Περί…Λα«ού» ο λόγος

Κανένα σχόλιο

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε πρωτοτυπώντας με κάτι δεδομένο…χωρίς προλόγους. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρο όσων δεν φοβηθούν να δράσουν προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών…Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια, κάθε ουσιαστικό μέτρο που θα επιβληθεί ή ακόμα και θα προταθεί εμείς θα το υποστηρίξουμε. Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, σε όποιον τολμήσει να χτυπήσει θα έχει τη συμπαράστασή μας. Ούτως ή άλλως όλα αυτά είναι λογικές για το φακελάκι, το γρηγορόσημο, τη συνναλαγή των εφοριακών με επιχειρήσεις.

σιεμενς Σημαντικό θεωρούμε οποιοδήποτε μέτρο αποτελέσει ουσιαστική συμβολή στο να αποδεσμεύσει την πολιτική ζωή από το οικονομικό κεφάλαιο της χώρας μας, την αθέμιτη αν θέλετε επιρροή του οικονομικού κεφαλαίου στη χώρα μας. Εμείς η οργανωμένη Νεολαία του Κινήματος καλώντας και όλους τους υπόλοιπους νέους να πράξουν το ανάλογο θα το στηρίξουμε και θα πάρουμε και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση για να εμβαθύνουμε και να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

"Sponsored links"

Όσο αφορά την υπόθεση Siemens ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους να συγκληθεί εξεταστική επιτροπή πράγμα που καταψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Φεβρουάριο του ίδιου έτους σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Που αποσκοπεί αυτή η άρνηση; Τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης υποστηρίζουν πως καμία εμπλοκή έχουν στο σκάνδαλο…Τι φοβούνται τότε; Μήπως έτσι θα μπορέσουν να κάνουν αποκαλύψεις προστατεύοντας πάντα τον εαυτό τους; Γνωρίζουμε τη σχέση τους με τα ΜΜΕ σε ένα άκρως μιντιοκρατικό σύστημα.

Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων παρατάξεων, η ΝΕΟΛΑΙΑ δε θ’ ανεχτεί καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των απλών μα κατά τα άλλα πληγωμένων ψηφοφόρων. Θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά, και με τις προτάσεις μας, και με τις πράξεις μας. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική.

Ν’ απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Ας τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου για να καθαρίσει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό που βαλτώνει και μας αποπροσανατολίζει χάνοντας το βασικό μας στόχο, που είναι η κοινωνική πολιτική «κατά τη γνώμη μας» μέσα από μια ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ προσέγγιση.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Τον καλούμε ν’ αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Το περασμένο τριήμερο συνεχίστηκε μια ακόμη ενημερωτική εξόρμηση κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη χώρα, για την ακρίβεια. Καμία άλλη παράταξη, τουλάχιστον στα Χανιά (αν εξαιρέσουμε την πορεία των δέκα ατόμων που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την περασμένη εβδομάδα, λόγω της πανελλαδικής έκτασης που πήρε το θέμα) δεν μπήκε στον κόπο…δε βγήκε κανείς να μιλήσει με τον κόσμο. Μάλλον δεν τους αφορά αφού η ακρίβεια δεν τους έχει χτυπήσει την πόρτα.

Η κυβέρνηση των μεγάλων λόγων και του μηδενικού έργου, η κυβέρνηση των μεσαζόντων, της ακρίβειας και των καρτέλ, αφού εξάντλησε όλες τις επικοινωνιακές της παραστάσεις, παρακολουθεί ως ανεύθυνος θεατής τις τιμές να αλλάζουν συνεχώς στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από την παγκόσμια κρίση και δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολιτών από την εσωτερική κρίση που έχει την σφραγίδα των άδικων, ταξικών και αντιλαϊκών πολιτικών της. Η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θέλει. Δεν δίνει δεκάρα για την δραματική επιδείνωση της κατάστασης των πολιτών. Γι’ αυτήν, όλα τα λεφτά είναι τα συμφέροντα των καρτέλ που με την στήριξή της λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών και πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Για τη Νομαρχιακή Συντονιστική Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Χανίων

Μαραγκουδάκη Κατερίνα

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live