Διευκρινίσεις του Δήμου Χανίων για την συμμετοχή του Εμμ. Νταγκουνάκη στο Δ.Σ. του Α.Ο. Χανιά

Κανένα σχόλιο

Από τον Δήμο Χανίων προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων, που αφορά τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΧΑΝΙΑ του Γραμματέα του Συλλόγου, κ. Εμμανουήλ Νταγκουνάκη, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:  «Το με αριθμό πρωτοκόλλου 32769/31.07.08 έγγραφο του κ. Νταγκουνάκη χρεώθηκε αυθημερόν στον Δήμαρχο, το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης, τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Μιχαήλ Ντάλλα. Στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Νταγκουνάκη την ίδια ημέρα (αριθμός πρωτοκόλλου 32855/31.07.08) ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Για να μπορέσω να απαντήσω θα πρέπει να έχω τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία έχω παραπέμψει το θέμα εξαρχής”.

Στην με αριθμό πρωτοκόλλου 34483/11.08.08 γνωμοδότηση του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Συνεπώς έχει ήδη ζητηθεί προφορικά από τον κ. Νταγκουνάκη να μας προσκομίσει στοιχεία από τα οποία να φαίνεται αν είχε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω ιδιότητες στην Π.Α.Ε Α.Ο. Χανιά. Μέχρι στιγμής τέτοια στοιχεία δεν έχουν έρθει στη Νομική Υπηρεσία. Αν ο κ. Νταγκουνάκης είχε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω ιδιότητες στην Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά, πιστεύουμε ότι βάσει των ανωτέρω ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά και όχι ο Δήμος Χανίων”.

"Sponsored links"

Στο υπ΄ αριθμ. 34655/13.08.08 έγγραφο του προς τον κ. Νταγκουνάκη το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης αναφέρει τα εξής: “Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 32769/31.07.2008 αίτησής σας παρακαλούμε όπως προσκομίσετε αμελλητί τα παρακάτω στοιχεία αναφορικά με την Π.Α.Ε. Α.Ο. ΧΑΝΙΑ και τη συμμετοχή σας σε αυτήν:

  1. Σε ποια Διοικητικά Συμβούλια συμμετείχατε και με ποια ιδιότητα συμμετείχατε σε αυτά (απλό μέλος, διευθύνων σύμβουλος, κλπ);
  2. Ποια ήταν η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων στα οποία συμμετείχατε;
  3. Αντίγραφα του Καταστατικού της εταιρείας και των τροποποιήσεων αυτού.
  4. Αντίγραφα των σχετικών με τα ανωτέρω δημοσιεύσεων στο Φ.Ε.Κ.
  5. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείτε σημαντικό για την υπόθεσή σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας”.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ντερμανάκης Ιωάννης, Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, και Παπαντωνάκης Νικόλαος, Επικεφαλής του Συνδυασμού “Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία – Οικολόγοι” ζήτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων στις 12.08.08 για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Δήμαρχος Χανίων τους συνάντησε αυθημερόν, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Εμμανουήλ Μαυριγιαννάκη, και τους ενημέρωσε αναλυτικά για το θέμα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων δεν ζήτησε ενημέρωση ή συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα ούτε από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ούτε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Εμμανουήλ Μαυριγιαννάκη.

Μετά από όλα τα παραπάνω προς επίσπευση των διαδικασιών και αφού δεν έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης όλα τα απαραίτητα στοιχεία ο Δήμαρχος Χανίων με Απόφαση του όρισε Επιτροπή για να διερευνήσει πλήρως το συγκεκριμένο θέμα και να εισηγηθεί αρμοδίως. Της Επιτροπής προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μιχαήλ Ντάλλας, και συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, κ. Γεώργιος Βούρβαχης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και πρώην Διευθυντής της Α΄ Δ.Ο.Υ. Χανίων, κ. Σταύρος Τζουλάκης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννα Τσακαλίδου, και ο Νομικός Σύμβουλος, κ. Μάρκος Περάκης, ο οποίος χειρίζεται το θέμα μέχρι σήμερα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα θέματα, που αφορούν τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσδιορίζονται από το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 “Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων”, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: “1. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μία φορά το μήνα. 2. Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η δημαρχιακή επιτροπή ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθει δίμηνο, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων”…».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live