Για την επίσκεψη του Αλέκου Αλαβάνου στον Δήμου Ινναχωρίου

Κανένα σχόλιο

Έκπληξη προκαλεί η στάση του κ. Αλαβάνου κατά την επίσκεψή του στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Δήμο Ινναχωρίου προκειμένου να ενημερωθεί για την ειδική Περιβαλλοντική μελέτη Ελαφονησίου. Αλήθεια δεν πληροφόρησε κανείς τον κ. Αλαβάνο ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν αφορά μόνο το Δήμο Ινναχωρίου αλλά και τον Δήμο Πελεκάνου ή προτιμά τη μονομερή ενημέρωση; Δεν πληροφόρησε κανείς τον κ. Αλαβάνο ότι το Ελαφονήσι ανήκει και στους δύο Δήμους, επομένως αν ήθελε να ενημερωθεί αντικειμενικά και ουσιαστικά επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που αφορά την περιοχή θα έπρεπε να επισκεφθεί και το Δήμο Πελεκάνου; Άραγε για ποιους κατοίκους ενδιαφέρεται;

Της Ιωσηφίνας Γουνάκη – Κοκκινιά*

"Sponsored links"

alabanos340455 Γιατί αυτός σαν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να έχει άποψη για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη και δεν έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη οι βουλευτές του Νομού; Θα ήθελα ακόμη να επισημάνω ότι η αναφορά του στην υπόθεση Siemens σε σχέση με τη στάση των τεσσάρων βουλευτών του Νομού και των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν, εντυπωσίασαν μεν αλλά δεν έπεισαν δε. Γιατί για να πείσουν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου και να κατονομαστούν.

Θεωρώ ότι η περιοχή του Λαφονησιού θα πρέπει να προστατευθεί, να προστατευθεί ΑΠΟΛΥΤΑ, από τις ανθρώπινες επεμβάσεις και παρεμβάσεις. Και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα γιατί έχουμε ήδη καθυστερήσει. Η ζώνη προστασίας που προβλέπεται από τη μελέτη είναι απαραίτητη αλλά και ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Είναι καθήκον και χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για τη καθιέρωσή της.

Όμως η κάθε περιβαλλοντική μελέτη προκειμένου να είναι ρεαλιστική, αποτελεσματική και βιώσιμη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο την ισόρροπη ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων στα οποία αναφέρεται αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση των ιδιοκτητών μικρής έκτασης γης σε σχέση με τους μεγαλοϊδιοκτήτες και κυρίως να βασίζεται σε Δημόσια Διαβούλευση.

Εκτός από τα οργανωμένα συμφέροντα θα πρέπει να σταθούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ανθρώπους της υπαίθρου που κατά κύριο λόγο έχουν μικρές εκτάσεις γης, να τους δώσουμε δυνατότητα ανάπτυξης νέων οικονομικών δραστηριοτήτων έτσι ώστε να συντηρηθούν οικονομικά και να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Τέλος πιστεύω ότι το καράβι των Κρητικών δεν υπήρξε ποτέ χωρίς καπετάνιο και ότι οι «πειρατές» δεν έχουν θέση σε ένα τέτοιο καράβι.

* ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live