Μυρίζει πετρέλαιο

Κανένα σχόλιο

Αντί να μπουζουριάσουν τον Σακασβίλι και να τον στείλουν πακέτο στο Δικαστήριο της Χάγης για πράξεις γενοκτονίας και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ορύεται τώρα ο κ. Μπους, γιατί, λέει, οι Ρώσοι παραβίασαν το διεθνές δίκαιο και εισέβαλαν σε μια ανεξάρτητη χώρα όπως η Γεωργία. Δηλαδή, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, θάπρεπε να τον αφήσουν να «αφαλοκόψει» όλους τους κατοίκους της Οσετίας και να μην αφήσει παιδί στην κούνια, αφού οι Οσέτιοι δεν «γουστάρουν» να γίνουν, όπως ο Γκρουέσκι, οι Φιλιππινέζες του θεοσεβούμενου Μπους.

oil refinery 1 Πιο πολύ απ’ όλους, ξέρετε ποιον λυπάμαι; Λυπάμαι τον Αμερικανικό λαό. Τον συμπαθέστερο απ’ όλους τους λαούς αμέσως μετά την λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που όπως φαίνεται και από την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, έχει χάσει τη μιλιά του και εμφανίζεται βαθύτατα σκεφτικός. Αυτοί που κυβερνούν αυτή τη μεγάλη χώρα, τόσο άσχετοι και τόσο τυφλοί είναι; Δεν ξέρουν, δεν τους είπε κανείς πως λειτουργεί η Ιστορία;

"Sponsored links"

Αναποδογύρισαν τον χάρτη των Βαλκανίων και ταπείνωσαν λαούς και λαούς. Αφάνισαν πρώην συμμάχους και έσπειραν επικίνδυνους τυχοδιώκτες στην Βαλκανική. Τι περίμεναν οι πλανητάρχες; Να ξεσηκωθεί η υφήλιος εναντίον των βιασθέντων και δολοφονηθέντων και να χειροκροτήσει τους φονιάδες και βιαστές;

Και στο τέλος – τέλος κι’ αν ακόμα δεν έβαλαν αυτοί τον Σακασβίλι να κάνει αυτή την εγκληματική «μπουνταλάδα», δεν καταλαβαίνουν ότι μετά τα εγκλήματα στην Σερβία, τώρα θέλουν δεν θέλουν είναι οι «συνήθεις ύποπτοι»; Να σας πω κάτι; Είμαι βέβαιος πως όλα τα καταλαβαίνουν, αλλά η υπόθεση μυρίζει ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και όπου μυρίζει πετρέλαιο, εκεί χύνεται πολύ αίμα!

Οι ειδικοί, οι πολύ ειδικοί, λένε πως η παγκόσμια κυριαρχία θα εξαρτηθεί από το ποιος θα ελέγξει τον ορυκτό πλούτο της Κεντρικής Ασίας. Γι’ αυτόν τον πλούτο, όμως, δεν ενδιαφέρονται μόνο οι Αμερικανοί. Ενδιαφέρονται και οι Ρώσοι, και κάποιοι από τους ισχυρούς Ευρωπαίους, και οι Κινέζοι, και οι Γιαπωνέζοι, και γι’ αυτό έπεται συνέχεια, συνέχεια επικίνδυνη και, γιατί όχι, αιματηρή.

ΦΩΤΗΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live