Καταγγελία για την προκλητική στάση της αστυνομίας στην πορεία για τους μετανάστες στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ανακοινώσεις – καταγγελίες εξέδωσαν χθες οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (μ-λ) και ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την προκλητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου στα Χανιά. Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα περισσότερη αστυνομία ονειρεύεται ο κ. Μαρκογιαννάκης»

"Sponsored links"

Αν και η χώρα μας διαθέτει την μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών προς πολίτες από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμφωνα με στοιχεία της Ιντερπόλ), δηλαδή έναν αστυνομικό προς 200 κατοίκους, ενώ π.χ. η Γερμανία έχει έναν για 350 κατοίκους, η Γαλλία έναν προς 417 κατοίκους και στη παγκόσμια κατάταξη βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση, ο κ. Μαρκογιαννάκης θεωρεί ότι υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης.

Απαντάμε στον κ. Μαρκογιαννάκη :

Αλλού βρίσκεται το έλλειμμα.

  • Έλλειμμα υπάρχει στις κοινωνικές υποδομές : Στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Έλλειμμα υπάρχει στις δαπάνες : Για την παιδεία, την υγεία, την στήριξη της οικογένειας, των ηλικιωμένων.
  • Έλλειμμα υπάρχει στην προστασία από το επιθετικό τραπεζικό κεφάλαιο.
  • Έλλειμμα υπάρχει στη πολιτική για τους μετανάστες.
  • Έλλειμμα υπάρχει στη προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Έλλειμμα υπάρχει στον σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη.

Αυτά τα ελλείμματα που γεννά η πολιτική της Ν.Δ. και η κρίση, φοβάται στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Απέναντι σ’ αυτά τα ελλείμματα η κυβέρνηση παρατάσσει τα ΜΑΤ.

Δεν είναι εγκληματίες οι εργαζόμενοι και οι μετανάστες που διαδηλώνουν.

  • Εγκληματίες και διεφθαρμένοι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στα σκάνδαλα και δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
  • Εγκληματίες είναι όσοι υπέθαλψαν και ανέχονται την παραβατικότητα ιδιαίτερα στην Κρήτη έναντι πολιτικών και άλλων ωφελημάτων.
  • Εγκληματίες είναι όλοι όσοι καταστρέφουν τις ζωές, το μέλλον και την ελπίδα για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους.
  • Εγκληματίες είναι όσοι με λόγια προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελούν δύναμη ευθύνης και σιγουριάς για τον τόπο και την επομένη των εκλογών με ευθύνη και σιγουριά θα εφαρμόσουν τις πολιτικές του ΔΝΤ.

Αυτοί μας απειλούν. Από αυτούς τους εγκληματίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μας προστατεύσει η αστυνομία του κ. Μαρκογιαννάκη. Μπορεί να μας προστατεύσει μόνο η συλλογική και αγωνιστική μας δράση για αλλαγή των συσχετισμών και ανατροπή του σκηνικού.

Το Γραφείο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

"Sponsored links"

Καταγγελία της ΚΚΕ (μ-λ) για την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη χθεσινή πορεία στα Χανιά

Η κομματική οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον χανιώτικο λαό την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής και δεκάδων ασφαλιτών με πολιτικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης και διαδήλωσης που είχε καλεστεί από μαζικούς φορείς και πολιτικές οργανώσεις .Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η καταγγελία της τρομοκρατίας , της βίας και των συλλήψεων που έχει εξαπολύσει στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα η αστυνομία απέναντι στους μετανάστες. ( φυσικά με εντολές ανωτέρων). Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα όπως παρουσιάζονται , αλλά είναι πλέον καθημερινά. Η πρωτοφανής κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων (που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πόλη μας) με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση και διαδήλωση ,ούτε συμπτωματικό, ούτε τυχαίο είναι.

Είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού κάθε φωνής διαμαρτυρίας και κάθε εστίας αντίστασης. Είναι πολιτική του συστήματος και στόχος του δεν είναι μόνο οι μετανάστες, αλλά όλος ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία.. Είναι μια πολιτική που επιδιώκει να αποτρέψει τις μαζικές αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας απέναντι στην επίθεση του συστήματος με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής. Η απόκρουση αυτής της πολιτικής, η αντίσταση στην ποινικοποίηση των αγώνων, η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές είναι απαραίτητος όρος για να απαντηθεί η επίθεση του συστήματος που αναιρεί καταχτήσεις και απειλεί το δικαίωμα στη δουλειά , στις σπουδές , στην ίδια τη ζωή .

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Κ.Ο Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Καταγγελία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χανίων «Τα ΜΑΤ συνεχίζουν να προκαλούν με την στάση τους τον χανιώτικο λαό»

H ANT.ΑΡ.ΣΥ.Α Χανίων καταγγέλλει τις δυνάμεις της αστυνομίας για την νέα τους προκλητική συμπεριφορά. Τα ΜΑΤ συνεχίζουν να προκαλούν με την στάση τους τον χανιώτικο λαό . Την Πέμπτη 28 Μαΐου στην προγραμματισμένη πορεία για τις συλλήψεις των μεταναστών στα Χανιά οι δυνάμεις των ΜΑΤ απρόκλητα ξεκίνησαν να ακολουθούν την πορεία. Είναι σαφές ότι αυτή η επιλογή ήταν καθαρά πολιτική χωρίς να αποτελεί ταυτόχρονη πρωτοτυπία. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη οι δυνάμεις των ΜΑΤ ακολουθούν τις πορείες κατά πόδας ενοχλώντας με την παρουσία τους διαδηλωτές προσπαθώντας να εμπεδωθεί είτε στους διαδηλωτές είτε στους υπόλοιπους ‘ένα αίσθημα ασφάλειας’.

Η πραγματική αιτία είναι ότι η κυβέρνηση σιγονταρισμένη από την αξιωματική αντιπολίτευση και από το ΛΑΟΣ συνεχίζει να εντείνει την καταστολή θεωρώντας ότι αποτελεί απάντηση στην κρίση και στους κοινωνικούς αγώνες που πολλαπλασιάζονται. Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του κόσμου ήταν τέτοια ώστε να απαιτήσουν άμεσα την απόσυρση των ΜΑΤ από την πορεία. Μετά από αρκετή ώρα το αίτημα των διαδηλωτών που υποβάλλονταν φωναχτά ‘Έξω απ ’την πορεία η αστυνομία’ υλοποιήθηκε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αγώνες είναι αυτοί που μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στην κρίση, να εκφράσουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές διασφάλισαν τον τρόπο που θα διαδηλώνουν, έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση ρήξης στις πολιτικές που εντείνουν την καταστολή, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες μετανάστες, απονομιμοποίησαν το αποστεωμένο πολιτικό σκηνικό που πραγματοποιούσε debate την ώρα που μετανάστες στοιβάζονταν σε άθλιους χώρους και ετοιμάζονταν για απέλαση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live