Σήμερα 9 Αυγούστου η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο

Κανένα σχόλιο

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 9 Αυγούστου, στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» στο Ρέθυμνο. Η έναρξη της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης μεταξύ άλλων θα γίνει «Ενημέρωση για την πρόοδο της μελέτης σκοπιμότητας ως προς την κατασκευή του Κεντρικού Οδικού Άξονα Κρήτης – Κ.Ο.Α.Κ.» από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, και «Παρουσίαση του οργανωτικού πλαισίου για τη λειτουργία του Κέντρου Κρητικών Μελετών και Ερευνών (ΚΕ.Κ.Μ.Ε.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» από τον καθηγητή κ. Μιχάλη Δαμανάκη.

clip_image001

"Sponsored links"

Θέματα που θα απασχολήσουν ακόμα τη Γενική Συνέλευση είναι το μέλλον του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, καθώς και η αναθεώρηση του καταστατικού του. Τέλος θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για τα θέματα που αφορούν την Κρήτη, να προσέλθουν και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους τις σχετικές συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι το τριτοβάθμιο όργανο των «όπου γης Κρητών» και απαρτίζεται από τις Ομοσπονδίες τους. Η σκοποί της δημιουργίας του αφορούν:

  1. Τη διαφύλαξη της προγονικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των δημοκρατικών παραδόσεων του Κρητικού Λαού, καθώς και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση των εθίμων και ηθών του Γένους μας.
  2. Την προώθηση της ιδέας του Συγκρητισμού των απανταχού Κρητών, και η υπεράσπιση των συμφερόντων της Κρήτης και του Ελληνισμού γενικότερα.
  3. Τη διαφύλαξη της ιστορίας, της πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης και η μετάδοσή της τόσο στις νεώτερες γενιές, όσο και στις κοινωνίες που διαβιούν και δραστηριοποιούνται Κρήτες.
  4. Τη συνεργασία και ο συντονισμός για την αμφίδρομη ανταλλαγή ιδεών, τεχνολογίας, και επιστημών για την καλύτερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων μας και την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης πάντα με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
  5. Την υπεράσπισης της Ελλάδος και του Ελληνισμού γενικότερα καθοιονδήποτε νόμιμο τρόπο όταν τα συμφέροντα τους διακυβεύονται.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live