Επίσκεψη σε έργα στον Άγιο Πέτρο και Μπεντενάκι από Σ. Τσόκα και βουλευτές Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Τα έργα της στερέωσης και αποκατάστασης του Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών καθώς και τα έργα ανάπλασης στο Μπεντενάκι επισκέφθηκαν χθες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας και οι βουλευτές κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης ,κ. Λευτέρης Αυγενάκης και κ.Κώστας Μπαντουβάς. Σήμερα ανέφερε ο κ. Τσόκας είναι η δεύτερη μέρα της περιοδείας που κάνομε στα σημαντικά έργα του Νομού Ηρακλείου. Να σας θυμίσω ότι η πρωτοβουλία ανήκει στους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι ζήτησαν να τους συνοδεύσω να δούμε αυτά τα έργα και την πρόοδο που υπάρχει. Ξεκινάμε λοιπόν από τον Άγ. Πέτρο.

Το θέμα του Άγιου Πέτρου ,είπε, το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα διότι έχετε ασχοληθεί πάρα πολύ. Με πολλούς κόπους και θυσίες πρόσθεσε, κρατήσαμε , να σας θυμίσω, 3.200.000 ευρώ ήτοι 1 δις. δραχμές, από το ΠΕΠ Κρήτης, με κίνδυνο να χαθούν αυτά τα χρήματα. Και τα κρατήσαμε μέχρι τελευταίας στιγμής και δόξα τω Θεώ το υπουργείο Πολιτισμού κατάφερε και το δημοπράτησε,. Έχει μια καλή εργολαβία η οποία προχωράει καλά, γίνεται σωστή δουλειά, η επίβλεψη είναι συνεχής από τους αρχαιολόγους και ελπίζουμε και πιστεύουμε και είναι κάτι το οποίο το ζητήσαμε επιτακτικά από τον εργολάβο 12 /12/2008 να τελειώσει.

"Sponsored links"

Αφορά, συνέχισε ο κ. Τσόκας, το κτίριο και δεν αφορά τον περιβάλλοντα χώρο. Εξάλλου, ο περιβάλλον χώρος και το Μπεντενάκι δίπλα τα οποία υλοποιούνται από τον ΟΛΗ, αλλά και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που θα κάνουμε στην διάρκεια του χειμώνα από τον Άγ. Πέτρο έως τα Νεώρια και την Περιφέρεια Κρήτης , πιστεύω ότι θα αλλάξουν την εικόνα το επόμενο καλοκαίρι. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανησυχία για τα 3,2 εκ. ευρώ οκ. Τσόκας ανέφερε ότι :Και βέβαια υπάρχει, υπάρχει από τους επιβλέποντες, υπάρχει από τον ίδιο τον εργολάβο και εδώ είμαστε εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Το έχουμε πει αυτό σε όλα τα έργα και οι βουλευτές με τον ρόλο που έχουν μέσω του κοινοβουλίου μπορούν κάλλιστα να μας βοηθήσουν με παρεμβάσεις στα υπουργεία και αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι μια απλή βόλτα να δούμε πως πάνε τα έργα, προσπαθούμε να εστιάσουμε, να ανιχνεύσουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε και λύσεις.  Στη συνέχεια ο κ. Τσόκας χαρακτήρισε το έργο που γίνεται στο Μπεντενάκι προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ ως μια σημαντικότατη παρέμβαση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν βρεθεί αξιόλογα αρχαία, θεωρώ ότι αυτό όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά αντιθέτως αναβαθμίζει τα μέγιστα την περιοχή.  Οφείλω λοιπόν κατέληξε , να δώσω συγχαρητήρια και στο ΟΛΗ αλλά και στους εμπλεκόμενους και στην αρχαιολογία και στον εργολάβο που δουλεύουν εκεί. Εκεί δεν έχουμε τον βραχνά του Γ΄ΚΠΣ και νομίζω ότι θα πάμε με πολύ χαλαρότερους ρυθμούς αλλά και πάλι θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει το επόμενο καλοκαίρι που περιμένουμε την επόμενη τουριστική περίοδο.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία εκτέλεσης των έργων και επεσήμαναν ότι εκτελούνται 250 έργα στο Νομό από το Γ΄ ΚΠΣ με γοργούς ρυθμούς . Όπως τόνισαν πέντε και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έργα σημαντικά έργα πνοής, έργα αναπτυξιακά εξελίσσονται τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα.

Είναι γεγονός πρόσθεσαν ότι 200 και πλέον εκ. ευρώ θα δοθούν αυτό τον χρόνο για έργα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στην Κρήτη. Είναι σημαντικό τόνισαν , ότι έργα σημαντικά, έργα αυτονόητα βρίσκουν τον δρόμο τους. Βρίσκουν τον δρόμο της υλοποίησης. Για τον Άγιο Πέτρο τόνισαν, ότι ένα έργο που για 40 χρόνια βρισκόταν με σκαλωσιές και καμιά κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δείξει την επιμέλεια που δείχνει σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια της Κρήτης για να ολοκληρωθεί ένα έργο που θα είναι κόσμημα για ολόκληρη την Κρήτη, για το Ηράκλειο ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική την ανάπλαση στο Μπεντενάκι και σε άλλες περιοχές .

Στη συνέχεια έγιναν ιδιαίτερες αναφορές από τους βουλευτές με συγκεκριμένα στοιχεία στην πορεία των έργων τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και σε ολόκληρο το Νομό . Ακόμη επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Κρήτης και οι βουλευτές «έχουμε μεγάλη αγωνία να καλύψουμε κενά πολλών ετών»

Επίσης ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα «η επιμέλεια του οποίου –όπως τόνισαν – οδηγεί στο να ολοκληρώνονται αυτά τα έργα και να απορροφούνται κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live