Η αποστολή Free Gaza…

Κανένα σχόλιο

Η αποστολή Free Gaza έχει ήδη φτάσει στην Κύπρο. Η αποστολή έχει ως σκοπό να φτάσει με πλοία στη Λωρίδα της Γάζας, σπάζοντας έτσι τον χρόνιο αποκλεισμό της. Διαβάστε για την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των συντονιστών του διεθνούς FREE GAZA MOVEMENT: “Από ελληνικά λιμάνια αναχωρούν τα πλοία για τη Γάζα”

Παρασκευή 8 Αυγούστου: Αναχώρηση από τον Πειραιά. “Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 8 ακριβώς. Το ένα από τα δύο μετασκευασμένα ελληνικά ψαροκάικα ξεκινά το ταξίδι του προς τη Γάζα. Συγκυρία σημαδιακή ίσως: οι τελευταίοι που μας αποχαιρετούν στο ντόκο είναι μερικοί άραβες αλιεργάτες ελληνικών ψαροκάικων. Τις μέρες που το δικό μας καΐκι έκανε τις τελευταίες του δοκιμές, γνωριστήκαμε, σχεδόν γίναμε φίλοι. Κρίμα που λόγοι συνωμοτικότητας δεν μας επέτρεψαν να τους αποκαλύψουμε το σκοπό του ταξιδιού μας….”

"Sponsored links"

clip_image001Σάββατο 9 Αυγούστου – Κυριακή 10 Αυγούστου: Άφιξη στην Κρήτη. “Αραγμένα ακριβώς μπροστά στο Λιμεναρχείο των Χανίων τα δυο καΐκια κάνουν πλέον φανερή την παρουσία και την αποστολή τους. Η περίοδος της συνωμοτικότητας έληξε. Κρεμιούνται τεράστια πανό με συνθήματα, καθώς και τα συμβολικά ονόματα των καϊκιών στις πλώρες τους: «Free Gaza» και «Liberty». Παλαιστινιακές σημαίες αναρτώνται στους ιστούς τους. Οι σύντροφοι από το «Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης» και το «Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών» φέρνουν μικροφωνική και ηχεία και από νωρίς το απόγευμα ο χώρος πλημμυρίζει από νότες….”

Δευτέρα 11 Αυγούστου – Τρίτη 12 Αυγούστου: Δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Ευάγγελου Αντώναρου για το ταξίδι στη Γάζα. Απάντηση του ελληνικού πληρώματος της αποστολής.

Σάββατο, 16 Αυγούστου: Καθυστέρηση λόγω έλλειψης καπετάνιου για το “Δημήτρης Κ.” απ’ τη μία, απειλές και ψυχολογικός πόλεμος από το Ισραήλ σε μέλη της αποστολής απ’ την άλλη.

Κυριακή, 17 Αυγούστου Αναχώρηση απ’ την Κρήτη. Απόσπασμα “…Τα νέα που μας έρχονται από την Παλαιστίνη είναι συγκινητικά. Στην παραλία της Γάζας έχει στηθεί μια τεράστια τέντα, στην οποία θα μαζευτούν 5.000 άνθρωποι για να μας υποδεχτούν. Ηδη, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ οι Παλαιστίνιοι έχουν ετοιμάσει 15 ψαροκάικα για να βγουν να μας προϋπαντήσουν. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, φυσικά.”

Δευτέρα, 18 Αυγούστου: Αναχώρηση από Καστελόριζο για Κύπρο. Επιστολές από τους Έλληνες της αποστολής σε Παπούλια, Καραμανλή, Σιούφα, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνο, και Μπακογιάννη με τις οποίες τους καλούν να μεριμνήσουν για την ασφάλεια της αποστολής.

Τρίτη, 19 Αυγούστου. Δημοσίευμα της “Χααρέτζ” έγραψε ότι το Ισραήλ έχει σκοπό να μπλοκάρει, να συλλάβει και να ανακρίνει τα μέλη της αποστολής. Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί το ελληνικό πλήρωμα της αποστολής τους συντρόφους στην Ελλάδα. Άμεση απάντηση με πολιτικούς όρους σε κάθε πρόκληση σε βάρος της αποστολής.

Διαβάστε το δημοσίευμα της “Χααρέτζ” μεταφρασμένο στα ελληνικά. Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της “Χααρέτζ”. Ενημερωτικά δελτία για τους φίλους του FreeGaza.Org. Μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω e-mail για τα νέα της αποστολής. Απλά ακολουθήστε αυτό το link

Απ’ όλα τα ενημερωτικά δελτία που στάλθηκαν, ξεχωρίζουμε ένα, με ημερομηνία 18 Αυγούστου. Σε αυτό υπάρχει γράμμα του Noam Katz, Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, που ευθέως πλέον απειλεί ότι αν η αποστολή δεν περάσει πρώτα μέσα απ’ τα εδάφη του Ισραήλ (προκειμένου να γίνει έλεγχος), τότε θα θεωρήσουν ότι στηρίζει την νομιμοποίηση “τρομοκρατικών” οργανώσεων όπως η Χαμάς. Από εκεί και πέρα, τα πάντα είναι πιθανά.

Φωτογραφίες από την αποστολή

"Sponsored links"

Γιώργος Β.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις