Ουαί και αλίμονο και λείπεις από…το χωριό σου

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή το χθεσινό ομότιτλο δημοσίευμά μας, ελάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή από τον κ. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου που αναφέρει: Άρθρο σας με υπότιτλο «Ουαί και αλίμονο και λείπεις από…το χωριό σου». (Αγώνας της Κρητης, Παρασκευή 22.08.2008, σ. 16-17). Κύριε Διευθυντά, προσυπογράφω τον ως άνω υπότιτλο και συμπληρώνω «Ουαί και τρισαλίμονο και λείπεις ως Απόδημος Έλληνας από …το χωριό που έχεις αγοράσει ένα ακίνητο». Έχετε σε όλα τα σημεία που αναφέρεσθε «Τότε όλα μπορούν να συμβούν», απόλυτα δίκαιο.

Επίσης έχετε δίκαιο στην αναφορά σας, ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Αστυνομία της περιοχής, με την αδιαφορία τους, νομιμοποιούν κάθε μορφής καταπάτηση ακινήτων και υποχρεώνουν τους αδικημένους να καταφεύγουν σε μια «ανύπαρκτη Δικαιοσύνη» ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά για Δικηγόρους και για τα Δικαστήρια.

"Sponsored links"

Οι «ψευδομάρτυρες» με ένορκες μάλιστα καταθέσεις οργιάζουν, διότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Οι καταπατητές έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», κοινώς «κομματόσκυλα της περιοχής» που τους καλύπτουν… Στο άχρηστο αυτό κρατίδιο της Ρωμιοσύνης είναι προτιμότερο να γίνεις καταπατητής, διότι τότε μόνο θα δικαιωθείς… Ως έντιμος πολίτης που ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες θα προδοθείς από όλες τις υπηρεσίες του κρατιδίου αυτού αρλούμπα…και δη κατά τον ποιο θρασύ τρόπο, ακόμη και από τον δικό σου Δικηγόρο που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τα δικά σου συμφέροντα….

Μια εμπειρία από την πρώτη καταγγελία μου καταπάτησης του Ακίνητου μου στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής.

Ο Αστυνόμος τηλεφωνά στον καταπατητή :

«……ακη μου (με το μικρό όνομα), ήρθε εδώ κάποιος με το όνομα Χατζηθεοδώρου και ισχυρίζεται, ότι καταπάτησες το ακίνητο του» Την απάντηση, παρά την απόσταση από το τηλέφωνο του Αστυνόμου, την άκουσα και είχε ως εξής: «Ψεύδεται διότι δεν γνωρίζει τα όρια του οικόπεδου του». Αυτό όμως που περισσότερο με πείραξε ήταν το «….ακη μου». Εάν ο αστυνόμος αυτός τιμούσε την στολή που φορούσε, ακόμη και εάν ο καταπατητής ήταν αδελφός του, θα του έλεγε «κύριε…(επώνυμο)…..».

Αλλά τι γυρεύει κανείς τέτοιες «μικροδιαφορές» στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, που πορεύεται με ιστορική και μαθηματική ακρίβεια προς την διάλυση του. Ψευδωνύμως φέρει αυτό το όνομα της χώρας των φιλοσόφων, των επιστημόνων, των τραγικών, των ποιητών, το όνομα της χώρας που γέννησε τον Ορθόν Λόγον και τον Πολιτισμό.

Οι Ρωμιοί του κρατιδίου της Ρωμιοσύνης αποτελούν την εσχάτη κατάπτωση και τον ακρότατο αυτοεξευτελισμό των Ελλήνων της Ελλαδος. Η δουλεία της «διαφθοράς» είναι χειρότερη και από την δουλεία της τυραννίας. Ένας τύραννος βρίσκεται πάνω από τον λαό, ενώ η διαφθορά βρίσκεται μέσα στον λαό του κρατιδίου της Ρωμιοσύνης. Στο κρατίδιο αυτό όλες σχεδόν οι υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς παραγράφονται, πριν καν δικαστούν… Ακόμη και πολλοί δικαστές, με τεράστιες περιουσίες που δημιουργήθηκαν μέσα από εκδόσεις αποφάσεων και αρπαγών περιουσιών, σημερα, παρ’ ότι έγιναν γνωστές «λεπτομέρειες», βρίσκονται αντί στον Κορυδαλλό, στις θέσεις τους….Τι έχει συνεπώς να φοβηθεί ένας απλός καταπατητής σε ένα χωριό της υπαίθρου…;

Αφού τα ίδια τα κόμματα του κρατιδίου αυτού με τα τοπικά «κομματόσκυλα» αποτελούν τους επίσημους διαμεσολαβητές της πελατειακής συνάρθρωσης των διανεμητικών κρατικών μηχανισμών και της κρατικοδίαιτης κοινωνικής τους πελατείας. Κατά τρόπο μάλιστα που να αποτελούν τους κατ’ εξοχήν συντελεστές της «ανομικότητας» στην λειτουργία του συστήματος και τους εγγυητές της αδιατάρακτης αναπαραγωγής του.

Λόγω της λειτουργικής ένταξης των άχρηστων κομμάτων του κρατιδίου της Ρωμιοσύνης στο φαύλο κύκλωμα της πατρωνίας και του ανομικού εισοδηματισμού, η πολιτική βουλής αυτών είναι αφ’ εαυτής της, διαβρωμένη και ασθενής. Ελλείπει επομένως στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης το ισχυρό και βουλητικό υποκείμενο (οι Ένοπλες Δυνάμεις) του αναγκαίου εκσυγχρονισμού που και επιθυμεί ειλικρινά την μεταρρύθμιση και είναι σε θέση να την επιβάλλει… Ελλείπει συνεπώς σε σχέση με το σύστημα, ο μεταρρυθμιστικός καταλύτης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Σχετικά με τις τοπικές κοινωνίες για τις οποίες γίνεται τόσο λόγος στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτες. Αποτελούν «Μύθο» του αγοραίου πολιτικού λόγου διότι είναι ευκαιριακά ομοιώματα των κομματικών μηχανισμών. Η θεμελιωμένη στα δικαιώματα των «Δημοτών» δημοτική εξουσία πρέπει να είναι όπως στις άλλες αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε «εκσυγχρονιστική», αφού αυτή θα γκρέμιζε τις κατεστημένες δομές του τοπικού πολιτικού συστήματος και «επαναστατική», εφ’ όσον θα άνοιγε τον δρόμο για την προέλευση των κινημάτων της κοινωνίας των «Δημοτών» στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι του «Δήμου». Τίποτε όμως από αυτά δεν είναι υπαρκτά στην πραγματικότητα του κρατιδίου της Ρωμιοσύνης…

"Sponsored links"

Τα «κομματόσκυλα» κυριαρχούν και στις ασφαλιστικές δικλείδες των Δήμων…. Γι’ αυτό άλλωστε καταπατούνται τα ακίνητα σε κάθε χωριό της Κρητικής υπαίθρου και ο κάθε Δήμος της περιοχής παραμένει ανίκανος να επιβάλλει την αρμόζουσα τάξη… Αυτός είναι επίσης ο λόγος που οι Δήμοι ψεύδονται και καλύπτουν με συνεργεία «Ψευδομαρτύρων» το απαράδεκτο φαινόμενο των καταπατήσεων. Όσο για τους «Ψευδομάρτυρες» και μάλιστα με ένορκες καταθέσεις, αποτελούν αυτοί τα καθιζήματα της τελευταίας κοινωνικής υπόστασης, που οφείλουν να τιμωρούνται σκληρά και χωρίς κανένα ίχνος οίκτου… ακόμη πέραν από την φυλάκιση τους και με μεγάλες χρηματικές αποζημιώσεις προς τους καταπατηθέντας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δρ. Χατχηθεοδώρου Γεώργιος

Δόκτωρ πτυχιούχος μηχανικός – Υφηγητής Πολυτεχνείου Ααχεν Γερμανίας τ. πολιτευτού της ΕΔΗΚ νομού Δράμας

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live