Ημερίδα με θέμα την πολιτική προστασία διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ηρακλείου, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρος Αρναουτάκης διοργάνωσε στο Ηράκλειο Κρήτης ημερίδα με θέμα «Η προστασία του πολίτη από ατυχήματα και καταστροφές – Μια ευκαιρία για ανάπτυξη». Στην ημερίδα συμμετείχαν η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Γεν. Διευθυντής ΙΤΣΑΚ και πρώην Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο κ. Κώστας Συνολάκης, ειδικός καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Μανόλης Μπαλτάς, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΚ, ενώ στις ομάδες εργασίας έλαβαν μέρος οι κ. Κώστας Χολέβας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ/ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Μανόλης Παυλάκης, ιατρός χειρουργός και ο κ. Παναγιώτης Αλεβαντής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

28578 Στην ομιλία του, ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι η ημερίδα διοργανώθηκε για να ικανοποιηθούν δύο βασικοί στόχοι. Ο πρώτος στόχος είναι να εξεταστούν ποιες δυνατότητες υπάρχουν για αναπτυξιακά έργα τόσο στους τομείς της πρόληψης, της εκπαίδευσης και της επέμβασης μετά από ατυχήματα και καταστροφές όσο και για τη δημιουργία δικτύων ενεργών πολιτών και φορέων.

"Sponsored links"

Τα έργα αυτά θα πρέπει να αποβλέπουν πρωταρχικά στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών. Ο δεύτερος στόχος είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενταχθούν στη μελλοντική Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο προστασίας από ατυχήματα και καταστροφές, των πολιτών που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου ή με επίπεδο προστασίας χαμηλότερο από εκείνο των πιο αναπτυγμένων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασία των αρμόδιων φορέων. «Η προστασία των πολιτών από ατυχήματα και καταστροφές είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλές φάσεις στην οποία εμπλέκονται πολυάριθμοι φορείς. Και επειδή είναι μια πολύπλοκη υπόθεση πρέπει να έχουν όλοι συναίσθηση ότι η σωστή αντιμετώπιση απαιτεί συνεργασία και σύμπνοια και όχι ανταγωνισμούς».

Κλείνοντας την ομιλία του, πρότεινε τη δημιουργία στην Κρήτη ενός επιστημονικού πόλου πανεπιστημιακού επιπέδου στον τομέα της διαχείρισης της προστασίας των πολιτών από ατυχήματα και καταστροφές, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους σχετικούς κλάδους, από επιστήμες μηχανικού και διαχειριστή μέχρι γιατρούς επειγόντων περιστατικών και γεωεπιστήμονες.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live