Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στηρίζει την προσπάθεια για μια «καθαρή πόλη».

Κανένα σχόλιο

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί τους καταναλωτές, στην φροντίδα και συμβολή για μια περισσότερο καθαρή πόλη, εφαρμόζοντας απλά τον κανονισμό της Δημοτικής Αρχής, και της ΔΕΔΙΣΑ. Θα είναι ηθικά άδικο, να αγνοήσουμε την μάχη που δίδεται καθημερινά από τους παραπάνω φορείς, για μια καθαρή και πράσινη πόλη. Πρέπει όμως όλοι μας έμπρακτα να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή, φροντίζοντας να τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας να έχει ως προτεραιότητα το σεβασμό του περιβάλλοντος, υιοθετώντας στον τρόπο ζωής μας την ανακύκλωση.

Της Ιωάννας Μελάκη*

"Sponsored links"

Έχουμε χρέος ως καταναλωτές, να σεβόμαστε την πόλη που κατοικούμε, και τους ανθρώπους που μοχθούν , για να νοιώθουμε εμείς  όμορφα και ασφαλείς.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητά από κάθε ένα καταναλωτή ξεχωριστά την συμμετοχή του  για να πετύχουμε το ζητούμενο  “μια καθαρή πόλη” προσέχοντας τα εξής:

 • Δεν πετάμε απορρίμματα σε δρόμους- πλατείες- πάρκα-χώρους πρασίνου, (υπάρχουν κάδοι   απορριμμάτων) γι’ αυτά.
 • Δεν πετάμε απορρίμματα (εκτός των κάδων περισυλλογής απορριμμάτων). Σε περίπτωση που ένας κάδος είναι γεμάτος, αναζητούμε τον πλησιέστερα άδειο.
 • Δεν μετακινούμε και δεν κλείνουμε τους κάδους με τα οχήματά μας.
 • Αποφεύγουμε την στάθμευση οχημάτων σε γωνίες οδών και σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση, διευκολύνοντας την διέλευση του απορριμματοφόρου.
 • Δεν τοποθετούμε ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο, διότι αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για την διέλευση των πεζών.Ειδοποιούμε την ειδική υπηρεσία του ΔΉΜΟΥ όταν πρόκειται να ξεφορτωθούμε ογκώδη αντικείμενα , (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κ.λ.π)
 • Κάθε καταναλωτής οφείλει και πρέπει  πριν εναποθέσει τα απορρίμματα στον κάδο, να έχει συσκευασμένα τα απορρίμματα σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους, τους οποίους πρέπει:
 1. Τρεις το πολύ ώρες πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου, να τοποθετεί τις σακούλες μέσα στον κάδο μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων που ο δήμος έχει τοποθετήσει.
 2. Στην περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος, να τοποθετεί τους σάκους στο  πλησιέστερο αδειανό. Ποτέ πάντως έξω από τον κάδο.
 3. Ειδικά οι καταναλωτές που διαθέτουν απορρίμματα από τα καταστήματα γραφεία, περίπτερα κ.λ.π που έχουν για διάθεση ποσότητες ειδών συσκευασίας (χαρτοκιβώτια), υποχρεούνται να τα διαλύουν, να τα συσκευάζουν σε δέματα και να τα τοποθετούν δίπλα στον κάδο μηχανικής αποκομιδής και να φροντίζουν ώστε να διατηρείται καθαρός ο χώρος μπροστά από τα καταστήματά τους.
 • Προστατεύουμε το πράσινο βοηθώντας στην διατήρησή του.
 • Δεν καταστρέφουμε δέντρα-φυτά-λουλούδια που υπάρχουν σε πάρκα, παρτέρια, νησίδες πρασίνου. Τηρούμε ευλαβικά τον κανονισμό καθαριότητας.

Επειδή βρισκόμαστε στην αρχή τόσο του καλοκαιριού, όσο και της τουριστικής περιόδου και η πόλη μας θα φιλοξενήσει αρκετούς τουρίστες, καλό είναι να νοιώσουν, οι επισκέπτες μας ότι επέλεξαν μια πόλη καθαρή ,μια πόλη ασφαλή, χωρίς μολυσμένο περιβάλλον, μια πόλη με πολιτισμό. Γιατί η διατήρηση της καθαριότητας σε μια πόλη ,είναι στοιχείο πολιτισμού των πολιτών που την κατοικούν.

* Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live