ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη στα Νέα Καταστήματα στις 19.00

Κανένα σχόλιο

Συναδέλφισσα-συνάδελφε, Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις. Να σπάσουμε το φόβο που καλλιεργούν οι αντίπαλοί μας, να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε οργανωμένη πάλη κατά των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Καμία συναίνεση στην πολιτική που μετακυλύει το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους! Τώρα, που οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου αναζητούν την καλύτερη συνταγή για τη σωτηρία του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τώρα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά μας. Απειθαρχούμε!

 • Στη δραματική μείωση του εισοδήματός μας και συνθηκών εργασίας. Στις εξευτελιστικές αυξήσεις, στην ακρίβεια, στους νέους φόρους.
 • Στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας. Στην επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στη διαθεσιμότητα.
 • Στην αναμενόμενη στις 26 του Μάρτη απόφαση ευρωδικαστήριου, να ανεβάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο.
 • Στην αλλαγή του χαρακτήρα της κύριας δημοσιοϋπαλληλικής σύνταξης και της μετατροπής της σε ανταποδοτική, επαγγελματικού ταμείου δηλ. αβέβαιη και ανασφαλή σύνταξη.

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

"Sponsored links"

Μην ξεχνάς ότι η επίθεση στα δικαιώματά μας και στη ζωή μας σχεδιάζεται και υλοποιείται από όλο το φάσμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), των νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, όλων των δυνάμεων του ευρωμονοδρόμου (ΣΥΝ-ΛΑΟΣ). Όλοι αυτοί συγκαλύπτουν την αιτία της κρίσης και ταυτόχρονα συσκοτίζουν την πραγματική διέξοδο από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών.

Οι αιτίες της κρίσης δε βρίσκονται στη μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δε βρίσκονται στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζινο-καπιταλισμό». Βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Απομόνωσε τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι επικίνδυνοι! Συμμετέχουν στους διαλόγους. Δηλώνουν σε κάθε κρίσιμη φάση την πρόθεσή τους να διευκολύνουν το κεφάλαιο σαν κοινωνικοί εταίροι!

Οργανωνόμαστε -αγωνιζόμαστε- απειθαρχούμε- διεκδικούμε!

 1. Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα του 65ωρου και ο διαχωρισμός σε ενεργό και ανενεργό (απλήρωτο) εργάσιμο χρόνο, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ψήφο της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ.
 2. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο.
 3. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στη βάση των σύγχρονων μεγάλων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γνήσιες και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε. χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα. 1800 Ευρώ ο μισθός του νεοδιόριστου με 3600 καταληκτικό. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό πλην οικογενειακού και ευθύνης. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Όχι στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.
 4. ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στις Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. ΟΧΙ στις απολύσεις. Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις λαϊκές οικογένειες. Υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο.
 5. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση. Κατάργηση των διοδίων.
 6. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
 7. Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας. Κατάργηση του ανατοκισμού σε όλα τα δάνεια.
 8. Διακοπή κάθε κατάσχεσης του πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια κατοικία. Νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.
 9. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά). Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και κάθε προστατευόμενου μέλους της οικογένειας. Πλήρη σύνταξη (30/30) στα 30 χρόνια δουλειάς και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Καμιά πρόσθετη επιβάρυνση στους ασφαλισμένους. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της μείωσης της συμμετοχής. Η προοπτική να είναι η κατάργηση αυτής της συμμετοχής.
 10. Επιστροφή των απωλειών των ταμείων από το 1950 έως σήμερα.
 11. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτηση σε τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο που το ύψος του θα είναι στο ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου, χωρίς μεσολάβηση τρίτων.
 12. Απαλλαγή των εργαζομένων και των συνταξιούχων από την εισφορά στον κλάδο Υγείας και Πρόνοιας. Ο τομέας αυτός να είναι αποκλειστικά δημόσιος με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης
 13. Άμεση επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Κανένας δανεισμός του ταμείου γιατί θα είναι η ‘χαριστική βολή’ σε βάρος του. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων.
 14. Ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών. Αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση. Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας με αυτό των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Άμεση νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών στην ίδια κατεύθυνση.
 15. Δωρεάν – κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων.
 16. Το κράτος να δημιουργήσει σύγχρονες εστίες για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την περιπλάνηση στην οποία τους οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Άμεσα να γίνουν μισθώσεις κτιρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναλλακτικά να προβλεφθεί επίδομα ενοικίου.
 17. Αποκλειστικά Δημόσια–Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Ενιαίο, δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

Πληρώσαμε τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live