Καταγγελία της “Ταξικής Ενότητας” για την απόλυση συνδικαλίστριας

Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες, η Παράταξη της Ταξικής Ενότητας που εκπροσωπείται από 3 μέλη στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων που είναι και στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία. Την Παρασκευή (27-6) το πρωί η επιχείρηση Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ, προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισας Α. Αλαμάνου προέδρου της προσωρινής διοίκηση του νεοσύστατου «συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων και αρτοσκευασμάτων νομού Χανίων».

Η απόλυση είναι παράνομη και καταχρηστική και το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργοδότες γι’ αυτό έχουν ρίξει και θα ρίξουν πολύ λάσπη και συκοφαντία προς το πρόσωπο της συναδέλφισσας. Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκβιασμού για αν εξαναγκάσουν ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου σωματείου φτάνοντας τους στο σημείο να αναιρέσουν τις ίδιες τις υπογραφές τους.

"Sponsored links"

Το έργο το έχει ξαναδεί το ταξικό εργατικό κίνημα. Ο στόχος της εργοδοσίας ήταν πάντα και επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση «Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ» χτύπημα κάθε προσπάθειας των εργαζομένων για οργάνωση τους σε ταξικά προσανατολισμένα σωματεία για χτύπημα κάθε εργαζόμενου που πρωτοστατεί σε μια τέτοια κατεύθυνση. Ο εργοδότης έκανε πάντα καθαρό ότι το πρόβλημα του είναι ο ταξικός προσανατολισμός που έχει το νεοσύστατο σωματείο από την ίδρυση του. Δεν θα είχε πρόβλημα αν το σωματείο δημιουργείτο με τις δικές του ευλογίες και με την καθοδήγηση της πλειοψηφίας του ΕΚΧ.

Το συμπέρασμα είναι φανερό για την εργατική τάξη του νομού μας, θέλουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές υποχείρια τους. Απαιτούμε άμεσα την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Α. Αλαμάνου. Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού να πάρουν θέση, να σταθούν στο πλευρό της συναδέλφου να απαιτήσου την επαναπρόσληψή της . Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μην υποκύπτουν στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην τακτική του διαίρει και βασιλεύει που αυτή ακολουθεί. Τα σχέδια των εργοδοτών θα σκοντάψουν στην ταξική αλληλεγγύη και την ενότητα των εργαζομένων του νομού. Το νεοσύστατο σωματείο θα στεριώσει.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, το προεδρείο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει επιδερμικά και λέγοντας την μισή αλήθεια. Φτάνοντας στο σημείο ακόμα και στην ανακοίνωση που έκδωσε να μην θέτει το βασικό ζήτημα της επαναπρόσληψής της εργαζόμενης καθώς και το ζήτημα της στήριξης του νεοσύστατου σωματείου. Και μόνο αυτό το γεγονός θέτει σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο που έπαιξε στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Καλούμε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Χανίων να πάρει ξεκάθαρη θέση, εδώ έχουν προκύψει συγκεκριμένα και σοβαρά ζητήματα που ισχυρίζεται η εργοδοσία:

  • Ότι το Εργατικό Κέντρο Χανίων και η εργοδοσία δεν ενημερώθηκαν για την σύσταση του σωματείου.
  • Ότι η σύσταση του σωματείου είναι παράνομη και έχει κομματικό χαρακτήρα
  • ότι εάν θέλετε σωματείο να το φτιάξετε με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που θα έρθει να σας ενημερώσει

Τα μέλη της Ταξικής ενότητας που εκπροσωπούν την παράταξη στο ΔΣ του ΕΚΧ ήδη έχουν ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ εγγράφως.

Για την Ταξική Ενότητα

Κουκλάκης Παντελής

Μαράκη Γιάννα

Ρηγανάκος Φώτης

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live