Εκεί που ο διάβολος σέρνει

Κανένα σχόλιο

Ο Σόσο (χαϊδευτικό του Ιωσήφ Στάλιν) δεν ήταν απλώς Γεωργιανός, αλλά Οσέκος. Είχε βγάλει το εκκλησιαστικό σχολείο του Γκόρι (εκεί που έγινε σήμερα το μακελειό) και η μητέρα του ήθελε να τον κάνει παπά. Ο Σόσο υπήρξε ένας από τους στενούς συνεργάτες του Λένιν και ο Λένιν τον είχε διορίσει κομισσάριο (είδος υπουργού) επί των εθνοτήτων. Ο Λένιν δεν τον χώνευε τον Γεωργιανό. Γιατί;

satan2 Διότι, κατά την γνώμη μου, ήταν ο μόνος εκ των κορυφαίων που διαφωνούσε ανοικτά με το «αφεντικό». Που διαφωνούσαν; Στο θέμα των εθνοτήτων. Τα γεγονότα στη Γεωργία «δικαιώνουν» σήμερα τον Σόσο και όχι τον Λένιν, τον Τρότσκι και τους άλλους διεθνιστές. Είναι αλήθεια πως ο Σόσο υπήρξε σκληρός. Όμως έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα.

"Sponsored links"

Φρόντισε στις Ομόσπονδες Σοβιετικές Δημοκρατίες να κάνουν κουμάντο οι Ρώσοι και όχι οι ντόπιοι που ήταν, συνήθως, μουσουλμάνοι φανατικοί. Οι Ρώσοι ήταν μειοψηφία, όμως επικρατούσαν στα αστικά κέντρα, είχαν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, αλλά και εξειδίκευση, συγκριτικά με τους ντόπιους και αποτελούσαν την ελίτ. «Πονηρός» ο Σόσο, αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τις πλουσιότατες πετρελαιοπηγές των εντοπίων, αλλά να τους προμηθεύει καύσιμα από την Ρωσία καθιστώντας τους εξαρτημένους οικονομικά και «νομοταγείς».

Και για να το πούμε απλοελληνικά, δεν ήθελε να πάρουν τα μυαλά τους αέρα, οπότε επηρεασμένοι από τον φυσικό πλούτο, θα μπορούσαν να παίξουν παιγνίδια φιλοδυτικά. Σήμερα πολλοί απ’ αυτούς τους «απελευθερωμένους» ηγέτες, ονειρεύονται να γίνουν οι Εμίρηδες της περιοχής. Ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, διότι ενέργεια σημαίνει πλούτο και δύναμη κάθε λογής. Σήμερα έφτασε η στιγμή ν’ αρχίσει μεγάλο πανηγύρι και είναι πολλοί που θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν.

Αυτός ο «έρωτας» των Αμερικανών προς τους Μουσουλμάνους από Βαλκάνια μέχρι Κίνα, μυρίζει πετρέλαιο και το τελευταίο γεννά απίθανους ηγέτες και λογής – λογής. Και Σαντάμηδες θα δούμε, και Σακασβίληδες θα δούμε, και Γκρουέφσκιδες θα δούμε και απίθανες χώρες που δεν μας δίδαξαν στο Δημοτικό. Και σιγά – σιγά και το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνουν χαρτί τουαλέτας και καλαμπούρι για τους αφελείς.

Που πάμε; Εκεί που ο Διάβολος στήνει τον χορό.

ΦΩΤΗΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live