Γιατί σβήνετε τους συμβολικούς ποδηλατόδρομους;

Κανένα σχόλιο

Αυτές τις μέρες οι Χανιώτες ίσως αντικρύσουν στο δρόμο τους μια αφίσα με τον Δήμαρχο να σβήνει ένα ποδηλατόδρομο. Είναι μια μορφή διαμαρτυρίας για το πώς βλέπουν οι ποδηλάτρεις τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο κυκλοφοριακό και τους ποδηλατόδρομους. Αν υπήρχε έστω και δείγμα θετικής διάθεσης προς το εγχείρημα,τότε η Δημοτική Αρχή δε θα έσβηνε τόσο γρήγορα και τους συμβολικούς ποδηλατόδρομους που έχουν κάνει οι Ποδηλάτρεις. Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, μήπως θα μπορούσατε με την ίδια ταχύτητα που σβήνετε τους ποδηλατόδρομους, να μπαλώνατε και τις άπειρες λακκούβες στην άσφαλτο; Ή μήπως να απομακρύνατε τις σειρές παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων σε σημεία που εμποδίζουν την ορατότητα άλλων αυτοκινήτων;

Η κυκλοφοριακή μελέτη έγινε. Τη χρυσοπληρώσαμε, την επικαιροποιήσαμε και τώρα που λήγει διαπίστωσαμε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την χρηματοδότηση δεν ήταν οι σωστές. Ποιος πρέπει δηλαδή να υποδείξει στον δήμο την σωστή διαδικασία; Κύριε Παπαδογιάννη, εκτιμάμε την αλληλογραφία που μας δείξατε αλλά δεν είναι αρκετή. Την επόμενη φορά φτιάξτε σωστά το φάκελο για την χρηματοδότηση, στείλτε την στο ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά πείτε μας ότι προσπαθήσατε.

"Sponsored links"

Ένας από τους λόγους που οι ποδηλάτρεις κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις είναι γιατί δεν έχουμε πεισθεί ότι υπάρχει αλήθινό ενδιαφέρον για την λύση του κυκλοφοριακού στα Χανιά. Δε φαίνεται καμιά προσπάθεια από κανέναν. Ούτε από τους πολίτες ούτε από την Δημοτική Αρχή. Το κέντρο της πόλης παραλύει από τον κάθε βαριεστημένο που διπλοπαρκάρει. Η δημοτική αστυνομία δίνει κλήσεις που οι μισοί Χανιώτες θα τις σβήσουν μέσω «γνωστού» και οι άλλοι μισοί απλά θα τις αγνοήσουν. Η έλλειψη οργανωμένου δικτύου μαζικής συγκοινωνίας οδηγεί όλους στη λύση του αυτοκινήτου. Επίσης ας μην ξεχνάμε τη ζωή ενός ανάπηρου στα Χανιά που περιορίζεται στο σπίτι αφού λίγοι φροντίζουν για την προσβασιμότητα πεζοδρομίων και δρόμων.

Η κυκλοφοριακή μελέτη θα αποτύγχανε παταγωδώς ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο βρίσκονταν τα χρήματα. Η κατάσταση στους δρόμους των Χανίων βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο ζούγκλας και προσωπικής εξυπηρέτησης που είναι πολύ δύσκολα πλέον να ζητήσεις από τον Χανιώτη να αλλάξει τις συνήθειές του. Και αυτό είναι που φοβάστε κύριε Δήμαρχε. Τολμήστε να κάνετε κάτι που θα δυσαρεστήσει τους Χανιώτες οδηγούς που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους έχοντας διπλοπαρκάρει και καβαλήσει πεζοδρόμια. Ελάτε αντιμέτωπος με όλους όσους θεωρούν το αυτοκίνητό τους μέσο επίδειξης και μετακίνησής τους ακόμα και για 100μ. Κάντε κάτι που μπορεί να μην ικανοποιεί όσους εύκολα θεωρούν τους δρόμους ιδιοκτησία τους. Επιτέλους ας υπάρξει μια σύγκρουση που να δείχνει τουλάχιστον μια δραστηριοποίηση.

Όμως τα Χανιά χρειάζονται πεζοδρομήσεις και λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο.Χρειάζονται λεωφορεία και αποκεντρωμένους χώρους στάθμευσης. Χρειάζεται σιγά σιγά οι κάτοικοι να έχουν μια διαφορετική νοοτροπία μετακίνησης. Το ποδήλατο προσφέρει μια λύση και οι ποδηλατόδρομοι απλά την διασφαλίζουν. Αν το κόστος είναι η δικαιολογία, τοτέ γιατι δεν έχουμε δει ούτε απλές ανέξοδες ρυθμίσεις, χωρίς καμιά χρηματοδότηση, με κατεύθυνση την αποσυμφόρηση του κέντρου; Ή έστω την πραγματική τήρηση του ΚΟΚ. Το ότι ούτε αυτό γίνεται είναι χαρακτηριστικό μιας άτολμης και βολεμένης Δημ. Αρχής.

Ποδηλάτρεις

(σ.σ.: Σύμφωνα με πληροφορίες μήνυση έχει καταθέσει ο Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, κατά αγνώστων, μετά την χάραξη ποδηλατόδρομου από ομάδα Χανιωτών που δραστηριοποιείται στον τόπο μας για το ποδήλατο και τα δικαιώματα των ποδηλατών. Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι δύο δημοτικοί υπάλληλοι τραβούσαν φωτογραφίες του κουβά και των ρολών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την χάραξη του ποδηλατόδρομου ενώ ένας κύριος με λευκή ρόμπα πήρε τον κουβά και τον μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε άγνωστο χώρο. Κύριε Δήμαρχε και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου αληθεύουν τα παραπάνω; Και αν αληθεύουν, τότε, ως πού είστε διατεθειμένοι να φτάσετε; Αν η μήνυση όντως κατατέθηκε κατά αγνώστων, ο μηνυτής είναι ο Δήμαρχος Χανίων, το Δ.Σ. του Δήμου Χανίων ή ο ίδιος ο κύριος Βιρβιδάκης; Απόφαση πάρθηκε από το Δ.Σ.; Ο κουβάς και τα ρολά γιατί συλλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν; Αναμένουμε απαντήσεις γιατί ο εθελοντισμός και οι ενεργοί πολίτες και οι πρωτοβουλίες τους κύριε Δήμαρχε πρέπει να επαινούνται και είναι το ζητούμενο στη σημερινή δύσκολη εποχή μας αν θέλουμε μια κοινωνία ανθρωπιάς.)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live