Ομιλία Βολουδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τα Κολλέγια

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τα Κολλέγια, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά νομοθετείται και ρυθμίζεται ο τρόπος ίδρυσης και λειτουργίας των δομών αυτών μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελλάδα κατακλύζεται από τέτοιες ιδιωτικές σχολές, για τις οποίες δεν υπήρχε μέχρι σήμερα καμμιά συγκεκριμένη ρύθμιση. Ούτε τα προσόντα των διδασκόντων, ούτε τις κτιριακές υποδομές, ούτε τους όρους υγιεινής και ασφάλειας δεν κάλυπτε καμμιά νομοθετική ρύθμιση.

voloudakis Είναι κατά τον κ.Βολουδάκη περίεργο πώς μέρος της αντιπολίτευσης φαίνεται να ζητά είτε να μη γίνει τίποτα για το θέμα, είτε να κλείσουν οι δομές αυτές εκπαίδευσης, πράγμα που βέβαια αντιβαίνει και στο κοινοτικό δίκαιο και στο Σύνταγμα.

"Sponsored links"

Ο κ.Βολουδάκης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις μέρους της αντιπολίτευσης σε όλες τις μεταρρυθμίσεις τις σχετικές με την Παιδεία, τόνισε ότι πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες των πράξεών τους. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρόβλημα του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου οι «γνωστοί άγνωστοι» των καταλήψεων και των τραμπουκισμών, έχουν εμποδίσει μέχρι σήμερα τη διενέργεια Πρυτανικών εκλογών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το Πολυτεχνείο από 1ης Σεπτεμβρίου να μην έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει νόμιμα.

(Σημειώνεται ότι μετά από αλεπάλληλες ματαιώσεις των Πρυτανικών εκλογών στα Χανιά, οι εκλογές έχουν εκ νέου προκηρυχθεί για τις 26 Αυγούστου. Αν ματαιωθούν και πάλι οι εκλογές λόγω βιαίων επεισοδείων, και δεδομένου ότι η θητεία των σημερινών Πρυτανικών αρχών λήγει την 1 Σεπτεμβρίου, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το ενδεχόμενο το Πολυτεχνείο Κρήτης να πάψει να υφίσταται νομικά).

Αναρωτήθηκε ο κ. Βολουδάκης : τα τοπικά στελέχη στα Χανιά των πολιτικών χώρων που στηρίζουν την αναταραχή στην παιδεία και τα βίαια επεισόδια, αναλαμβάνουν την ευθύνη για το ενδεχόμενο να μείνει το Πολυτεχνείο Κρήτης χωρίς νομική υπόσταση, πρακτικά δηλαδή να πάψει να λειτουργεί ; Aν ναι, πρέπει να το κάνουν ξεκάθαρα και να το εξηγήσουν και στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Βολουδάκης κατέθεσε ακόμα τροπολογία με την οποία ζητά να αναγνωρισθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος που δίνει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.). Υποστηρίζοντας την τροπολογία, ο κ.Βολουδάκης ανέφερε ότι το Μ.Α.Ι.Χ., διεθνές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λειτουργεί στα Χανιά στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας. Χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από το ελληνικό κράτος, παρέχει μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Ο μεταπτυχιακός του τίτλος αναγνωρίζεται σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ισπανία, αλλά δεν αναγνωρίζεται ως σήμερα στην Ελλάδα ! Τόνισε ότι κι αν ακόμα η τροπολογία δεν γίνει δεκτή ως έχει, οφείλει το Υπουργείο άμεσα και ξεκάθαρα να λύσει και αυτή τη σημαντική εκκρεμότητα στον τομέα ευθύνης του.

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κατέληξε αναφερόμενος στη συστηματική νομοπαρασκευαστική δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο Παιδείας, μέρος της οποίας είναι και το υπό ψήφισιν σχέδιο νόμου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας από τα πρακτικά της Βουλής, καθώς και το κείμενο της τροπολογίας. H ομιλία έχει αναρτηθεί στο www.voloudakis.gr (Κοινοβουλευτικό έργο – ομιλίες) . Βίντεο από την ομιλία στο www.youtube.com/manousostv.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

 1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑΚΗΣ

  ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΕΙ

  ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

  Υποβάλλω τα σέβη μου και θέλω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
  Με την επικείμενη αναγνώριση των κολλεγίων πρέπει να δοθεί, με ανάλογη ρύθμιση στο νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί, η δυνατότητα στους αποφοίτους ΙΕΚ που έχουν κάνει μετά από 2 χρόνια σπουδές και 6 μήνες πρακτική, σύνολο 2,5 χρόνια. Επίσης να έχουν δώσει εξετάσεις στο υπουργείο για αναγνώριση πτυχίου,οπότε θα έχουν και το EUROPASS. Έτσι με αυτές τις προϋποθέσεις να μπορούν να γραφτούν σε σχολές ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας. Αυτό θα δώσει νέο αίμα στα ΤΕΙ, θα φέρει επίσης ισορροπία ανάμεσα στα κολλέγια και τα ΤΕΙ και το θεωρώ δίκαιο.
  Με τιμή

  Ιωάννης Αγγελικάκης
  Διευθυντής (ΔΙΓΕΧΠΕ) (Συντ)
  Διεύθυνση Γεωχημείας και Περιβάλλοντος
  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
  Γ’ ΕΙΣΟΔΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΧΑΡΝΑΙ 13677 – ΑΘΗΝΑ, Tηλ.: +30-210-2413000 – 2, FAX:+30-210-2413440, TELEX:216357
  Ελλάδα
  Tηλ.. +30 210 814249 Fax +30 210 8142489 Κινητό +30 6946032536
  E- mail aggioan@yahoo.com
  URL: http://geocities.com/aggioan/

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: ΖΙΜΠΥΛΟΓΛΟΥ 10 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 14565

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live