“Ουαί κι αλίμονο και λείπεις από το χωριό σου”: Απάντηση του Δήμου Βουκολιών στο δημοσίευμα του “Α.τ.Κ.”

Κανένα σχόλιο

ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ – Απάντηση σε δημοσίευμα — Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στο φύλλο της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2008, σελ. 16-17, σας επισημαίνουμε ότι: Όντως υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν την ύπαιθρο. Όμως είναι ευθύνη της αστυνομίας και της αγρονομίας η τήρηση του Νόμου. Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή ευθύνη για την επιβολή της τάξης. Σε ότι αφορά αλλαγές συνόρων και καταπατήσεις, ο Δήμος δεν έχει ουδεμία ανάμιξη.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει λογαριασμό άρδευσης για νερό που δεν έχει καταναλωθεί από τον ίδιο, σας επισημαίνουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της υπηρεσίας ύδρευσης – άρδευσης του Δήμου να ερευνά εάν το νερό υποκλέπτεται από άλλους. Κάθε ιδιοκτήτης βάνας έχει την ευθύνη να γνωρίζει τι συμβαίνει στην παροχή του και αν ποτίζουν τρίτοι από αυτή. Κάθε δε υπόνοια από εσάς ότι οι λογαριασμοί νερού παρουσιάζουν κατανάλωση που δεν έχει γίνει από εσάς, δεν είναι για το Δήμο μας αποδεκτή δικαιολογία για την άρνηση πληρωμής των υποχρεώσεών σας προς το Δήμο, οι οποίες σωρεύονται από συστάσεως του Δήμου και σήμερα φτάνουν το ύψος των 2.578,99 ευρώ.

"Sponsored links"

Για μια φορά ακόμα σας επισημαίνουμε ότι οι βάνες στην περιοχή τοποθετήθηκαν από την πρώην Κοινότητα Χρυσαυγής. Είναι δε καθιερωμένη πρακτική οι βάνες να τοποθετούνται στην άκρη των οικοπέδων και αυτά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί καταπάτηση ιδιοκτησίας.

Σε ότι αφορά τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γλυμιδάκη Ευτύχη, είναι εξαιρετικός γνώστης της κατάστασης για τα θέματα υδρο-άρδευσης και η προσφορά του στο χωριό είναι αναγνωρισμένη. Είναι άδικο να δυσφημείται η προσφορά του και η προσωπικότητά του, κατηγορούμενος ότι συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο, όπως συγκεκριμένα γράφτηκε. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χρυσαυγής κ. Ντινιεράκης Εμμανουήλ, όπως και ο κ. Γλυμιδάκης, είναι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του χωριού που ενδιαφέρονται έμπρακτα για τον τόπο τους με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Οι απαντήσεις του κ. Ντινιεράκη στα δημοσιεύματα ούτε προσβλητικές προς εσάς ήταν ούτε υποκινούμενες από άλλους. Τουναντίον, ήταν αρκετά κατευναστικές προκειμένου να δώσει χώρο για διάλογο και όχι στην ανταλλαγή ύβρεων τύπου «καταπατητές και τραμπούκοι» (τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας σας, 9 – 8 – 2008), ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως δείγμα υπαναχώρησης ή άγνοιας του ζητήματος.

Ο ίδιος είχα τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα, αλλά εσφαλμένα συμπεράνατε ότι απόφευγα να σας αντιμετωπίσω. Ο προσβλητικός τόνος δε της φωνής σας και της συζύγου σας με υποχρέωσαν να διακόψω τη συνομιλία. Υπό αυτούς τους όρους, δεν δέχομαι να συνομιλώ, όχι ως δείγμα «δημαρχιακής αλαζονείας» αλλά ως άνθρωπος που προσβάλλεται κατάφορα από το ύφος των συνομιλητών και τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου.

Κύριε Αγγελάκη, εκμεταλλεύεστε τη φωνή που σας δίνει η εφημερίδα σας για να φέρετε στη δημοσιότητα ένα θέμα τοπικού ενδιαφέροντος και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε. Ο Δήμος δέχεται ευπρόσδεκτα κάθε παρατήρηση ή σχόλιο με απώτερο σκοπό αυτό να συμβάλει, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, στην πρόοδο της υπαίθρου. Όμως, η σειρά δημοσιευμάτων στην εφημερίδα σας, απέχουν πολύ από την καλοπροαίρετη κριτική και το σχολιασμό. Μόνο οι τίτλοι των δημοσιευμάτων αρκούν για να συμπεράνει κανείς το ύφος και το περιεχόμενο των άρθρων σας: «Αγροζημιές και καταπατήσεις από τους… Δήμους», «Καταπατητές και τραμπούκοι: Μάστιγα οι καταπατήσεις στα χωριά της Κρήτης», «Βροχή επιστολών με ψεύδη από το Δήμο Βουκολιών. Ουαί και αλίμονο και λείπεις από… το χωριό σου». Τα σχόλια από εσάς, έναν άνθρωπο που κατάγεται από το Δ.Δ. Χρυσαυγής και θα μπορούσε μέσω της εφημερίδας αυτής να συμβάλει στην πρόοδο του χωριού και την επίλυση των προβλημάτων του, αντί αυτού, πλήττουν την συνοχή του χωριού και εμποδίζουν κάθε μορφή γόνιμου διαλόγου.

Παρακαλούμε, η επιστολή αυτή να δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο σας.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Δ. Μπομπολάκης

Σ.Σ.: Σε απάντηση των επαναλαμβανομένων ψευδών ισχυρισμών όπως και της νέας προσπάθειας νουθεσιών αλλά και προσωπικής επίθεσης σε εμένα τον ίδιο, αναφέρω πολύ περιληπτικά:

Λυπάμαι γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος εκτρέπεται σε μια επίθεση εναντίον του Δημοσιογράφου αντί να απαντήσει επί της ουσίας του θέματος της τοποθέτησης των συγκεκριμένων βανών στο κέντρο του οικοπέδου με αποτέλεσμα την αχρήστευσή του. Με τίποτα και με κανένα ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αντιδικία. Αντίθετα βοήθησε όλους όσους εμπλέκει ο κ. Δήμαρχος αλλά και τον ίδιο αφού στον ίδιο χώρο βρέθηκε αγωνιζόμενος. Αυτό είναι αναγκαίο να αναφερθεί για να κατανοηθεί ότι δεν μπορεί στα καλά καθούμενα και χωρίς ουσιαστικούς λόγους που εξηγήσαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα να προκύπτει ένα τόσο μεγάλο θέμα. Εάν οι υποθέσεις αυτές δεν ήταν κοινές για πολύ κόσμο που έχει συμφέροντα στην ύπαιθρο δεν θα δημοσιοποιούσαμε το γεγονός και θα καταφεύγαμε απευθείας στη δικαιοσύνη. Έχουμε όμως ιερό χρέος που εκπορεύεται από το δημοσιογραφικό μας καθήκον να στηλιτεύουμε κάθε αυθαίρετη πράξη και συμπεριφορά προσώπων και φορέων της οποιασδήποτε εξουσίας.

"Sponsored links"

Γνωρίζουμε καλύτερα από οποιοδήποτε Δήμαρχο ή άλλο παράγοντα την ιδιοκτησία μας και πότε αυτή καταπατείται. Θα περιμέναμε ιδιαίτερα από τον Νίκο Μπομπολάκη – που γνωρίζαμε – την άμεση αναγνώριση του λάθους και την επανόρθωσή του με τοποθέτηση σωλήνας τριών μέτρων ώστε οι βάνες να βρεθούν στην άκρη του οικοπέδου. Αντίθετα ο Μπομπολάκης ως Δήμαρχος επιχειρεί να καλύψει την αυθαίρετη και παράνομη πράξη συνεργατών του επιχειρώντας με την λανθασμένη χρονολογία που εν γνώσει του χρησιμοποιεί να νομιμοποιήσει την μόλις πριν έξι ετών αυθαίρετη ενέργεια τοποθέτησης βανών από τον σημερινό δημοτικό του σύμβουλο Ευτύχη Γλυμιδάκη.

Στην αναφορά δε του Δημάρχου, Νικόλαου Μπομπολάκη ότι πλήττουμε την συνοχή του χωριού και εμποδίζουμε κάθε μορφή γόνιμου διαλόγου του απαντάμε ότι εμείς επιδιώξαμε πολλάκις τον διάλογο και την εύρεση μιας από κοινού αποδεκτής λύσης αλλά ουδέποτε βρήκαμε ανταπόκριση και από τον ίδιο και από τους συνεργάτες του που μας αντιμετώπισαν με απαράδεκτο τρόπο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ήθος και το ύφος της επιστολής του Δημάρχου και φανερώνει τις προθέσεις του που οπωσδήποτε είναι εχθρικές απέναντί μας.

Όσο για τον δεύτερο συνεργάτη του που αναφέρει, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μας, όταν τον αναζητήσαμε προσωπικά στην οικία του θεώρησε καλό να κρυφτεί και παρά το μήνυμα που του αφήσαμε ακόμα δεν επικοινώνησε μαζί μας.

Λυπάμαι ειλικρινά για την μετεξέλιξη ενός ανθρώπου μετά από δύο τετραετίες στην δημαρχία του Δήμου Βουκολιών. Κάτι τέτοια κάνουν ορισμένοι και αναγκάζουν τους ανθρώπους και εγκαταλείπουν ή πουλούν τις περιουσίες τους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live