διευθυντής

ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ

Γεώργιος Αγαπάκης

Θέμα : Έργα στον κόμβο Ταυρωνιτη

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου στο ύψος του Ταυρωνιτη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Ταυρωνίτη, όσο και στους διερχομένους.

Συγκεκριμένα, τα νερά της βροχής συγκεντρώνονται στον κόμβο και διοχετεύονται σε μεγάλες ποσότητες και με ιδιαίτερη ορμή, μέσω της Επαρχιακής οδού Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρας, στο κέντρο του χωριού, αλλά και σε όλους τους παρακείμενους δρόμους, οι οποίοι μετατρέπονται σε «ποτάμια» . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα και αφετέρου να εμποδίζετε σε τέτοιο βαθμό η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, ώστε να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα πολλές φορές κάθε χειμώνα και μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2006, ήταν ιδιαίτερης ένταση και έκτασης. Οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ταυρωνίτη μας έχουν εκφράσει έντονα και δικαίως την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων.

Ένα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι ο φωτισμός του κόμβου του Ταυρωνίτη. Έχει εδώ και καιρό γίνει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων και όλες οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, όμως δεν έχει γίνει σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η έλλειψη φωτισμού δυσχεραίνει την κυκλοφορία και έχει γίνει σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, αιτία ατυχημάτων.

Για τα θέματα αυτά είχαμε στο παρελθόν έρθει σε επαφή με την Ε.Υ.Δ.Ε/Β.Ο.Α.Κ η οποία έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Επιπλέον, αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έχουν επισκεφθεί τον κόμβο και έχουν διαπιστώσει την αναγκαιότητα των έργων.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το τμήμα της Ν.Ε.Ο στο οποίο βρίσκετε ο κόμβος Ταυρωνίτη, έχει περιέλθει πλέον στην αρμοδιότητα της Δ.Ε.Σ.Ε. Σας καλούμε να έρθετε σε συνεννόηση με την Ε.Υ.Δ.Ε/Β.Ο.Α.Κ και να παρέμβετε άμεσα , ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποτραπεί η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης και να προληφθούν πιθανές μελλοντικές δυσάρεστες εξελίξεις

Ο Δήμαρχος Βουκολιών

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης

Θέμα : Αντιπλημμυρικά έργα και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο κόμβο Ταυρωνίτη επί της Ν.Ε.Ο Χανίων – Κισσάμου.

Σχετ : Το με αριθ. Πρωτ. 4321/13-9-2007 έγγραφο του Δήμου Βουκολιών.

Ύστερα από το παραπάνω σχετικό που σας διαβιβάζουμε και μετά από αυτοψία επί τόπου διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα των ζητούμενων έργων. Παρακαλούμε για τις ενδεχόμενες ενέργειες σας για σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικών έργων του κόμβου Ταυρωνίτη επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου. Στη συνέχεια θα συνταχθεί προϋπολογισμός και τιμολόγιο των απαιτούμενων εργασιών και θα ζητηθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Από την ενημέρωση που είχαμε από υπάλληλο της ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ η υπηρεσία του έχει επιληφθεί της κατασκευής του έργου Ηλεκτροφωτισμου.

Με εντολή Γεν. Γραμματέα

Ο Δ/ντης

Παπανικολάου Νικόλαος

Π.Ε Μηχανικών με Α’ βαθμό

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live