Καταγγελίες για αδιαφάνεια και διαφθορά στον Δήμο Αρμένων

Κανένα σχόλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρμένων της 12 Ιουνίου 2008 ανακοίνωσα ότι διαχωρίζω τη θέση μου από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Δεν μου ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση αυτή. Προσπάθησα σε πολλές περιπτώσεις να δώσω πίστωση χρόνου και πρόσθετες ευκαιρίες στον Δήμαρχο. Η προσπάθειά μου αυτή δεν απέδωσε.

Θα αναφέρω συνοπτικά μερικά μόνο από τα ζητήματα τα οποία με οδήγησαν στην απόφαση την οποία σας ανέφερα. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της δημοτικής αρχής από την παράταξη μας μου ανατέθηκε η Προεδρία της Αναπτυξιακής του Δήμου μας. Μιας Δημοτικής Επιχείρησης με πολλές προοπτικές τόσο για την ίδια όσο και για το Δήμο μας συνολικά. Διαπίστωσα όμως περιπτώσεις κακοδιαχείρισης. Για τα περιστατικά αυτά μίλησα στο ΔΣ. Κατέθεσα και σχετικά έγγραφα και μάλιστα υπέβαλλα την παραίτησή μου από την Προεδρία της Εταιρείας.

"Sponsored links"

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί ακριβώς γίνονταν, όπως μου κατήγγειλαν δημότες, ήταν ότι τα χρήματα που δίνονταν σαν δωρεές για την Αναπτυξιακή, και ειδικότερα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν κατέληγαν στο ταμεία της Αναπτυξιακής. Τα γεγονότα αυτά τα κατήγγειλα με τη σειρά μου στο ΔΣ της όπως ήδη γνωρίζετε.

Στη συνέχεια παρά το ότι σαν δημοτική σύμβουλος είχα αναλάβει αρμοδιότητες στους τομείς του Πολιτισμού, της Νεολαίας, και της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στις αντίστοιχες επιτροπές, ουδέποτε προσκλήθηκα στις συσκέψεις που πραγματοποιούνταν. Θεωρώ ότι το γεγονός αυτό δεν είναι άσχετο με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση τις οποίες διατύπωσα.

Για τα παραπάνω θέματα ο Δήμαρχος μου έδωσε κατά καιρούς υποσχέσεις ότι τα πράγματα θα διορθωθούν. Τίποτα δεν έγινε. Αντιθέτως τα πράγματα χειροτέρεψαν, όπως διαπιστώνω και από τα διαρκή παράπονα τα οποία οι δημότες μου μεταφέρουν. Πρόσφατα ο Δήμαρχος έφτασε στο σημείο να απαιτήσει- με απειλητικό τρόπο- να μην έρθω στο Συμβούλιο εάν δεν ψηφίσω όπως θα ήθελε αυτός. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συνδημότες μου δεν μου επιτρέπει να δεχθώ τέτοιες συμπεριφορές.

Έχω την συνείδησή μου ήσυχη γιατί πράττω το σωστό αλλά και γιατί έδωσα στο Δήμαρχο αρκετή πίστωση χρόνου για να διορθώσει τα πράγματα. Στο εξής στο Δημοτικό μας Συμβούλιο θα συμμετέχω ως ανεξάρτητη, ψηφίζοντας κατά συνείδηση σύμφωνα με την εντολή την οποία μου έδωσαν 290 συμπολίτες μας, εκλέγοντας με πρώτη δημοτική σύμβουλος στις Καλύβες στις εκλογές του 2006. Θα είμαι πάντα στη διάθεση των συνδημοτών μου για να συνεργαζόμαστε για το καλό του δήμου μας.

Με τιμή

Γαροφαλιά Μποζυάκη Χαβαλεδάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρμένων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live