Ενσυνείδητα πολιτική διαφθορά

Κανένα σχόλιο

Για Παρα-Δημοκρατικούς «αγώνες» στη σύγχρονη Τρομο – Δημοκρατία της διαφ-θοράς και της συμφοράς, που ο κ. Σιούφας την θέλει α-διάφθορη ενώ οι διαγραφόμενοι πολιτικοί εκριζώνουν και εις πυρ βάλλουν τους αμπελώνες, τους ελαιώνες και τους πευκώνες. Το Σκάνδαλο της SIEMENS εξελίσσεται σε μια εθνική πολιτική τραγωδία μέσα στην οποία για να υπάρξει ΚΑΘΑΡΣΗ πρέπει, απαρέγκλιτα, να υπάρξει τιμωρία (τραγική) των συντελεστών της τραγωδίας.

siemens Δηλαδή, εκείνων των πρωταίτιων για τα τραγικά γεγονότα. Για τα οποία όμως μπορεί, να μην ευθυνότανε ηθελημένα, αφού τα τραγικά γεγονότα της ζωής τους είχαν «προφητευθεί» ότι θα συμβαίνανε, χωρίς τη συνειδητή τους γνώση και ενοχή. Όπως, στον Οιδίποδα Τύραννο που – χωρίς να γνωρίζει σκότωσε τον Πατέρα και, πάλι, ασύγγνωστα παντρεύτηκε τη μάνα του – για να φθάσει, τελικά, προς αυτό-τιμωρία του, όταν γνώρισε την αλήθεια, να βγάλει τα μάτια του, μένοντας τυφλός…

"Sponsored links"

Όμως, στην περίπτωση του μεγάλου πολιτικού σκανδάλου της SIEMENS η οποία συστηματικά καθιστούσε, με το μαύρο χρήμα της ενόχους ηθικού πολιτικού εγκλήματος, πολιτικούς άνδρες – και γυναίκες στην Ευρώπη, στον Κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Όπου η SIEMENS έχει μια μακρά ιστορία διαπλοκής από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της ΔΕΗ κλπ

Όμως, σ’ αυτή τη διαπλοκή τα πολιτικά άτομα που παίζανε στο παιχνίδι της SIEMENS δεν λειτούργησαν εν αγνοία τους για τη λήψη του Μαύρου Χρήματος. Αλλά συμμετείχαν, με πλήρη συνείδηση και θέληση σ’ αυτή τη βρώμικη και πολιτικά ανήθικη διαδικασία.

Συνεπώς, καμιά μοίρα, δεν είχε προκαθορίσει αθέλητα γι’ αυτούς τραγικά γεγονότα που θα συνέβαιναν στη ζωή τους για να «χαράξουν» την πορεία τους, ενσυνείδητα και αυτόβουλα όλοι τους (θύματα της προσωπικής τους φιλοδοξίας, φιλοχρηματίας, και διαπλοκομανίας) συμμετείχαν στη διανομή του μαύρου χρήματος που πρόσφερε για τις προσφορές τους, σε προωθήσεις γερμανικών Ζιμενικών συμφερόντων στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης κλπ.

Ασυνείδητοι και κυνικοί πολιτικοί

Γι’ αυτό η πράξη, αποδοχής του «μαύρου χρήματος» δεν ήταν τραγωδία, αλλά μια ανήθικη πολιτική πράξη, η οποία, κάποια στιγμή θα αποκαλυπτότανε, πως έγινε από ασυνείδητους και κυνικούς πολιτικούς. Οι οποίοι, δεν υπηρετούσαν το Δημοκρατικό ιδεώδες της πολιτικής εντιμότητας (ως αγων-ιστές της ηθικής πολιτικής ευθύνης) αλλά της ανεντιμότητας. Δηλαδή, της σύγχρονης αντίληψης που είναι συμβατή με το «δούναι και λαβείν» της αγοράς και της εξαγοράς, που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία της σύγχρονης, υλιστικής – καταναλωτικής, εκμεταλλευτικής και αρπαχτικής κοινωνίας μας, σε διεθνές επίπεδο. Στο οποίο βέβαια συμμετέχει και η Ελλάδα με μεγάλες επιδόσεις στους μεγαλοκομματικούς σχηματισμούς της δημοκρατίας της διαφθοράς. Μια «πολιτική ασθένεια» η οποία εξαπλώνεται συνεχώς πολιτικό aids.

Όπως, ήδη αναφέραμε, και παλαιότερα: προπολεμικά, πολεμικά, μεταπολεμικά, παραπολεμικά. Για να φθάσουμε τώρα, χωρίς σκέψη στην πολιτική να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της «οικονομισαριακής» πολιτικής μεγαλόσχημων και μικρόσχημων πολιτικών μας. Πολιτικών ανάξιων της μεγάλης πολιτικής ευθύνης για την ηθική λειτουργία της Δημοκρατίας.

Πόσο αδιαπέραστη από ηθική φθορά μπορεί νάναι η δημοκρατία

Βέβαια, προχθές, αγων-ίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημ. Σιούφας, να προτείνει τη «διαφύλαξη» της, από τη φθορά της διαφθοράς. Γιατί, όπως είπε, η Δημοκρατία πρέπει (πέρα από τα διαπραττόμενα λάθη και παρανομίες πολιτικών προσώπων) να παραμένει στο ύψος της αδιάβλητη. Το πρόβλημα, όμως, πόσο αδιαπέραστη από την ηθική φθορά μπορεί να μείνει η Δημοκρατία, την ώρα κατά την οποία η Δημοκρατία ως λειτουργία, εκφυλίζεται και διαβρώνεται από τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Οι οποίοι, πρωταρχικά, πρέπει να την προσέχουν μην απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών

Όμως, αυτή η Δημοκρατία έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα πρόσωπο που, τελικά, φοβίζει και τρομάζει τους πολίτες της οι οποίοι αντιδρούν με περιφρόνηση των, κατά Δημοκρατίας, επίορκων πολιτικών. Οι οποίοι λειτουργούν μέσα στα μαγνητικά πεδία της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, των σκανδάλων, των χρηματισμών.

"Sponsored links"

Όμως ο αδιάφθορος αρχηγός ανεβαίνει στον αφρό

Τώρα όμως, με το μαύρο χρήμα της SIEMENS – στα πλοκάμια του οποίου εμπλέκονται και Πασοκοκράτες και Νέο-Δημοκρατικοκράτες – ο αριθμός των εμπλεκομένων θα αυξηθεί και με μία άλλην υπόθεση που αποτελεί ο «αμαρτωλός» φάκελος των Ολλανδικών Φρεγατών για τις οποίες δόθηκαν τόσες και τόσες μίζες.

Λοιπόν, για ποια Δημοκρατία μιλάμε κ. Σιούφα; Ασφαλώς θα εννοείται την «από-αγωνιστική» Δημοκρατία της ΝεοΔημοκρατίας σας η οποία, ήδη, έχει διευρύνει το χάσμα της Διαφθοράς στην οποία μας έχει βυθίσει η εξαετή Διακυβέρνηση του Καραμανλισμού. Αυτός που πάντα βγαίνει στον αφρό, ως «αδιάφθορος» αρχηγός της επεκτεινόμενης διαφθοράς.

Κατά της οποίας ύψωσε «αγωνιστικό» λάβαρο, πριν από τις εκλογές για να πάρει τις εκλογές. Ετοιμάζοντας πάλι νέες εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις εξόδου της χώρας (και του λαού βέβαια) από το χάος – και την ηθική απόγνωση – που η διακυβέρνησή του μας έχει βυθίσει.

Η ασθένεια της Δημοκρατίας με ακροδεξιές – δεξιές κόντρες

Όμως, ο κ. Δημήτρης Σιούφας, ως «στρατηγός» της εύθραυστης Καραμανλικής πλειοψηφίας στο παρόν κοινοβούλιο με «Δημοκρατικές» κορώνες «αδιάφθορης» Δημοκρατίας, αποπροσανατολίζει από τα μύρια όσα αντιδημοκρατίκα και σάπια της Καραμανλικής διακυβέρνησης. Την οποία, ξεμπρόστιασε, για δικούς του λόγους συμφερόντων, ο ακροδεξιός κ. Γ. Καρατζαφέρης. Αυτός γνωρίζει τα λιμνάζοντα κι επικίνδυνα ύδατα (για την υγεία πολιτών και έθνους) της Νεοδημοκρατικής διαφθοράς και διαπλοκής είπε προχθές στη Βουλή και τα εξής αποκαλυπτικά:

«Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη Ν.Δ. με τη SIEMENS, με ύπαρξη ημερολογίου όπου έχει καταγραφεί ποιοι υπουργοί, έχουν επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρίας», και άλλα πολλά. Πάντως (με αγώνες) για δημοκρατικές διασφαλίσεις διαφάνειας και τρομοκρατικές επισφάλειες αδιαφάνειας χάθηκε η υγεία της Ελληνικής Δημοκρατίας που γεννήθηκε στη χώρα τούτη, πριν 2500 χρόνια. Τώρα, όμως, αυτή έχει καεί μαζί με τα καμένα δάση σ’ όλη την Ελλάδα, μαζί με τους αμπελώνες, τους ελαιώνες και τους πευκώνες.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live