Νοσοκομείο Χανίων και «Ιερά θησαυρίσματα»

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντή, με διαβολεμένο κέφι, διάβασα στο τύπο πως θα έρθουν στο Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο κάποια από τα ιερά θησαυρίσματα, με κομιστές Αγειορίτες καλόγερους. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα: Που βρήκανε «τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού»; Τόσους αιώνες, που (υποτίθεται) κόπτεται και φοριέται, θάπρεπε ο σταυρός αυτός να είναι διπλάσιος από κολώνα της ΔΕΗ! Που βρέθηκε «τμήμα του άρραφου χιτώνα του πάθους του Κυρίου»; Που βρέθηκε «τεμάχιο λίθου από τον τάφο του Σωτήρος Χριστού»; Κι όλα… περιέργως τάχει το «Άγιον Όρος», αυτή η κιβωτός της χριστιανικής απάτης!

nosokomeioxan Ντροπή και σ’ αυτούς που θα τα φέρουν, ντροπή και σ’ αυτούς που θα τα υποδεχτούν στο Νοσοκομείο, ντροπή και σ’ αυτούς που θα πάνε να τα προσκυνήσουν! Δεν ξέρω μόνο αν ο δίσκος δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκ. θάναι βαθύς, για να χωράει πολλά ΕΥΡΩ… «εν τη παλάμη…».

"Sponsored links"

Θέλω όμως να συστήσω στους επιστήμονες των τμημάτων του Νοσοκομείου, να ζητήσουν είσοδο των θησαυρισμάτων στα τμήματα που διευθύνουν, ώστε να ιαθούν πιο γρήγορα και πιο ασφαλέστερα οι ασθενείς των! Όπως γινόταν επί Τουρκοκρατίας εδώ στα Χανιά, που έπαιρναν από το τότε τζαμί (Άγιο Νικόλαο) το σπαθί ενός ιμάμη με διαμαντόπετρες στη λαβή και το «περπατούσαν» πάνω από τις γκαστρωμένες Τουρκάλες για να «ελευτερωθούν» χωρίς πολλούς πόνους. Και πάνω από τους ασθενείς, που… γινότανε «περδίκι»!!

Μα δεν ντρέπεστε κοτζάμ διεύθυνση του Νοσοκομείου, εν έτει 2008, να γράφετε τέτοια πράγματα, και πολύ περισσότερον να δέχεστε αυτά τα μπιχλιμπίδια που και μόνον η ύπαρξή των θυμίζει τη συνέχεια μιας κολοσσιαίας θρησκευτικής απάτης; Όπως παγίως γίνεται… Και δεν ντρέπονται… Το ζήτημα είναι η υποδοχή τους ή η πληρότητα του ιδρύματος σε νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό; Οι εφημερίες έχουν εξοφληθεί;

Η εσωτερική λειτουργία, του κτιρίου, είναι ευθέως ανάλογη της εξωτερικής του εμφανισιμότητας; Δυστυχώς το Ρωμαίικο βλέπω πως δεν αλλάζει με τίποτα! Αν τυχόν επισκεπτόταν το Νοσοκομείο μία ξένη Ιατρική αντιπροσωπεία, όταν θα ήταν αυτού τα «ιερά θησαυρίσματα» φοβάμαι πως θα σας κοπανούσαν στα Ρωμαίικα κεφάλια το «τεμάχιο λίθον» και θα σας βούλωναν τα στόματα με το κουρέλι από τον «άρραφο Χιτώνα»! Όσο για το τεμάχιο του σταυρού, μπορεί να μην άγγιζαν φοβούμενοι τα ακάρεα που θάχει πιθανόν!

Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς το κατάντημα της σημερινής Ρωμιοσύνης… Που είναι στείρα στην έρευνα, στον πολιτισμό, στην κοινωνική πρόοδο, και πλούσια σε Βυζαντινή μούχλα! Πότε θα πάψει το Ρωμαίικο να παραπαίει, μεταξύ του Βυζαντινού Μεσαίωνα και της χρονολογικής περιόδου που διανύουμε, κι είμαστε κι Ευρωπαίοι τρομάρα μας! Ωστόσο θάθελα να συστήσω να ζητηθεί από τη Ναυτική διοίκηση Κρήτης άγημα Ναυτών, που να συνοδεύει μέχρι αυτού τα «θησαυρίσματα». Ευτυχώς ο ναύαρχος Αντωνιάδης έχει κρεμάσει τη στολή.

Γιατί αν ήταν ακόμη αρχηγός ΓΕΝ ίσως να πάθαινε εγκεφαλικό, βλέποντας να αναβιώνει ο Μεσαίωνας! Πιστεύω πως μόνο στις Ισλαμικές χώρες – που κι αυτές τις έχει στειρώσει ο Μουσουλμανισμός – συμβαίνουν τέτοια μασκαριλίκια!! Και ντρέπομαι για το κατάντημα της σημερινής Ρωμηοσύνης! Εσείς δεν ντρέπεστε; Έχει καταφέρει η Εκκλησία να σέρνει από τη μύτη το έθνος, και να τόχει αγγαλιάσει σφιχτά μέχρι ασφυξίας:

Στην Παιδεία, στον τομέα του Ποδοσφαίρου! Στον τομέα του Πολιτισμού, στον τομέα της «επιστήμης» και γενικά σε ό,τι… δεν κινείται! Καλά, δεν θ’ αλλάξουν τίποτε σ’ αυτή τη χώρα, τη Ρωμανία; Είναι φοβερό, και ντροπή να βαδίζει ο κόσμος που γιατρεύει τον ανθρώπινο πόνο, δίπλα σ’ αυτούς που υπόσχονται να μας στείλουν «ένθα απέδρα πάσα οδύνη»! Ντροπή μας…

Σας προκαλώ να αρθρώσετε λόγο!

Α. Χαρχαλάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live