Χωρίς συμβατικές παρωπίδες: Η έπαρση Αλαβάνου και «ο Άδης»

Κανένα σχόλιο

Κατά τον μέγα Αριστοτέλη, η πολιτική είναι η ηθική επιστήμη και ο «άνθρωπος ζώον πολιτικόν». Οι διαχρονικοί και βαθυστόχαστοι αυτοί συλλογισμοί του Σταγειρίτη φιλοσόφου, διατυπωμένοι σε μια εποχή απολύτου σκοταδισμού για τον τότε γνωστό κόσμο, δείχνουν την σημασία, την κεφαλαιώδη, και ανθρωποκεντρική που περιείχε το συνταρακτικό αυτό μήνυμα, σε καθολικότητα και προέκταση για την ανθρωπότητα όλη, του χθες και του σήμερα. Σήμερα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των μεγάλων ηθικών εκπτώσεων, πολιτικών και κοινωνικών, τα λόγια και οι προτροπές αυτής της ασύγκριτης ιδιοφυίας φαίνεται ότι, ούτε επηρέασαν, ούτε συνειδησιακά αφύπνισαν τους άφρονες και εν πολλοίς διεφθαρμένους νεοέλληνες πολιτικούς.

Του δόκτορα ΜΙΧ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ

"Sponsored links"

facealavanos Το χειμαζόμενο έθνος των Ελλήνων βιώνει σήμερα τον πλέον ευτελή κατήφορο στου κακού την σκάλα, τον πλέον απαξιωτικό μηδενισμό ενός πολιτικού συστήματος με προμετωπίδα μια συμβατική Δημοκρατία με την γελοιωδέστερη μορφή.

Σκάνδαλα επί σκανδάλων, αρπακτές πελώριες σε νούμερα, προκλητικός ο εκφυλισμός όλων των αξιών και πάνω από όλα μια αλαζονεία ειδεχθέστατη όλων αυτών των «σωτήρων» που απεδείχθησαν στην πορεία, αυτεπάγγελτοι, μικρόνοες βερμπαλιστές και ανήθικοι διαχειριστές μιας εξουσίας παραλογισμού και σκόπιμης καταβαράθρωσης των συμφερόντων του λαού. Που όλοι τους απαξάπαντες χρώματος και κομματικής ταμπέλας, θεωρούν σιωπηλούς, ασήμαντους αμνούς, ικανούς μόνο για διαβούλευση.

Και πάνω σε αυτό το μπάχαλο του πολιτικού εκτραχηλισμού, με μια κυβέρνηση της δεξιάς που όμοιά της σε ειδεχθή κυνισμό και απανθρωπιά, ποτέ δεν ξανάδε ο κόσμος των Ελλήνων, έρχεται ο Συνασπισμός της ροζέ αριστεράς και του εξειδικευμένου βερμπαλισμού (σε αυτό οι συνασπιζόμενοι, υπήρξαν πάντα εξπέρ του είδους) να αρνείται δημοκρατικές συνεργασίες, για να πέσει, αυτή η λάμια της δεξιάς, ο αιματοπότης ενός περήφανου λαού, ο προθετικός καταστροφέας όλων των αξιών, ο ανάλγητος κύριος φταίχτης περιθωριοποίησης δύο εκατομμυρίων Ελλήνων, στην έσχατη φτώχια, και της μικροαστικής στην προλεταριακή υποβάθμιση. Βεβαίως ο Αλαβάνος και στο μωράκιον της εκλογής του ο διάδοχος, βοούν και αντιμάχονται το ΠΑΣΟΚ για λάθη και παρεκτροπές του παρελθόντος, και έχουν δίκιο.

Όμως υπάρχουν αρκετοί ενάρετοι στο χώρο αυτό. Και με αυτούς μπορούν και πρέπει, φιλικά να συνδιαλλαγούν και να συνεργασθούν. Η υπάρχουσα πολιτική συγκυρία αυτό νομοτελειακά επιτάσσει και αυτό με λαχτάρα επιθυμεί ο κόσμος, για την απαλλαγή από τον θανάσιμο βραχνά, της γαλάζιας απαίσιας Χάρυβδης, που τείνει να μεταβάλλει την χώρα, σε ένα απέραντο καθαρτήριο απέλπιδος προσμονής για καλύτερες μέρες αισιοδοξίας και προοπτικής

Και πολύ καλά γνώριζες Μεσιέ Αλέξανδρε του συνασπισμού, μπροστάρη επαρμένε, κακέ αναγνώστη του ουμανισμού – μαρξισμού, ότι σύμφωνα με τον υπάρχοντα εκλογικό Νόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία πολιτικών συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων, να φύγει και να ξεκουμπιστεί από το σβέρκο του ταλαίπωρου λαού αυτό το φρικιαστικό άγος, που βιώνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Γιατί ο καινούργιος καλπονοθευτικός, απαράδεκτος και λίαν ευνοϊκός για την δεξιά συνομοταξία, ενδέχεται να είναι για μια τετραετία ακόμα. ένα καινούργιο, θρασύτερο, ευτελέστερο, καταστροφικό Purgatorium, για τον δύσμοιρο αυτό λαό, που ασφαλώς αξίζει μιας καλύτερης τύχης. Και ασφαλώς με μια τέτοια έντιμη και πολιτικά σωστή πέρα για πέρα κίνηση, ο συνασπισμός της αριστεράς, ούτε τον Άδη της ανυποληψίας φοβάται, κατά την ρήση του σοφολογιότατου αρχηγού του. Αλλά το μοναδικό θύμα αυτής της σχιζοφρενικής αλαζονείας θα είναι ξανά ο άπραγος λαός.

Σκέψου και λόγιασε Μεσιέ Αλέξανδρε, τις επιπτώσεις για μια τέτοια αφροσύνη. Και αν αγαπάς αληθινά τον λαό, όπως διατείνεσαι, συνεργασθείτε με τους εναπομείναντες έντιμους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, που είναι πολλοί και επιποθούν μια ουσιαστική αλλαγή των πολιτικών πραγμάτων και την συντριβή του σκοταδισμού, της αναλγησίας, της οικονομικής καταβαράθρωσης, που η βεβαρημένη παράταξη των αχρείων επεφύλαξε στον άφρονα και ολίγον τι μαζοχιστή ελληνικό λαό. Συνέλθετε κύριοι του Συνασπισμού, πριν είναι πλέον αργά, για την καταβαράθρωση αυτού του ιστορικού έθνους, που πιστεύω ότι ειλικρινά και σεις αγαπάτε.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live