Υποκρισία στη Διεθνή Σκηνή

Κανένα σχόλιο

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Σερβία και διάλυσε την πρώην Γιουγκοσλαβία σε 6 κρατίδια και 1 το Κόσσοβο 7 . Το Κόσσοβο ιστορικά είναι μέρος της Σερβίας, όπου εκεί οι Σέρβοι έδωσαν μάχη το 14ο αιώνα για την αναχαίτιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν τον αλυτρωτισμό της εθνικιστικής Κυβέρνησης των Σκοπίων που εγείρει αξιώσεις στο Ελληνικό κομμάτι της Μακεδονίας. Όχι ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από τα Σκόπια, απλώς η Αμερική έχει ένα ατού στο χέρι για να πιέζει την Ελληνική Κυβέρνηση όταν δεν πάει με τα νερά της. Οι ηγέτες της Ευρώπης στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων κι άφησαν για πρώτη φορά μετά τον Β’ πανευρωπαϊκό πόλεμο να βομβαρδιστεί Ευρωπαϊκό έδαφος. Φυσικά έχουν τεράστιες ευθύνες οι Κρετίνοι ηγέτες των Κρατιδίων της Γιουγκοσλαβίας με τις άμετρες φιλοδοξίες τους. Ειδικά οι Μιλόσεβιτς , Κάρατζιτς , Τούζμαν με τις εθνοκαθάρσεις τους.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

Η Γιουγκοσλαβία θα μπορούσε να εισέλθει στην Ε.Ε. ως ενιαία χώρα και όχι ως κρατίδια χωριστά. Τα κρατίδια βέβαια ποδηγετούνε εύκολα, και γίνονται υποχείρια-προτεκτοράτα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Κρατών και των ΗΠΑ. Η Αμερική βρίσκει την Ευκαιρία να περικυκλώσει τη Ρωσία με Νατοϊκές βάσεις στα πρώην κράτη δορυφόρους της.

«Δρύος πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» Σιγά σιγά όμως η Ρωσική αρκούδα ανακάμπτει. Είναι μια μεγάλη χώρα με εκπαιδευμένο προσωπικό και άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές ιδίως την ενεργεία που τροφοδοτεί με αγωγούς την Ευρώπη. Ο Πούτιν με τη στιβαρή αλλά και αυταρχική διοίκηση του έβγαλε τη χώρα του από την ανυποληψία του Μπεκρή Μπόρις Γιέλτσιν και έδωσε στους Ρώσους , Εθνική υπερηφάνεια. Μη λησμονούμε ότι η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη, με ισχυρή πολεμική βιομηχανία. Η Αμερική υπογράφει με την Πολωνία Τσεχία την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας που στρέφεται κατά της Ρωσίας. Ετοιμάζεται να βάλει την Ουκρανία και Γεωργία στο ΝΑΤΟ που είναι κόλαφος στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Η Αμερική εξωθεί τον Γεωργιανό ηγέτη Σαακασβίλι να επιτεθεί στη Νότια Οσετία μια ημιανεξάρτητη περιοχή και προκαλεί τους Ρώσους να επέμβουν. Όπως και επεμβαίνουν άμεσα με τις ένοπλες δυνάμεις τους. Παράλληλα αναγνωρίζουν την νότια Οσετία και Αμπχαζία ενώ τσαλακώνουν την πολεμική μηχανή και το γόητρο των Γεωργιανών. Οι Ευρωπαίοι οι Αμερικάνοι , οι Ελλάδα καταδικάζουν την αναγνώριση της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας από τη Ρωσία επειδή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο περί της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας. Βεβαίως το παραβιάζει όπως το παραβίασαν οι Αμερικάνοευρωπαίοι. Άλλωστε ο Πούτιν τους προειδοποίησε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο γιατί ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου. Οι άφρονες ενέργειες των Αμερικανοευρωπαικών δυναμιτίζουν την Ειρήνη στην Ευρώπη

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live