Συνεχίζονται οι καταδίκες κατά της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα σχόλιο

Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης: Η βόμβα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων – Επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Η βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων είναι μια πράξη τρομοκρατίας, μια ενέργεια που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στο εμπρηστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την όξυνση των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων γύρω από το θέμα της δημιουργίας Εφετείου στο Ηράκλειο.. Σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη αυτή έχουν τα κόμματα και οι τοπικές πολιτικές ηγεσίες που κάνουν ψηφοθηρικό παιχνίδι επενδύοντας στον τοπικισμό, που λίγο απέχει από το να εξελιχτεί σε σωβινισμό και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές όπως η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

"Sponsored links"

Σοβαρότατες ευθύνες για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δημιούργησαν και συντηρούν τη δημιουργία μικρών «Αθηνών» σε επίπεδο περιφερειών και νομών, εγκαταλείποντας στην υποβάθμιση και την απαξίωση την επαρχία και τις μικρότερες πόλεις, καλλιεργώντας το συγκεντρωτισμό και σε τοπικό επίπεδο κατά τα πρότυπα της υδροκέφαλης Αθήνας που έχει συγκεντρώσει το μισό πληθυσμό της χώρας.

Μακριά από στείρους τοπικισμούς και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις πρέπει τώρα να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για μια πραγματική αποκέντρωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη μείωση των μετακινήσεων και της γραφειοκρατίας, την πραγματική τοπική ανάπτυξη όλης της χώρας.

Μια συζήτηση για τη δημιουργία νέων Εφετείων και άλλων υπηρεσιών θα πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργούν συγκεντρωτισμό και καλλιεργούν τον τοπικισμό. Μερικά παραδείγματα για την Κρήτη:

  • Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας που πηγαίνουν στο Ηράκλειο ή στα Χανιά για μια υπογραφή από δημόσια υπηρεσία.
  • Είναι απάνθρωπο ασθενείς καρκινοπαθείς να εξαναγκάζονται να πηγαίνουν στο Ηράκλειο για ακτινοβολίες, γιατί δεν υπάρχει στα άλλα νοσοκομεία ανάλογο τμήμα.
  • Είναι εγκληματικό να μη λειτουργεί η μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Χανίων και τα νεογέννητα να μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Ηράκλειο και πολλά από αυτά να πεθαίνουν στο δρόμο!
  • Είναι άδικο, ανθυγιεινό και αντιοικονομικό να παράγεται στο Νομό Χανίων περισσότερο ρεύμα από όσο ο ίδιος ο νομός χρειάζεται, από ρυπογόνες πηγές ενέργειας στην Ξυλοκαμάρα και να μεταφέρεται σε άλλους νομούς. Καιρός δεν είναι να υπάρξει αποκέντρωση και στην παραγωγή ενέργειας και να φροντίσουμε να αντικαταστήσουμε σταθμούς όπως η Ξυλοκαμάρα, τα Λινοπεράματα και ο Αθερινόλακκος με σταθμούς παραγωγής από ήπιες μορφές ενέργειας;

Για όλα αυτά και για τα υπόλοιπα τοπικά προβλήματα που δημιούργησε το συγκεντρωτικό κράτος που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις με την ευθύνη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του τοπικισμού που οι ίδιοι κομματικοί μηχανισμοί καλλιεργούν. Ο τοπικισμός είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, του συγκεντρωτισμού. Χρειάζονται ο ένας τον άλλο για να υπάρχουν. Η λύση είναι στη δημοκρατία, στην αποκέντρωση όλων των υπηρεσιών, στη συμμετοχή των πολιτών και στο διάλογο. Και διάλογος δε γίνεται με βόμβες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Η κ.ο. Χανίων του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) καλεί το δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους , τη νεολαία και κάθε δημοκράτη των Χανίων, να καταδικάσει αποφασιστικά τη φασιστικού τύπου ενέργεια που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, 1 Ιούλη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιου τύπου επικίνδυνες και αντιδραστικές ενέργειες δεν είναι τυχαίες ούτε ξεκάρφωτες. Έρχονται να συμπληρώσουν την επίσημη εφαρμοζόμενη πολιτική της τρομοκρατίας, του χαφιεδισμού και της καταστολής των λαϊκών αγώνων, την επίσημη κατεύθυνση απονομιμοποίησης της όποιας αριστερής δράσης και λαϊκής αντίστασης. Αυτή η αντιδραστική κατεύθυνση που υιοθετείται σήμερα επίσημα με στόχο την υπηρέτηση της αδηφαγίας του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της αστικής τάξης δε στοχεύει στο ΣΥΡΙΖΑ παρότι συχνά εγκαλείται προς «συμμόρφωση»…

Στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας και τέτοιων ενεργειών είναι ο εργαζόμενος λαός που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή επίθεση παλεύοντας για τα πραγματικά του προβλήματα, η νεολαία που διεκδικεί το δικαίωμα στις σπουδές, οι μετανάστες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή που τους στερεί η ιμπεριαλιστική λεηλασία των χωρών τους. Στο στόχαστρο επίσης ιδιαίτερα στα Χανιά είναι οι αγώνες των Χανιωτών ενάντια στις βάσεις του θανάτου που δηλητηριάζουν από κάθε άποψη τον τόπο μας.

Τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου στα Χανιά και σ’ όλη τη χώρα αφορά μ’ αυτή την έννοια η υπόθεση καταδίκης και απομόνωσης των όποιων αντιδραστικών αντιλήψεων και πρακτικών σαν αυτή σε βάρος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας είναι σπουδαία υπόθεση για τη μαζική λαϊκή πάλη. Και η μαζική λαϊκή πάλη δεν είναι απλά πολύτιμη αλλά αποτελεί μοναδική διέξοδο απέναντι στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η πολιτική του συστήματος στο λαό.

"Sponsored links"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΚΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

Η ΑΚΟΑ Χανίων καταδικάζει την τραμπούκικη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Σύριζα Χανίων. Θεωρεί πως ενέργειες τέτοιου τύπου ενθαρρύνονται από τη διαπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής. Η κυβέρνηση και οι τοπικοί της παράγοντες ανέχονται την κατάσταση αυτή για να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους. Οι άγονοι τοπικισμοί αποπροσανατολίζουν το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για πολιτικές τερατογεννέσεις. Οι ριζοσπαστικές θέσεις και οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ενοχλούν τα κυκλώματα αυτά. Γι’ αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε Ενωτικά – Ριζοσπαστικά – Αριστερά.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live