Το Υπ. Υγείας συνεχίζει να σχεδιάζει αξιοποίηση του πρώην ψυχιατρειόυ αγνοώνυας τους φορείς των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Απάντηση ΥΥΚΑ σε Μ. Σκουλάκη — Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων και Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης για το σχεδιασμό του Υπ. Υγείας αναφορικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (ΘΨΠΧ), έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση του υφυπουργού «το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει, χωρίς να έχει καταλήξει σε κάτι οριστικό, να εκτιμά τις δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του ΘΨΠ Χανίων μέσω προγραμμάτων Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για την ανάπτυξη υπηρεσιών τουρισμού υγείας, σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό του ΥΥΚΑ για την αξιοποίηση των χώρων των ψυχιατρείων που έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν. Στο πλαίσιο αυτό διερεύνησης των βέλτιστων δυνατοτήτων αξιοποίησης των χώρων του ΘΨΠΧ, εκπονήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη κατόπιν διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού.

"Sponsored links"

Η μελέτη αυτή επ’ ουδενί δεν αποτελεί δεσμευτική δέσμευση προς υλοποίηση για το Υπ. Υγείας, το οποίο θα συνεχίσει την επεξεργασία και μελέτη εναλλακτικών λύσεων για την αναζήτηση της επωφελέστερης αξιοποίησης. Στην προσπάθεια του αυτή είναι θετικό σε συνεργασίες και επαφές με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους λοιπούς τοπικούς φορείς που θα συνδράμουν ενεργά».

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Κωνσταντόπουλου, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Μετά και τη τελευταία απάντηση του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον πασιφανές πως η αξιοποίηση των χώρων του ΘΨΠ Χανίων μέσω ΣΔΙΤ είναι προ των πυλών. Το Υπουργείο δε φαίνεται ε’ ουδενί διατεθειμένο να συζητήσει τη παραχώρηση των χώρων του ψυχιατρείου στη τοπική κοινωνία των Χανίων και αυτό προκύπτει από το ότι:

  1. αποφεύγει σκοπίμως να καταθέσει στη Βουλή, την εκπονηθείσα μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί και η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες μου – πέραν τω άλλων, κάνει λόγο και για δημιουργία υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, οι οποίες θα στηρίξουν τη γ’ φάση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στο Ν. Χανίων και
  2. αποφεύγει – για μία ακόμη φορά – να δεσμευτεί για τη πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης σύσκεψης των φορέων του Νομού με τη πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, προκειμένου να καταθέσουν οι φορείς του Νομού και η επιτροπή αξιολόγησης που έχει συσταθεί, τις απόψεις τους για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης και του Νομού.

Ως εκ τούτου, ζητώ άμεσα από τον Υπουργό την κατάθεση της μελέτης στη Βουλή και καλώ τη κοινωνία και τους φορείς των Χανίων σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, δεδομένου ότι η έως σήμερα στάση του Υπουργείου Υγείας αγνοεί επιδεικτικά τους φορείς και πολίτες του Ν. Χανίων, αναφορικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του χώρου των Ψυχιατρείου Χανίων, έκτασης 120 στρεμμάτων, αξίας πολλών εκατ. €, και επιχειρεί να θέσει προ τετελεσμένων γεγονότων τη τοπική κοινωνία αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live