Δυναμίτες στα θεμέλια της Δημοκρατίας

Κανένα σχόλιο

Την Πρώτη του Ιούλη με την έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, εστάλει ένα ακόμη μήνυμα προειδοποίησης προς τους πολίτες και τους πολιτικούς χώρους που τολμούν να σκεφτούν, να εκφραστούν και να πράξουν διαφορετικά. Διαφορετικά από την κυρίαρχη επιβαλλομένη ιδεολογία, την αρωγό και προστάτιδα των αδίστακτων οικονομικών συμφερόντων.

Προειδοποίηση προς όλους αυτούς που αντιστέκονται και τους «χαλάνε την πιάτσα» με δράση και αγωνιστικότητα που βάζει εμπόδια ή και ανατρέπει την αυθαίρετη καταστροφή και εκμετάλλευση σε ανθρώπους και φύση. Όπως: στο Φαράγγι της Καντάνου, στους Αγίους Αποστόλους, στο Μάλεμε, στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, στη Γεωργιούπολη, στο κάμπο της Αγιάς, στον Ομαλό, στα Καθιανά, στο Κουμπελή, στο Χωρδάκι…και όπου αλλού αντιστέκονται οι πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε κοντά τους.

"Sponsored links"

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Καντάνου βιώνουν ήδη από την πρώτη στιγμή της διαμαρτυρίας τους, σκηνές που θυμίζουν “Φαρ Ουέστ”, με διωγμούς επισκεπτών του Φαραγγιού (θυμίζουμε την περίπτωση του πανεπιστημιακού κ.κ. Ν. Γραμματικάκη), με συνεχείς παρακολουθήσεις των εκδηλώσεων τους, με απειλές αλλά και με απόπειρα κατά της ζωής τους… Για όλα είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος, ο Εισαγγελέας Χανίων και το Α.Τ. Καντάνου.

Οι δηλώσεις τύπου δικηγορικού συλλόγου Χανίων όπως «Είσαστε ανεπιθύμητος στα Χανιά» ή τύπου Δημοτικής Αρχής Καντάνου ότι «Είσαστε ξενομπάτες-ξενομπάτισσες» δυναμιτίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και παρέχουν άλλοθι στην πραγματοποίηση των απειλών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live