Παρουσίαση του προγράμματος Leader στη Νομαρχία Ρεθύμνου

Κανένα σχόλιο

Υπό την προεδρία του Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Ρεθύμνου παρουσίαση του Προγράμματος Leader εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013 από τους εκπροσώπους του ΑΚΟΜΜ και υπεύθυνους του προγράμματος κ. Παττακό Δημ. και κα Βρέντζου Ε. Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν οι: Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, κ. Μανωλακάκης, ο Δήμαρχος Κουρητών κ. Σημαντήρας, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Γεροποτάμου κ. Σκλαβάκης Μαν., ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου κ. Μπιρλιράκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κα Κεφαλογιάννη Γιάννα και ο κ. Παρασύρης Γιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΝΑΡ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΚΟΜΜ 2082008 006 Στο ξεκίνημα της ενημερωτικής συνάντησης ο Νομάρχης Ρεθύμνου αναφέρθηκε στον ‘Άξονα 4 που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αναφέρεται στη προσέγγιση LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 με την επωνυμία «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και κυρίως στα οφέλη που έχει αποκομίσει ο νομός μας από την εφαρμογή του προγράμματος LEADER που ξεκίνησε στη χώρα μας από το 1991 ως κοινοτική πρωτοβουλία. Η εμπειρία τριών περιόδων προγραμματισμού έχει φθάσει σε επίπεδο ωριμότητας που δίδει τη δυνατότητα στις αγροτικές περιοχές να ενταχθούν σε αναπτυξιακές δραστηριότητες βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές συμβάλλοντας στην αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων της Υπαίθρου μας.

"Sponsored links"

Το πρόγραμμα Leader εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα μόνο σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Στη νέα προγραμματική περίοδο, το Πρόγραμμα Leader θα αφορά στο εξής ορεινές, μειονεκτικές, αλλά και πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών της χώρας καθώς επίσης θα αποφευχθεί η επικάλυψη του από άλλα προγράμματα όπως π.χ του ΟΠΑΑΧ. Περιοχές δράσης του προγράμματος είναι για το Νομό μας οι Δήμοι Γεροποτάμου, Κουλούκωνα, Ανωγείων, Συβρίτου, Κουρητών και η κοινότητα Ζωνιανών και οι οποίες εποπτεύονται από την ομάδα τοπικής δράσης ΑΚΟΜΜ

Τις επιλέξιμες δράσεις του προγράμματος Leader και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του ανέπτυξε στους παριστάμενους ο κ. Παττακός Δημήτρης και η κα Βρέντζου οι οποίοι επεσήμαναν, ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ωριμότητα ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση και να περιλαμβάνουν απαραιτήτως γενική περιγραφή καθώς και ενδεικτικό προϋπολογισμό των έργων.

Η κατάληξη της συνάντησης αφορούσε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος στις περιοχές δράσης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live