Ημερίδα εργασίας για το περιβάλλον

Κανένα σχόλιο

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων θα διεξαχθεί ημερίδα την Τρίτη 29 Ιουλίου 2008 με θέμα «Ημερίδα εργασίας για την εκπαίδευση σε λογισμικό για την διεξαγωγή μελετών αξιολόγησης περιβαλλοντικής επικινδυνότητας». Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IIIB/CADSES ‘Εξ αποστάσεως προσβάσιμο Σύστημα Λήψης Αποφάσεων για Διακρατική Διαχείριση Περιβαλλοντικών Κινδύνων» με σκοπό την πρακτική εκπαίδευσης των αρμόδιων φορέων στην εκπόνηση μελετών αξιολόγησης περιβαλλοντικής επικινδυνότητας και στη χρήση ενός ειδικού Συστήματος Λήψης Αποφάσεων που παράγει αυτόματα εκθέσεις εκτίμησης περιβαλλοντικών κινδύνων.

Το προαναφερθέν πρωτοποριακό Σύστημα Λήψης Αποφάσεων αναπτύχθηκε από το ερευνητικό προσωπικό του ΜΑΧΙ σε συνεργασία με τον ΟΑΔΥΚ και την Περιφέρεια Κρήτης και παρέχει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε δημόσιο Ευρωπαϊκό Φορέα να διεξάγει μελέτες αξιολόγησης περιβαλλοντικής επικινδυνότητας. Ενδεικτικά το σύστημα έχει εφαρμοστεί σε έξι πιλοτικές μελέτες με θέματα που εκτείνονται από την αξιολόγηση επικινδυνότητας πυρκαγιών έως και την αξιολόγηση επικινδυνότητας μόλυνσης υδατικών πόρων.

"Sponsored links"

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει α) ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις μελέτες αξιολόγησης περιβαλλοντικής επικινδυνότητας β) παρουσίαση της μεθοδολογίας/ διαδικασίας εκπόνησης των μελετών αυτών και γ) πρακτική εξάσκηση στη χρήση Συστήματος Λήψης Αποφάσεων και Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών ελεύθερης πρόσβασης.

Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Ιουλίου ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα και τα αποτελέσματα των πολιτικών μελετών μπορείτε να απευθυνθείτε στην Δρ Καλλιόπη Πεδιαδίτη (pediaditi@maich.gr) στο τηλ. 28210 35000 εσωτ. 576.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live