Καμία δέσμευση Σαμαρά για ΚΑΜ

Κανένα σχόλιο

Πεισματικά αρνείται το Υπ. Πολιτισμού – διαμέσου του αρμόδιου υπουργού κ. Σαμαρά – να ξεκαθαρίσει το αν και πότε θα αποδώσει τα οφειλόμενα στο ΚΑΜ, τα οποία ανέρχονται σε 360.000 € περίπου. Ειδικότερα στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μ. Σκουλάκη, αναφέρει τα εξής:

«Το θέμα των Προγραμματικών Συμβάσεων με απασχόλησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και προτίθεμαι να το ερευνήσω με προσοχή, λόγω των ζητημάτων που έχουν ανακύψει. Όπως με ενημέρωσαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, σας γνωρίζω ότι από το 1984 έως το 2004 είχαν υπογραφεί 200 περίπου Προγραμματικές Συμβάσεις και από το 2004 έως σήμερα 10. Πολλές από αυτές δέσμευαν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, χωρίς την προέγκριση του Γενικού Λογιστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μία εξ αυτών πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τη σύσταση και λειτουργία επιτροπής παρακολούθησης του παραγόμενου έργου και της εκτέλεσης προσυμβατικού ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών».

"Sponsored links"

«Εκτιμάται ότι το μέλλον των Συμβάσεων που έχουν ήδη υπογραφεί και των ενδεχόμενων νέων, θα αντιμετωπισθεί με βάση αξιολογικά κριτήρια, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές πολιτιστικές ανάγκες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο» καταλήγει η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live