Πρωτοβουλία, χωρίς συμβιβασμό

Κανένα σχόλιο

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περίοδο ασυμβίβαστων πολιτικών αγώνων, για να ξανανάψει το πνεύμα της πολιτικής αγωνιστικότητας σε καιρούς που οι περισσότερες Δημοκρατίες στον κόσμο μας γίνονται άγριες με μάσκες κοινωνικής σκληρότητας και πολιτικής βίας. Ενώ τα σκάνδαλα επί σκανδάλων, των σύγχρονων διαπλεκόμενων, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων αυξάνονται και απειλούν την κυρίαρχη δημοκρατία. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αναισχυντίας και της πολιτικής διαφθοράς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κήρυξε ένα σύγχρονο ανένδοτο αγώνα, για την πολιτική κάθαρση, και την ανύψωση της πολιτικής ευθύνης.

papandreou Αυτή η πρωτοβουλία του αποκτά ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας ηγετική πολιτική πράξη, χωρίς συμβιβασμό. Χωρίς συνομολόγηση συμφωνιών για συναινετικές συγκαλύψεις πολιτικών σκανδάλων για τα οποία βοούν και στενάζουν οι προλαλήσαντες, υψηλού πολιτικού ήθους, αδιάφθοροι πολιτικοί. Οι οποίοι, πέρα από τα λάθη τους, ή τις πολιτικές εξαρτήσεις τους από κέντρα διεθνούς πολιτικής ισχύος υπηρετούσαν τη Δημοκρατία και το συνταυτισμένο με αυτή πολιτική τους, για το καλό και το ευρύτερο συμφέρον, της Πατρίδας, της κοινωνίας, της πνευματικής προόδου και της υπηρέτησης του ελληνικού λαού.

"Sponsored links"

Ηγέτες ελευθερίας στο στόχαστρο

Αυτοί (επαναλαμβάνουμε) όσο και αν κυνηγήθηκαν ακόμα και με απόπειρες δολοφονίας εναντίον τους, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αγωνίστηκαν οραματικά, με απόλυτες προκινδυνεύσεις της ζωής τους για μια Δημοκρατική, ελεύθερη και προοδεύουσα Ελλάδα, με αποφασιστικό ρόλο της στα δρώμενα των τότε αντιμαχόμενων κόσμων. Ιδιαίτερα των αντιμαχόμενων ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Μεσανατολικών μεσογειακών κρατών, που το καθένα ξεχωριστά, έδινε τη δική του μάχη για εθνική επιβίωση σ’ έναν κόσμο αίματος, συμφερόντων και μίσους…

Αυτός που θήτευσε δίπλα στον Ελ. Βενιζέλο

Ένα, καθοριστικός πολιτικός αρχηγός της μαχόμενης Δημοκρατίας για την Ελευθερία της, για την ηθική της, για τη δικαιοσύνη της ήταν ένας που θήτευσε δίπλα στον Μεγάλο Εθνάρχη, στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτός βρέθηκε κοντά του από το 1914, και πρωταγωνίστησε μαζί του, για την αναγέννηση της Ελληνικής Κοινωνίας, πολιτικής και κυρίως Παιδείας.

Αυτός ο φωτισμένος πολιτικός άκουγε στο όνομα Γεώργιος Παπανδρέου. Ήταν άνθρωπος με σημαντικούς αγώνες που πραγματοποίησε στο απειλούμενο κοινοβούλιο του ’36 από την προετοιμασία του Μεταξά για την επιβολή δικτατορίας όπως αυτή έγινε. Αυτός, ο Γεώργιος Παπανδρέου, από τότε ηγέτης ενός Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Οράματος, με εξορίες στη μετέπειτα εποχή του Μεταξικού Φασισμού αλλά και του πολεμικού κατοχισμού, διέφυγε τελικά στη Μέση Ανατολή, για συνέχιση των δικών του αγώνων.

Για να επιστρέψει μετά-κατοχικά και εμφυλιακά στην Ελλάδα, δρώντας ανάμεσα από λάθη που δημιούργησαν προβλήματα στην ελληνική προοπτική. Λάθη πολιτικά χωρίς διαφθορά. Αλλά, αυτά τα λάθη ήταν λάθη πολιτικά που δεν είχαν σκοπιμότητες διαπλοκής ή ιδίων οικονομικών ωφελημάτων και συμφερόντων, όπως γίνεται στη σύγχρονη πολιτική μας πραγματικότητα.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου συνέχισε τους δημοκρατικούς του αγώνες για να γίνει ο Πρόεδρος της θρυλικής Ένωσης Κέντρου (60 – 63), και να δώσει τη μεγάλη μάχη κατά του Καραμανλισμού της Βίας και της Νοθείας. Ώσπου έφθασε η μεγάλη στιγμή της Δημοκρατικής ευθύνης να κηρύξει τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ αγώνα, κατά της Βίας και Νοθείας, και να οδηγηθεί ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ο τόπος σε νέες εκλογές, τις οποίες κέρδισε η Ε.Κ. Για να ακολουθήσουν μετά τα όσα συνέβησαν με την αποστασία και τη δικτατορία των Συνταγματαρχών. Για να ξαναβουλιάξει τότε η Δημοκρατική Ελλάδα στα μαύρα νερά του στρατιωτικού σκότους και του «λευκού» γύψου.

Μετά τα πετρωμένα δημοκρατικά χρόνια

Τώρα, μετά από αυτά τα πετρωμένα Δημοκρατικά χρόνια, 45 ολόκληρα χρόνια, χρόνια που σημάδεψαν την εποχή του ανένδοτου, αποστασία, χούντα, μεταπολίτευση, αλλαγή, παραλλαγή, ανταλλαγή και τόσα άλλα.

"Sponsored links"

Χρόνια μεγάλων ελπίδων αλλά και μεγαλύτερων απελπισιών και δημοκρατικού «Νεοφασισμού».

Χρόνια χρησιμοποίησης του συμβόλου και δικαιολογίας της Δημοκρατίας, για να περάσουμε στην αθλιοκρατία, στην τρομοκρατία, στην εκμεταλλευτο – κρατία και στην απαθο – κρατία των πολιτών. Που κάθε τόσο ζητείται η γνώμη των από διάφορους ερευνητές να την εκφράσουν. Για νάναι οι ερωτηθέντες (αλλά και οι μη ερωτηθέντες που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών) ικανοποιημένοι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, γι’ αυτές τις νέες Δημοκρατικές διαδικασίες.

Η διεφθαρμένη νέα διακυβέρνηση

Τώρα, σε μια διεφθαρμένη Νέα Διακυβέρνηση Ελλάδας (Νεοδημοκρατικής) έχουμε ξαναγυρίσει στην παλιά πολιτική φθορά και διαφθορά. Ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έφθασε στο σημείο μηδέν, της σημερινής πολιτικής ευθύνης, οργής, και αντοχής του. Κηρύσσοντας έναν ανένδοτο κατά της Διαφθοράς και της ανελεύθερης Δημοκρατίας.

Κατά της σημερινής διαπλοκής

Για την οποία είπε ανοιχτά ότι ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει την πρώτη ευθύνη για τη διάπραξη και τη συγκάλυψή της. Μια θέση που υποστηρίχθηκε στο προηγούμενο αγωνιστικό κείμενο.

Να ηγηθεί για διεθνή αναγέννηση της δημοκρατίας

Πιστεύουμε πως παρά τις όποιες πιέσεις, ο διάδοχος (μετά τις περιπέτειες του Σημιτισμού) του Γέρου της Δημοκρατίας και του ηγέτη της αλλαγής θάναι ο τρίτος Παπανδρέου που θα αγωνιστεί ΑΝΕΝΔΟΤΑ για μια πολιτική, ηθική και κοινωνική αναγέννηση της Δημοκρατίας. Τόσο στην Ελλάδα και στον κόσμο, ως πρόεδρος που επανελεκλέχθηκε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η οποία τώρα έχει μέγιστη ευθύνη μετά τον φιλελεύθερο εκφυλισμό και την αποτυχία των οικονομικών και κοινωνικών συστημάτων να διαφυλάξει τη Δημοκρατία, και όλες τις αξίες του ανθρωπισμού που αυτή πρέπει να εκφράζει.

Αξίες διαρκούς αγωνιστικότητας κατά της διαφθοράς, κατά της ανελευθερίας, κατά των σκοτεινών μεθοδεύσεων, κατά των συγκαλύψεων και κατά των στυγνών εκμεταλλεύσεων που επιβάλλονται εις βάρος του δικού μας λαούς. Και τώρα, δυστυχώς, και εις βάρος ακόμα και των πλούσιων χωρών του κόσμου. Γιατί, τι να πούμε, για τις μη πλούσιες, για τις μικρές χώρες, για όλους τους λαούς της γης που καταδυναστεύονται μέσα στο χάος της απελπισίας τους και της απόλυτης βίας – ανελευθερίας που έχει δημιουργηθεί σήμερα;

Με αυτή την έννοια όμως, η ευθύνη των πολιτικών μεγιστοποιείται. Όμως αυτή, υπό καμίαν έννοια δεν μπορεί να προέλθει από τα πολιτικά συστήματα της απροσμέτρητης εκμετάλλευσης και του απανθρωπισμού. Μπορεί να προέλθει μόνον από πολιτικό λόγο και πολιτική πράξη μίας τεράστιας ευθύνης με την οποίαν πρέπει να αναδειχθεί η νέα σοσιαλιστική πραγματικότητα του κόσμου μας για ενσάρκωση μίας νέας ελπίδας για όλους τους λαούς της γης.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις