Οι λαοί νικητές στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου

Κανένα σχόλιο

Του Γιάννη Παππά*

Η Λαϊκή παροιμία λέγει: «Το χωριό που φαίνεται δεν χρειάζεται κολαούζο». Τούτος ο αιώνας είναι ο Αγώνας της νίκης των λαών , διότι αυτοί είναι οι δημιουργοί της ιστορίας. Το θέλουν δεν το θέλουν οι ιμπεριαλιστές τόσο τους κάνει. Αυτοί με τεράστιο αγώνα που έκαναν, κάνουν και θα κάμουν, θα ετοιμάσουν ένα λαμπρότερο μέλλον, θα κερδίσουν την νίκη, γιατί τους αξίζει να έχουν και την εξουσία στα χέρια τους και αφέντες να είναι του πλανήτη μας. Αυτοί θα είναι οι ερχόμενοι Πλανητάρχες.

"Sponsored links"

Η σύνοδος του Βουκουρεστίου ήταν μια προσπάθεια των ιμπεριαλιστών της Ευρώπης και των «Αφεντικών» των ΗΠΑ να δουν πως είναι και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η συμμαχία που τόσο ταλαντεύεται από τον αυστηρό πόλεμο των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου και με ένα κύριο σκοπό να κάνουν τα Βαλκάνια πηγή πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις βοήθειες που θα δώσουν στις κυβερνήσεις των Βαλκανίων και της Τουρκίας που βρίσκονται στο στάδιο της ανατροπής.

Οι λαοί ούτε υπολογίζουν το κεφάλαιο ούτε και τις δυνάμεις των ιμπεριαλιστών Αμερικανών και ευρωπαίων. Είναι εκπληκτικό πως σήμερα η ύπαρξη της νατοϊκής συμμαχίας η οποία πριν από σχεδόν 60 χρόνια είχε δημιουργηθεί δήθεν σαν συμμαχία ενάντια του Συμφώνου της Βαρσοβίας, συνεχίζει να υπάρχει. Το σύμφωνο αυτό έχει τελειώσει προ καιρού άρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός αλλά είναι μια συμμαχία των ιμπεριαλιστών της Δύσης και των πέραν του Ατλαντικού να βαστάν τους λαούς υπό τα δεσμά τους. Να το καταλάβομε καλύτερα: είναι ένα όργανο που είχε και έχει σα σκοπό να επιβάλει την σκλαβιά των λαών Αμερικής και Ευρώπης.

Η ύπαρξη σήμερα αυτής της συμμαχίας είναι καταστρεπτική για τους λαούς όχι μόνο για την ύπαρξη τους. Στοιχίζει πολλά αγαθά υλικά αλλά το μεγαλύτερο είναι στο θάνατο των ανθρώπινων ζωών. Ήταν αυτή η συμμαχία που οδήγησε χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ το 2003 τον Μάρτιο και χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες άφησαν τα κόκαλα τους εκεί. Χιλιάδες αν όχι και εκατομμύρια κάτοικοι αυτού του τόπου έδωσαν με αξιοπρέπεια την ζωή τους για την πονεμένη τους λευτεριά. Ο λαός αυτού του τόπου μεταχειρίστηκε ποικίλους τρόπους πολέμου και δεν λέει να σταματήσει αν δεν κερδίσει τον ένδοξο αγώνα μέχρι την εξαφάνισή του. Η αρχή του πολέμου του Ιράκ είναι και το πρώτο πατατρακ του «Πλανητάρχη» το δεύτερο και σημαντικό είναι της Αντίπαλης πλευράς που θέλησε να παρουσιαστεί και σαν φιλειρηνική.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 η συμμαχία έστειλε στρατεύματα στο Αφγανιστάν εναντίον των Ταλιμπάν. Το αδούλωτο Αφγανιστάν θα μείνει ως την τελευταία σταγόνα αίματος αδούλωτο. Είναι γνωστό παράδειγμα πως δεν υποδουλώθηκαν στους αιώνες των αιώνων. Ήταν αδύνατη η υποδούλωση του από τον μεγάλο στρατηλάτη Αλέξανδρο και τελευταία από τους Σοβιετικούς που με ντροπή και με το κεφάλι κάτω τράβηκαν τις στρατιές τους από το Αφγανιστάν.

Οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν εστάλθηκαν μόνο έξω αλλά μεταχειρίστηκαν και μέσα στα εσωτερικά των κρατών αντίστοιχες πολιτικές. Αφού προπαγάνδιζαν ότι για να υποστηριχτούν από το ανατολικό μπλοκ χρειάζονται οι βάσεις της συμμαχίας στα κράτη της Ευρώπης. Σήμερα συγκεκριμένα, τι χρειάζεται η στρατιωτική βάση στη Σούδα στο Νομό μας, στην Τουρκία και στην Νάπολη της Ιταλίας και σε όλα τα κράτη και τώρα τελευταία και στο Σάγαν της μικρής Αλβανίας; Αυτές δεν είναι τίποτα άλλο, αλλά σημεία υποδούλωσης των κρατών της Ευρώπης από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό σε συνεργασία με τους εχθρούς των λαών που έχουν συνδέσει την ύπαρξη τους με τους ιμπεριαλιστές πέραν του Ατλαντικού.

Σήμερα που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράκ, μεταχειρίζεται την συμμαχία ενάντια των λαών της Μέσης Ανατολής και του Ιράκ. Στρατιές, ολόκληρες τουρκικές εισβάλουν στο Ιράκ να αποτελειώσουν αυτό όπου δεν μπορούν οι αμερικανικές δυνάμεις με το πρόσχημα των Κούρδων, που στέλνονται από τον Ερτογάν με δύο σκοπούς. Σήμερα οι κυβερνήσεις των Βαλκανίων είναι έτοιμες ν’ ανατραπούν από τον αγώνα των λαών αρχίζοντας από την Ελλάδα και τελειώνοντας στην Ρουμανία.

Η Φιλοαμερικανική πολιτική τους και οι πράξεις τους, τους έβγαλαν εκτός εμπιστοσύνης. Μόνο μια ματιά αν ρίξουμε θα δούμε ότι ο αγώνας των λαών μας δίνουν την δυνατότητα να καταλάβομε την δύσκολη θέση των κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι από άκρη σε άκρη είναι στο πόδι και για να έρθουν σε βοήθεια τους, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός μεταχειρίζεται την σύνοδο του Βουκουρεστίου με ένα πεπλατυσμένο σχέδιο. Ο ‘‘Πλανητάρχης’’ για να δώσει έμφαση και μπούγιο κατέβηκε στην Ουκρανία. Η σύνοδο άνοιξε τον τάφο της νατοϊκής συμμαχίας και του ίδιου του «πλανητάρχη». Η σύνοδος ήταν το τελευταίο πατατράκ του Βουσι και το θανατηφόρο. Το μόνο πρόβλημα που έφτασε να λύσουν ήταν η προσήλωση της Κροατίας και Αλβανίας όπου ο πρόεδρος της Αλβανίας είπε: «Ότι υπογράφει την πλέον σημαντική συνθήκη στην ιστορία τους»… υπογράφοντας έτσι την σκλαβιά της χώρας του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Η πρόσκληση της Γεωργίας και της Ουκρανίας χρεοκόπησε, την ίδια τύχη είχε και η έκκληση του Βούσι να βοηθήσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι θα βοηθήσει την άνοιξη του 2009.

Ελπίζω ως τότε δεν θα υπάρχει πόδι Αμερικανών στο Αφγανιστάν. Η σύνοδο μετατράπηκε σε μια σύνοδο θορύβων και αντιθέσεων σε πλήρη αποτυχία όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Αποτυχία για τους Αμερικανούς και η ασυμφωνία για την εγκατάσταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής Ασπίδος. Έτσι επισφραγίστηκε το διπλωματικό ναυάγιο του Τζορτζ Βούσι διότι ουδείς από τους στόχους του δεν υλοποιήθηκε. Η σύνοδος τέλειωσε όπως ακριβώς τέλειωσε και η σύνοδος της Ιερής Ένωσης των φεουδαρχών της Ευρώπης μετά την πτώση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε και ο γραμματέας της συμμαχίας λέγοντας «Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και ασφαλής» και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις καταχτητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο. Αυτό ήταν και το Ζενίθ της συνόδου που έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Στην σύνοδο δεν επιτεύθησαν τα σχέδια των Αμερικανών από τον φόβο των αγώνων των λαϊκών δυνάμεων και εργαζόμενων της Ευρώπης και όλου του κόσμου που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι χωρίς πολέμους και υποδουλώσεις αφέντες της ζωής τους, που θα βασιλεύει η δικαιοσύνη, η ισότητα και η συνεργασία των λαών.

"Sponsored links"

Στη σύνοδο του Βουκουρεστίου αναβλήθηκε η πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη στην νατοϊκή «οικογένεια» και η κυβέρνηση των Αθηνών το χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία της είναι ότι με το θόρυβο που καλλιέργησε για το ζήτημα της «Μακεδονίας» πέρασε το πιο αντιδραστικό ασφαλιστικό. Η Ελλάδα και οι Έλληνες σε αυτό το ζήτημα είχαν την ιστορική υποστήριξη όλου του μορφωμένου κόσμου του πλανήτη μας. Όλος ο κόσμος έχει διαβάσει το μεγάλο έπος του Ευριπίδη «Αρχέλαος» που υμνούσε έναν ηρωικό πρόγονο του βασιλιά που πέθανε στην Πέλλα της Μακεδονίας και θάφτηκε εκεί.

Γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι το 343π.χ ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης προσκαλείται από τον Φίλιππο σαν διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το τελευταίο ντοκουμέντο το φέρνει η ιστορία που μας διδάσκει ότι οι σκλάβοι άρχισαν τις επιδρομείς ενάντια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά τον V, VI και VII αιώνα. Η ιστορία της αρχαίας Ελλάδος, γνωστή από όλον τον κόσμο περιγράφει όλες τις πόλεις κράτη μεταξύ αυτών και της Μακεδονίας καθώς και τις επιτυχίες εναντίων των Περσών καθώς και τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι εμείς δεν είχαμε ανάγκη από κανέναν. Η Μακεδονία είναι Ελληνική και θα μείνει για πάντα και δεν θέλομε υποστήριξη από κανέναν εκτός από την ιστορία και τον αγώνα του λαού μας.

* πτυχιούχος φιλοσοφικής σχολής.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live