Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την νέα μεταναστευτική πολιτική της Κομισιόν

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008 ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οδηγία της Κομισιον για την μετανάστευση, με την στήριξη δεξιών ευρωομάδων και μέρους των ευρωσοσιαλιστών. Με την ψήφιση της άθλιας και ντροπιαστικής αυτής «οδηγίας των επαναπατρισμών» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναβεβαίωσε τη συντηρητική πολιτική της Ευρώπης για τη μετανάστευση και άνοιξε το δρόμο στις εθνικές κυβερνήσεις για σκληρότερη στάση απέναντι στους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Για την «Ευρώπη φρούριο» που οχυρώνεται πίσω από προκαταλήψεις, πού θέλει εμπορεύματα να διακινούνται ελεύθερα αλλά όχι ανθρώπους! Αλλά και τα νεοφιλελεύθερα δόγματα μιας συντηρητικής πολιτικής διεύθυνσης που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε απονομιμοποιείται από τους λαούς της Ευρώπης.

H Ευρώπη δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από αυτή την απαράδεκτη νομοθεσία, κλείνοντας την πόρτα στους μετανάστες, ενώ τεράστιες ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ που στήριξαν την απόφαση αυτή. Η καταψήφιση του Ευρωσυντάγματος και της ευρωσυνθηκης της Λισσαβώνας από τους λαούς της Ευρώπης δίνει τον τόνο για την αναζήτηση μια άλλης Ευρώπης. Μιας Ευρώπης πολυπολιτισμικής, δημοκρατικής και αλληλέγγυας στους δοκιμαζόμενους λαούς, εκείνους που βιώνουν την απάνθρωπη πραγματικότητα του ξεριζωμού και της φτώχειας.

"Sponsored links"

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών που βρίσκονται στην χώρα μας, θα βρίσκεται απέναντι στις λογικές του πολέμου και της τρομοϋστερίας που ματώνουν σήμερα τον πλανήτη και δημιουργούν τα αίτια της μετανάστευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά (που αποτελούν τα τελευταία χρόνια σημαντική πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα), ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, για μια συντονισμένη αντίδραση στη νέα οδηγία, θα συμμετέχει στη σχετική σύσκεψη-συνεννόηση της Δευτέρας στο Εργ. Κέντρο, θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό των μεταναστών και θα στηρίξει τις οργανωμένες πρωτοβουλίες τους.

Για μας είναι ακόμα ανοιχτό θέμα, στοίχημα και στόχος να

  • σταματήσει η Ελλάδα να αρνείται τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου ή μεγάλων οικολογικών καταστροφών, καθώς και στις περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από χώρες όπου υφίστανται διωγμοί για λόγους θρησκείας, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικής δράσης.
  • σταματήσουν άμεσα , και στα Χανιά , οι επιχειρήσεις «σκούπα» σύλληψης και απέλασης ανθρώπων χωρίς χαρτιά, ανθρώπων χωρίς φωνή…

θα γίνουμε η φωνή τους…

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live