Εγκαίνια του Νέου Δημαρχείου Λάμπης: Η ομιλία του Γ.Γ. περιφέρειας Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Εγκαινιάστηκε το Νέο Δημαρχείο Λάμπης. Κατά τα εγκαίνια ο γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, στην διάρκεια σχετικής ομιλίας του, είπε: Κυρίες και κύριοι, με πραγματική χαρά και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα στο Σπήλι για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Λάμπης που αποτελεί κόσμημα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Το νέο κτίριο του υπερσύγχρονου Δημαρχείου 1200 τμ θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αλλά και στο προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου καθώς οι νέοι χώροι εξασφαλίζουν ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον.tsokas Γνωρίζεται ότι η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στον Πολίτη τόσο από τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της Κυβέρνησης , ο οποίος εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για καλύτερη εξυπηρέτηση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.Και, φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς αυτή να συνοδεύεται και από βελτίωση, όχι μόνο των διοικητικών διαδικασιών που ακολουθούνται, αλλά και της ίδιας της υλικοτεχνικής υποδομής, των εγκαταστάσεων και των κτιρίων όπου στεγάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.Και ο Δήμος Λάμπης καθώς και ο δήμαρχος κ. Ταταράκης έχουν να επιδείξουν πολύ σημαντικές επιδόσεις προς την κατεύθυνση αυτή, παραδίδοντας σήμερα στους δημότες τους ένα κτίριο που φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, εξασφαλίζοντας, παράλληλα και ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και για το προσωπικό και τα στελέχη του.Στόχος της Κυβέρνησης αλλά και του Υπουργού Εσωτερικών, Καθ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου – τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του οποίου σας μεταφέρω – είναι η δημιουργία μιας ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην υπηρεσία του πολίτη. Απόδειξη του ότι στηρίζουμε ενεργά την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θέσπισε η Κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τον αναπτυξιακό ρόλο της Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.Από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ διατέθηκαν 1.070.000 ευρώ για το νέο δημαρχείο που εγκαινιάζουμε σήμερα καθώς και 250.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του Δήμου Λάμπης .Φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου εδώ να συγχαρώ τον δήμαρχο κ. Ταταράκη και το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο για το σημερινό έργο αλλά και για την αποφασιστική δυναμική τους να προχωρήσουν τα έργα του Θησέα στην περιοχή ύψους 3.400.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν δημοπρατηθεί τα 3.300.000 ευρώ. Αυτό καθιστά τον Δήμο Λάμπης «πρωταθλητή» στην απορρόφηση κονδυλίων του Θησέα στην Κρήτη και για αυτό του αξίζουν τα εύσημα όλων μαςΤα τελευταία χρόνια όπως όλοι διαπιστώνετε έχουν γίνει σημαντικά έργα που αλλάζουν την περιοχή με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη.Χαρακτηριστικά σας αναφέρω:

 • Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της παράκτιας ζώνης που έχει χρηματοδοτηθεί απο το ΠΕΠ με 1.600.000 ευρώ .
 • Ακόμη έγινε δημοπράτηση για διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις με άλλα 1.600.000 ευρώ απο Εθνικούς πόρους που με την ολοκλήρωση τους μειώνονται στα 50 απο 160 χιλιόμετρα οι αποστάσεις απο το Σπήλι προς τις παραλίες .

Έχουν επίσης ολοκληρωθεί

 • Η αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Πνεύματος Κισσού ύψους 200.000 ευρώ καθώς και η αναστήλωση της Αγίας Παρασκευή 120.000 ευρώ απο το ΠΕΠ .
 • Η ανάπλαση της Πλατείας Σπηλίου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ απο Εθνικούς πόρους .
 • Το λιμενικό έργο της Αγίας Γαλήνης 400.000 ευρώ απο εθνικούς πόρους .
 • Το νηπιαγωγείο Σπηλίου 200.000 ευρώ απο τα ΠΕΠ
 • Το γήπεδο Μελάμπων 200.000 απ το Θησέα .
 • Δυο γήπεδα 5Χ5 στη Λαμπινή και την Αγία Γαλήνη 250.000 απο Εθνικούς πόρους.
 • Η ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ακουμίων για γηροκομείο με 150.000 ευρώ απο τα ΠΕΠ .
 • Αναπλάσεις απ το Θησέα 260.000 ευρώ.
 • Η ύδρευση των Μελάμπων με 150.000 ευρώ απο Εθνικούς Πόρους
 • Το αρδευτικό της Κρύας Βρύσης 450.000 απο Εθνικούς πόρους
 • Ασφαλτοστρώσεις ανάπλαση αγοράς και πεζογέφυρα στην Αγία Γαλήνη 550.000 ευρώ απο Εθνικούς πόρους .
 • Αποχετευτικό Αγίας Γαλήνης 200.000 απ το ΠΕΠ
 • Ασφαλτόστρωση δρόμου –Καρίνες Λιβαδο 700.000 έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα τμήματα και τα υπόλοιπα παραδίδονται τον επόμενο μήνα .
 • Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Γαλήνης 200.000 ευρώ απο τον ΟΣΚ και έχουν ακόμη διατεθεί άλλα 220.000 ευρώ για τις συντηρήσεις σχολείων Αγίας Γαλήνης και Σπηλίου.
 • Η πλακόστρωση του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεραμέ και η αναστήλωση του παλιού κοινοτικού Γραφείου Μελάμπων με 200.000 ευρώ απο το ΕΤΕΡΠΣ
 • Το αρδευτικό έργο Λαμπινή –Μυξόρουμα – Αγια Πελαγία- Φρατί που χρηματοδοτήθηκε με 330.000 ευρώ απο τον Θησέα και 460.000 απο το ΠΕΠ ολοκληρώνεται σε δυό μήνες .
 • Ύδρευση –Πλατανέ –Κεντροχώρι- Ακούμια προϋπολογισμού 280.000 ευρώ ολοκληρώνεται σ ένα μήνα .
 • Επεκτάσεις Δικτύων ηλεκτροφωτισμού 50.000 ευρώ , ολοκληρώνεται σύντομα.
 • Ύδρευση Αγίου Παύλου 80.000 ευρώ απ το Θησέα που δημοπρατείται εντός των ημερών .
 • Ο βιολογικός των Ακουμίων μέσω ΠΕΠ 610.000 ευρώ ολοκληρώνεται σε δυό μήνες
 • Να προσθέσω ακόμη ότι έχουν διατεθεί 700.000 ευρώ απο Εθνικούς Πόρους για αγροτική οδοποιία τσιμεντοστρώσεις και διανοίξεις και παράλληλα Δημοπρατήθηκε η διαπλάτυνση του δρόμου Ακούμια –Ακουμιανή Γυαλιά 330.000 ευρώ απο τον Θησέα .
 • Τέλος ξεκινούν τον Οκτώβριο οι εργασίες ανάπλασης της Αγίας Γαλήνης 150.000 ευρώ απο το ΕΤΕΡΠΣ

Κυρίες και κύριοι, είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος διότι με τέτοιες υποδομές όπως αυτές του δήμου Λάμπης , τα κονδύλια της ελληνικής πολιτείας της Ε.Ε έπιασαν τόπο. Και να κλείσω τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .Σας ευχαριστώ.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live