Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Γιώργου Τζεγιαννάκη στο Γιαλί Τζαμί

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Γιώργου Τζεγιαννάκη στο Γιαλί Τζαμί στο παλιό λιμάνι. Αν και σχετικά νέος σε ηλικία ο Γιώργος Τζεγιαννάκης έχει λάβει μέρος σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ευμενείς κριτικές για το έργο του. Τα έργα που εκθέτει αποτελούνται κυρίως από απεικονίσεις γυναικών στην καθημερινότητά τους, έξω από βιτρίνες καταστημάτων ή γυναικεία πορτραίτα. Οι απεικονίσεις του έχουν χαρούμενο ρεαλισμό χωρίς να είναι φωτογραφικές, προφανώς έχουμε να κάνουμε με έργα τέχνης.

Δημιουργώντας την ζωγραφική ύλη είχε την ευκαιρία να παίξει με το φως, τα χρώματα και να αναπτύξει το ταλέντο των εκφραστικών δυνατοτήτων του. Άλλα θέματα της συλλογής είναι διάφορα φρούτα, παραθαλάσσια τοπία, ένας λύχνος παλιάς κοπής, και μερικές παλιές επίσης κλειδαριές. Η τεχνοτροπία του έχει μια σταθερή ποιοτική ανοδική πορεία. Τα Χανιά πρέπει να υπερηφανεύονται που ζουν στην πόλη μας καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Τζεγιαννάκης, του οποίου τα έργα μια ημέρα θα μοσχοπωλιούνται στο χρηματιστήριο των εικαστικών αξιών.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live