Αρνήθηκαν στον Ross Daly να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές!

Κανένα σχόλιο

Ο συνδυασμός του ελληνικού και του βρετανικού δικαίου στέρησε στον RossDaly τη θέση του ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων. Η αίτηση του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη Ross Daly (Ρος Ντέιλυ) να είναι υποψήφιος με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων απορρίφθηκε σήμερα από τον Άρειο Πάγο. Ο συνδυασμός του βρετανικού νόμου, που στερεί στους πολίτες του το δικαίωμα του εκλέγειν μετά από 15 χρόνια απουσίας από τη Μ. Βρετανία και η απαίτηση του ελληνικού νόμου να μην το έχει στερηθεί ο υποψήφιος δημιουργεί ένα πολύ περιοριστικό πλαίσιο για τους μη Έλληνες ψηφοφόρους και υποψηφίους.

Στην ουσία, ο Ross Daly, που ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια, στερείται το βασικό πολιτικό δικαίωμα ενός Ευρωπαίου πολίτη να αντιπροσωπεύσει τους συμπολίτες του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η ουσία του άρθρου 19(β) της Συνθήκης ΕΚ, που διασφαλίζει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους ξένους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτόν τον περιορισμό οι Οικολόγοι Πράσινοι σκοπεύουν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live