Μαρτυρία ιδιοκτήτη από τα Ντουλιανά Αποκορώνου: Μάστιγα οι καταπατήσεις στα χωριά της Κρητης

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή το δημοσίευμα μας της 9ης Αυγούστου 2008, σχετικά με περιπτώσεις καταπατήσεων οικοπέδων σε χωριό της Κισάμου, περιοχής Δήμου Βουκολιών, ελάβαμε επιστολή που αναφέρεται σε παρόμοια περίπτωση καταπάτησης γης στα Ντουλιανά Δήμου Βάμου. Αναλυτικά, στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

Αξιοτιμες Κυριες και Κύριοι, με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το ως άνω άρθρο σας. Ως Έλλην Μακεδών που τυχαίως βρέθηκε στην Κρήτη, η ταπεινότητα μου αγόρασε τυχαίως στον παραδοσιακό οικισμό «Ντουλιανά» του Δήμου Βάμου ένα Οικόπεδο το οποίο καταπατήθει κατά τον χειρότερο τρόπο από κάτοικο των Ντουλιανών, γκρεμίζοντας με μπουλντόζα την πολλών δεκαετιών παλιά ξηρολιθιά και κόβοντας τα οπωροφόρα δένδρα, ελαιόδενδρα και αμυγδαλιές και μεταφέροντας τα όρια εντός του καταπατηθέντος οικοπέδου κατά περίπου 250 τ.μ. καταλαμβάνοντας έτσι το εντός του οικισμού τμήμα του Οικοπέδου μου.

"Sponsored links"

Η καταπάτηση έγινε γνωστή με τις καταγγελίες 6.10.2006 και 20.10.2008 στο Αστυνομικό τμήμα Βάμου και αναμένεται ακόμη η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανιων. Ο Καταπατητής μεταμόρφωσε το δικό του ακίνητο από 1905,80 τ.μ. σε 2.218,69 τ.μ. και στην συνεχεία σε ακίνητο των 2.770,26 τ.μ.. Η προκύπτουσα διαφορά 864,46 ολόκληρων τετραγωνικών μέτρων θα οφείλεται ασφαλώς σε φούσκωμα του οικοπέδου του από την βροχή…

Ο καταπατητής (γνωστός στην περιοχή και ως καταπατητής) με συνδρομή δυο «Ψευτομαρτύρων» και με κάλυψη όπως λέγεται ισχυρών κομματικών παραγόντων του νομού Χανιων με σαφή αυθάδεια και πρόκληση προς την νοημοσύνη των πάντων, κάνει ότι θέλει… χωρίς να φοβάται κανέναν…

Σήμερα προ της αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων το οικόπεδο θα ξανακαταπατηθεί για να περάσει από μέσα και για να κτίσει ευνοούμενος του καταπατητή ένα σπίτι στο οικόπεδο του. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονισθεί, ότι η ταπεινότητα μου εμποδίζεται συστηματικά και από την αδιαφορία του Δήμου Βάμου, που προφανώς στηρίζει τον καταπατητή, εδώ και 6 χρόνια να αποκτήσει είσοδο στο οικόπεδο του για να κτίσει ένα σπίτι.

Όταν όμως η αδικία γίνεται δίκαιο η αντίσταση και η αντίδραση γίνονται υποχρέωση… Η μορφή της αντίστασης και αντίδρασης παραμένει ανοικτή… Εάν έχετε ένα δημοσιογράφο να επιληφθεί του θέματος, το δικό μου πρόβλημα (ως απόδημος Μακεδών και Διαβητικός δεν μπορώ να φάω δυστυχώς τόσο πολύ για να κάνω εμετό όσο επιθυμώ για τις καταστάσεις  που επικρατούν στην έτσι ονομασθείσα «Λεβεντογέννα Κρήτη….») θα μπορούσε να ταρακουνήσει τους υπευθύνους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τέτοια παράλογα φαινόμενα.

Ο καταπατητής δεν μπορεί να είναι ένας Έλληνας, πρέπει να είναι κάτι άλλο…

Με φιλικους χαιρετισμους

Δρ. Χατζηθεοδωρου Γεώργιος

Υ.Γ. Ευχαρίστως θα οδηγούσα τον Δημοσιογράφο στην περιοχή του συμβάντος για να δημιουργήσει μόνος του τις εντυπώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατεβάσω ΜΜΕ από την Γερμανία.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live