Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ: Νους υγιής εν σώματι υγιή…

Κανένα σχόλιο

Πόσοι άραγε απέμειναν σε αυτόν τον τόπο που να αντιλαμβάνονται τον λόγο ύπαρξης και δημιουργίας του Εθνικού Σταδίου Χανίων; Το άλλοτε στολίδι του Χανιώτικου αθλητισμού τα τελευταία χρόνια μαραζώνει. Όλες οι προσπάθειες για την ολική ανακατασκευή του έχουν πέσει στο κενό. Αδιαφορία, πολιτικές σκοπιμότητες, υπεκφυγές, κούφιες υποσχέσεις και εξαγγελίες. Λέξεις σκληρές, που αποτυπώνουν όμως με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τους λόγους για την σημερινή του κατάσταση. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ, η δημιουργία γηπέδων τένις στον χώρο του Σταδίου.

ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΝΙΩΝ1 Δυστυχώς, η απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων να επιτρέψει τη δημιουργία γηπέδων τένις, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: πως θεωρεί την ολική ανακατασκευή του Σταδίου αδύνατη και ουσιαστικά παραιτείται από κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένο. Διότι όταν ένας αθλητικός σύλλογος με δικά του έξοδα δημιουργεί εγκαταστάσεις, το σίγουρο είναι πως δεν το πράττει παίρνοντας το ρίσκο σε δυο με τρία χρόνια αυτές να ‘ξηλωθούν’ και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

"Sponsored links"

Σεβόμαστε βέβαια τη μεγάλη προσφορά του Ο.Α.Χ. στο Χανιώτικο αθλητισμό καθώς και την αγωνία της διοίκησης και των αθλητών του για τον μέλλον του αθλήματος στο τόπο μας. Η ανεπάρκεια των υποδομών είναι δεδομένη αφού δυο μόνο γήπεδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες και περιορίζουν τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Πως μπορεί όμως να αποδώσει μια επένδυση με βραχυπρόθεσμη ημερομηνία λήξης όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα;

Εδώ και χρόνια έχει γίνει φανερό ότι η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων , όπως και οι περισσότεροι φορείς της πόλης μας δεν έχουν την πολιτική βούληση να ανακατασκευάσουν το Εθνικό Στάδιο Χανίων. Δεν έχουν ούτε την διάθεση να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δείχνει και η στάση του Δημάρχου, που δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το Στάδιο δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του, κάτι που είναι αληθές, αλλά δεν κάνει και την παραμικρή κίνηση να πιέσει την Γ.Γ.Α. όπου είχε διατελέσει και γραμματέας, να ασχοληθεί επιτέλους με το ζήτημα, λες και ζει σε άλλη πόλη. Το ίδιο και ο Νομάρχης, που ναι μεν δεν είναι αρμόδιος, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε δείξει ενδιαφέρον για το ερείπιο σε απόσταση 500μ. από το γραφείο του.

Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα, μαζί με το πρόχειρο μπάλωμα αυτού που απέμεινε από τις κάποτε κερκίδες, δίχως να εντάσσεται σε κάποιο γενικότερο σχέδιο ανακατασκευής, φαίνεται ότι είναι το μέγιστο δυνατό που μπορεί να περιμένει ο Χανιώτης. Λυπούμαστε αλλά δε θα σας χειροκροτήσουμε.

Το ΠΑΣΟΚ σταθερά υποστηρίζει ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό αγαθό, και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας Είναι απαραίτητος για τον άνθρωπο κάθε ηλικίας, προσφέρει διέξοδο και ανακούφιση από μύρια αρνητικά του σύγχρονου τρόπου ζωής. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να δίνεται η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες στις αθλητικές δραστηριότητες.

. Η N.E. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Χανίων θεωρεί ότι η ολική ανακατασκευή του Ε.Σ.Χ. αποτελεί μονόδρομο για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και δεν πρέπει κανείς να παρεκκλίνει απ αυτό το στόχο. Όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν ότι δεν συμφέρει κανένα η μεταξύ τους αντιπαράθεση. Διχασμένοι δε πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα, ενωμένοι όμως πολλά. Ας ενώσουμε λοιπόν τη φωνή μας και ας κάνουμε το στόχο μας κοινό με γνώμονα το συμφέρων ΟΛΩΝ των Χανιωτών και όχι μόνο του τενίστα, του ακοντιστή η του ποδοσφαιριστή.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live